Bekijk de inhoud

C5 AIRCROSS HYBRID & PLUG-IN HYBRID

Ultieme ervaring van Comfort

 • Met de C5 Aircross Hybride 136* profiteert u van een nieuw elektrisch aanbod zonder opladen, dat eenvoudig en betaalbaar is.
 • De plug-in hybridemotor van de C5 Aircross verhoogt het comfort aan boord dankzij de voordelen van elektrisch rijden voor dagelijkse ritten tot 64 km (WLTP-cyclus) en een ruim rijbereik voor lange ritten dankzij de benzinemotor.

*Vanaf 1 juli

NUL C02-UITSTOOT
 • In de elektrische modus bezorgt de C5 Aircross Plug-in Hybrid je een geruisloze, schokvrije en milieuvriendelijke rit met nul CO2-uitstoot.Je krijgt toegang tot stedelijke gebieden die gesloten zijn voor wagens met een verbrandingsmotor. De 13,2 kW batterij wordt geleverd met 8 jaar of 160.000 km garantie voor 70% van de laadcapaciteit.
 • De C5 Aircross Hybrid 136 kan in de stad tot 50% van de ritten in 100% elektrische modus afleggen, zonder uitstoot en zonder schokken.
 
100% EFFICIËNT RIJDEN
 • De C5 Aircross Plug-in Hybrid combineert een 180 pk PureTech motor met de EAT8 automatische versnellingsbak en een 81,2 kW (110 pk) elektromotor voor een gecombineerd vermogen van 225 pk of 180 pk, afhankelijk van het gekozen pakket. Hij beschikt over 360 Nm aan direct beschikbaar koppel, waardoor hij altijd comfortabel rijdt en altijd dynamisch versnelt.
 • De 48V HYBRID-technologie optimaliseert de prestaties en het brandstofverbruik van de C5 Aircross en zorgt voor een gemiddelde brandstofbesparing van 1 liter/100 km (of 15%) in vergelijking met de PureTech 130 EAT8-benzinemotor. Hij is ook zeer efficiënt in de stad, met een gemiddelde brandstofbesparing van bijna 30%.
 
EENVOUDIG OPLADEN
 • De oplaadoplossingen voor de C5 Aircross Plug-in Hybrid zijn eenvoudig, praktisch en talrijk. De snelste manier om op te laden is met behulp van een Wallbox. Met een mode 3-kabel (optioneel) laad je je wagen van 0% naar 100% op in minder dan 2 uur met de optionele 7,4 kW lader. Voor een optimaal gebruik raden we je aan je C5 Aircross Plug-in Hybrid elke dag op te laden.
 • Omdat de batterij automatisch wordt opgeladen wanneer de wagen afremt, maakt deze nieuwe motor het dagelijkse gebruik comfortabeler en zal hij in de smaak vallen bij klanten die elektrische ritten willen ervaren zonder vaak op te hoeven laden.
 
SNELHEID
Aan 130 km/u halveert het rijbereik van de C5 Aircross Plug-in Hybrid ten opzichte van het gecertificeerde WLTP-rijbereik. 
TEMPERATUUR
De batterijduur hangt af van de weersomstandigheden en de gevolgen daarvan, onder meer voor de verwarming en airconditioning van de passagiersruimte. 
RIJSTIJL
De batterij van je C5 Aircross Plug-in Hybrid wordt optimaal benut door soepel en schokvrij te rijden. 
VERVOERDE LADING
Dakaccessoires en een forse wagenlading beïnvloeden het verbruik van je C5 Aircross Plug-in Hybrid. 
C5 AIRCROSS HYBRID

Gemoedsrust eerst: zonder de wagen te hoeven opladen, geniet je van een naadloze en vlotte elektrische ervaring.

Dankzij deze 48V Hybrid technologie wordt gemengd of 100% elektrisch rijden zonder uitstoot geoptimaliseerd, wat resulteert in meer rijcomfort, minder verbruik en minder CO2-uitstoot.

C5 AIRCROSS PLUG-IN HYBRID

Ë-COMFORT IN DE OPLAADBARE HYBRIDE

De C5 Aircross Plug-in Hybrid is aangepast aan elk gebruik en verenigt alle voordelen van een volledig elektrische rit voor uw dagelijkse ritten tot 64 km (WLTP-cyclus) dankzij zijn motor met een vermogen van 81,2 kW en het rijbereik van zijn Puretech 180 Stop & Start Euro 6.3-benzinemotor. Zo wordt het mogelijk om verder te reizen.

De geëlektrificeerde achttrapsautomaat ë-EAT8 optimaliseert de schakelovergangen en bevordert de soepelheid en het rijplezier.

Hij is uitgerust met twee regeneratieve remmodi: Drive (positie D) en Brake (positie B). Dit dynamischer remsysteem maakt het mogelijk om de beschikbare energie nog beter te recupereren tijdens het remmen en vertragen.

BELANGRIJKSTE FACTOREN DIE HET RIJBEREIK VAN UW WAGEN BEÏNVLOEDEN

SIMULEER HET RIJBEREIK VAN DE C5 AIRCROSS PLUG-IN HYBRID

Schat het rijbereik van uw C5 Aircross op basis van uw snelheid, de temperatuur en uw rijstijl.

