AMI AMI

Vanaf
7.290

levering niet inbegrepen

MY AMI Orange

Vanaf
7.690

levering niet inbegrepen

MY AMI KHAKI

Vanaf
7.690

levering niet inbegrepen

MY AMI GREY

Vanaf
7.690

levering niet inbegrepen

My ami Blue

Vanaf
7.690

levering niet inbegrepen

MY AMI POP

Vanaf
7.690

levering niet inbegrepen

MY AMI VIBE

Vanaf
7.690

levering niet inbegrepen

Technische kenmerken

100% ELEKTRISCH

caracttech100-ami
 • Rijbereik van 75 km met een batterij die volledig opgeladen is onder de voorgeschreven cyclusomstandigheden
 • Volledig opgeladen in 3 uur
 • Opladen op een standaard 220V-stopcontact
 • Elektrische motor van 6 kW
 • Maximale snelheid 45 km/u

COMPACT EN WENDBAAR

caractechcompacite-ami
 • Lengte: 2,41 m
 • Breedte: 1,36 m (zonder buitenspiegels)
 • Hoogte: 1,52 m
 • 14"-wielen
 • Gewicht: 471 kg met batterij, 402 kg zonder batterij (voor AMI Cargo : 478 kg met batterij, 409 kg zonder batterij)
 • Draaicirkel ongeveer 7m20

Geoptimaliseerde ruimte

caracttechconfort
 • Verwarming / ventilatie / ontwaseming
 • 64 liter opslagruimte aan de voeten van de passagier
 • Schijfremmen vooraan, trommelremmen achteraan
 • Connectiviteit met de DAT@AMI-box die via bluetooth met een smartphone verbonden wordt

Packdetail

LAATSTE NIEUWS

MY ami cargo is beschikbaar om te bestellen ...

2 MANIEREN OM AMI TE ONTDEKKEN EN TE TESTEN

- IN LA MAISON CITROËN® EN BIJ ONZE PARTNER-CONCESSIEHOUDERS
- BIJ ONZE PARTNER FNAC


De collectie van AMI-lifestyleproducten omvat hightech voorwerpen en stijlvolle kleding aan voor elke dag. Er is ook een AMI-miniatuurmodel op schaal 1/43e.

Ontdek MY AMI op de Grote Markt in Brussel!

100% ONLINE AANKOOP 24u/7d

Beveiligde
bestelling

Personaliseer en bestel je AMI-100% ëlectric rechtstreeks op een volledig beveiligde site

ami-achat-en-ligne-securise
Ik bestel

Flexibele
financiering

Kies online je financieringsmethode: contante betaling of ballonkrediet *
* Financiering beschikbaar vanaf begin december 2021

ami-achat-en-ligne-choix-financement

Kies je
leveringsmethode

Laat je Ami-100% ëlectric bij jou thuis leveren, of ga hem afhalen bij de dichtstbijzijnde partner-concessiehouder.

ami-achat-en-ligne-livraison-domicilet
Ik bestel

Onze experten
staan tot je dienst

Een expert beantwoordt al je vragen van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 17u., op 078 05 01 43 of via e-mail naar info-amibelux@citroen.com

ami-achat-en-ligne-chat
Meer weten

AMI IN HET KORT

GEEN CO2-UITSTOOT

Dankzij de 100% elektrische rijmodus is AMI milieuvriendelijk en heeft hij gemakkelijke en onbeperkte toegang tot de stadscentra. Deze nieuwe mobiliteit speelt in op de stedelijke problematiek van vandaag en morgen.

GEEN LAWAAI

Dankzij de 100% elektrische technologie rijdt AMI in alle stilte, wat zorgt voor optimaal comfort en rust voor de inzittenden.

De 4 packs, MY AMI Grey, MY AMI Blue, MY AMI Orange en MY AMI Khaki, zijn eenvoudig zelf te installeren. Ze bevatten verschillende elementen voor het interieur, zoals deurnetjes, opbergruimtes en de DAT@AMI-box die verbonden wordt met de My Citroën-app … Voor de buitenkant voorziet de personalisatie 4 wieldoppen, deur- en achterruitstickers.