3 RIJMODI

Een ideaal geplaatste schakelaar op de middenconsole

De middenconsole van de C5 Aircross Plug-in Hybrid biedt plaats aan de rijmoduskiezer. U krijgt de keuze uit:

 • Electric: De wagen kan zuiver elektrisch rijden tot 135 km/u en laat u daarbij genieten van een absolute stilte en een uitzonderlijk vlot rijgedrag. Hij heeft een rijbereik tot 64 km (WLTP-cyclus).
 • Hybrid: De elektromotor en verbrandingsmotor worden automatisch aangestuurd voor een optimale efficiëntie.
 • Sport: De wagen levert optimale prestaties dankzij de elektromotor die de verbrandingsmotor een boost geeft, voor een systeemvermogen van 225 pk en een systeemkoppel van 360 Nm.

PLUG-IN HYBRID

OPLAADMODUS

Eenvoudig en praktisch

De C5 Aircross Plug-In Hybrid onderscheidt zich door zijn uitzonderlijke oplaadgemak.

 

De oplaadklep, die zich links achteraan de wagen bevindt, omvat een verklikkerlampje om het oplaadproces te volgen, dat ook vanop afstand kan worden geraadpleegd in de My Citroën-app.

 

Het oplaadproces kan worden geprogrammeerd via de aanraaktablet of de My Citroën-app om bijvoorbeeld te profiteren van de daluurtarieven.

De oplaadkabels zitten in een specifieke opbergruimte onder de koffervloer.

OPLAADOPLOSSINGEN

Gemakkelijk dagelijks opladen

Je beschikt over verschillende oplossingen om je C5 Aircross Plug-In Hybrid op te laden:

 • Aan een gewoon stopcontact wordt de batterij opgeladen in 7 uur of in 4 uur (Green’Up™-stopcontact).
 •  Aan een Wall Box van 32 A en met de optionele lader van 7,4 kW, neemt het oplaadproces minder dan 2 uur in beslag. De Wall Box is beschikbaar langs de openbare weg en op bepaalde parkeerterreinen en kan ook bij je thuis worden geïnstalleerd. 

 

Oplaadpalen van 100 kW zijn niet compatibel met de C5 Aircross Plug-In Hybrid.

 

Om je te helpen bij de installatie van je oplaadoplossing, heeft Citroën een partner geselecteerd: ZEborne.

SIMULEER DE OPLAADTIJD VAN DE C5 AIRCROSS PLUG-IN HYBRID

Schat de oplaadtijden van je C5 Aircross Plug-In Hybrid op basis van de verschillende beschikbare oplaadmodi.

DE Ë-SERVICES VAN DE C5 AIRCROSS HYBRID

INTUÏTIEVE INTERFACES

Personaliseerbaar digitaal instrumentenbord en nieuwe aanraaktablet

De C5 Aircross Hybrid en Plug-in Hybrid zijn voorzien van speciale schermen voor het rijden in elektrische modus:

 • Het digitale scherm toont de oplaadstatus en de levensduur van de batterij en biedt toegang tot de vermogensindicator en de stroomtoevoer.
 •  Het 10" aanraakscherm toont de operationele status van het systeem, de instellingen voor uitgesteld opladen van de batterij, voorverwarming en de e-save functie, waarmee je voldoende batterijvermogen overhoudt om een vooraf bepaalde afstand in 100% elektrische modus af te leggen, afhankelijk van de gekozen hybride uitvoering.

DE MY CITROËN- EN FREE2MOVE-APP

Via de MyCitroën-app beheer je de batterijlading en het resterende rijbereik van je C5 Aircross Plug-in Hybrid en plan je je dagelijkse oplaadbeurt en voorverwarming.

 

De Free2Move eSolutions-app bevat het Charge My Car-aanbod, waarmee je toegang krijgt tot meer dan 300.000 oplaadstations in Europa en de compatibele stations met je C5 Aircross Plug-in Hybrid kunt lokaliseren.

HEB JE VRAGEN OVER DE CITROËN C5 AIRCROSS PLUG-IN HYBRID ?

Een ë-lovers ambassadeur kan je je antwoorden

Twijfel je nog om over te schakelen op elektrificatie? Onze ë-liefhebbers kunnen je daarbij helpen. Net als jij zijn ze erg milieubewust. Net als jij stelden ze zichzelf veel vragen over zo'n overstap. Vandaag begeleiden ze je maar wat graag in de energietransitie. Hoe ze dat doen? Door hun ervaringen te delen via de Citroën ë-Lovers community. Profiteer ervan.

FEEDBACK VAN KLANTEN OVER C5 AIRCROSS PLUG-IN HYBRID

13 GLOBALE WAARDERING
TOEGEKENDE SCORES
4.6/5
10 Mensen gaven 5 sterren
2 Mensen gaven 4 sterren
0 Mensen gaven 3 sterren
1 Mensen gaven 2 sterren
0 1 ster

Citroën
Advisor

ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN

KLANTENBEOORDELING
KLANTEN-REVIEWS

0 of 0 avis