Voor een doorgedreven personalisatie zijn er 2 extra packs beschikbaar. Het leuke, jonge en sportieve MY AMI POP met dominant oranje accenten bevat in het bijzonder een achterspoiler. En het chique MY AMI VIBE met grafische elementen bevat dakrails. De installatie van deze 2 personalisatiepacks gebeurt vóór de levering door professionals.

AMI IS ER VOOR IEDEREEN

Of je nu geen rijbewijs hebt (als je geboren bent vóór 15 februari 1961) of een rijbewijs AM, A of B hebt, AMI is er voor jou. Dankzij zijn stabiliteit en maximale snelheid van 45 km/u, kan AMI makkelijk en vlot worden bestuurd door een tiener in zijn vrije tijd, maar ook door jongvolwassenen die korte afstanden willen afleggen, of door dynamische senioren. En in een professionele context is AMI een ideale oplossing, bijvoorbeeld voor dagelijks woon-werkverkeer.

EENVOUDIG TE BESTUREN

AMI is heel gemakkelijk en soepel te besturen omdat hij geen versnellingspook of koppeling heeft. De keuzehendel van de automatische versnellingsbak heeft slechts 3 standen: D, N en R (vooruit, neutraal en achteruit).

*zonder rijbewijs B, één rijbewijs AM is echter vereist

100% OPGELADEN IN 3 UUR OP EEN STANDAARD STOPCONTACT:

AMI kan in amper 3 uur worden opgeladen met de laadkabel die zich in de deurstijl aan de passagierskant bevindt. Deze kabel sluit je aan op een standaard stopcontact. Op dezelfde manier als je bijvoorbeeld je smartphone of computer aansluit.

LAADOPLOSSINGEN

Naast opladen op een standaard stopcontact (220V), kan AMI ook worden opgeladen aan een openbaar laadstation of een Wall Box met een adapter die als accessoire verkrijgbaar is.

AMI heeft een rijbereik dat aangepast is aan korte dagelijkse ritten. Dit rijbereik is veel groter dan de afstand die gemiddeld elke dag wordt afgelegd. Zo kan je zowel naar een afspraak, naar je werkplek als ’s avonds je vrienden opzoeken.

AMI IN DETAIL

EEN BUITENBEENTJE

Als vernieuwende mobiliteitsoplossing voor het stadsverkeer, zet AMI de Citroën-traditie voort om voortdurend bij te dragen aan de evolutie van het autolandschap.

EEN INTELLIGENT ONTWERP

AMI gebruikt een slim ontwerp met een beperkt aantal vaak symmetrische onderdelen. De bumpers voor- en achteraan zijn identiek. De twee brede deuren zijn eveneens gelijk; de deur aan passagierszijde opent op de klassieke manier, die aan de bestuurderszijde in omgekeerde richting om een betere toegankelijkheid te bieden. De deuren hebben nog een bijzonderheid: de vaste, half-opklapbare ramen zijn een eerbetoon aan die van de legendarische 2pk.

ULTRACOMPACT

Met zijn lengte van 2,41 m, een breedte van 1,39 m en hoogte van 1,52 m is AMI enorm compact. Hij neemt maar een halve parkeerplaats in beslag!

WENDBAAR

Dankzij een draaicirkel van 7,20 m kan AMI alle manoeuvres in de stad aan en wordt parkeren super eenvoudig.

HOGE RIJPOSITIE

AMI biedt een rijhoogte en rijhouding die de bestuurder op hetzelfde niveau plaatst als andere voertuigen.

BESCHERMING

Met AMI rij je in alle veiligheid dankzij een wielbasis en spoorbreedte die hem een perfecte stabiliteit geven. Met zijn twee deuren en dak biedt AMI bovendien een grotere bescherming dan 2- of 3-wielers, zonder het risico te vallen.

COMFORT AAN BOORD

AMI betekent veilig rijden in een gesloten en verwarmde cabine. De passagiers zitten comfortabel in de twee symmetrische, naast elkaar geplaatste zetels. Zelfs grote passagiers ervaren een echt gevoel van ruimte zonder ooit beperkt te worden in hun bewegingen.

VEEL LICHT

Dankzij het panoramische dak biedt AMI een echt gevoel van ruimte en licht, wat nog versterkt wordt door de grote voorruit, zijruiten en achterruit. Deze grote glasoppervlakken bieden zowel bestuurder als passagier een uitstekend zicht.

USB-AANSLUITING

Rechts van het stuur heeft AMI een ruimte met USB-aansluiting voor je smartphone. Zo kan je alle applicaties bedienen die je op je smartphone geïnstalleerd hebt.

ALLES OPVOLGEN MET MY CITROËN

Door de mobiele app My Citroën te verbinden met de als accessoire verkrijgbare DAT@AMI-box, heb je toegang tot alle gegevens van je AMI: beschikbaar rijbereik, kilometerstand, resterende tijd voor 100% opladen en onderhoudswaarschuwingen. Deze app maakt het ook mogelijk om nabijgelegen openbare laadstations te lokaliseren.

Aan boord wordt elk hoekje optimaal benut: een opbergvak aan de voeten van de passagier biedt plaats aan een koffer ter grootte van een handbagage. En vooral achterin zijn in de cabine nog diverse andere slimme opbergruimtes aanwezig.

ONTDEKKEN EN TESTEN

fnac

Je kan AMI-100% ëlectric ontdekken in een aantal Fnac-winkels. Lokaliseer ze op onze kaart.


Je kan AMI-100% ëlectric gratis testen in de deelnemende Citroën-verkooppunten.

MY AMI CARGO

ONTWORPEN VOOR HET VERVOEREN VAN VOORWERPEN

MY AMI CARGO biedt een ongeziene oplossing voor professionele behoeftes. Hij komt tegemoet aan de nieuwe logistieke uitdagingen van lokale dienstenbedrijven, koeriers, handelaars, ambachtslieden, zelfstandigen en administraties of industriële bedrijven.

OP MAAT VAN UW BEHOEFTES

MY AMI CARGO is oplossing voor utilitaire, elektrische, utracompacte en kostefficiënte mobiliteit, specifiek ontworpen voor de last mile logistiek van ondernemers, en combinteert de voordelen van AMI met een geoptimaliseerde en moduleerbare laadruimte. 

LAADVOLUME

De passagierszonze bestaat uit bijna 400 L laadvolume en biedt plaats voor een nuttig laadgewicht van 140 kg dankzij de vervanging van de passagierszetel door een door een moduleerbare doos.

VERTICALE SCHEIDINGSWAND

Deze wand scheidt de bestuurder van de laadzone. Zijn verzonken vorm biedt voldoende ruimte om de handrem te bedienen. Hij zit onder ramen, waardoor 360° zicht gegarandeerd is.

MODULEERBARE SUPERIEURE TABLET

Hij doet dienst als deksel, kan 40 kg dragen en wordt bovenop gemonteerd om zo een mobiel kantoor te vormen. Hij kan naar de bestuurder toe worden opgeheven om van buitenaf bij de opbergruimte te kunnen of naar de passagiersdeur toe om van op de bestuurdersstoel bij de inhoud van de box te kunnen. Hij kan bovendien worden ingeklapt om spullen op te bergen.

VLAKKE VLOER OP TWEE NIVEAUS

De vloer kan op het niveau van de zetels geplaatst worden of verlaagd worden tot de hoogte van de vloer van de voetenruimte, waardoor een effectieve lengte van 1,20 m ontstaat.  

ELEKTRISCH

MY AMI CARGO stoot geen CO2 uit, biedt professionals toegang tot gereglementeerde zones in stadscentra en garandeert stil rijden.

MAKKELIJK OP TE LADEN

MY AMI CARGO is op een huiselijk stopcontact in amper 3 uur opgeladen.

EFFICIËNT

Hij biedt een rijbereik tot 75 km en een maximale snelheid van 45 km/u.

ULTRACOMPACT

Zijn lengte van 2,41 m, zijn breedte van 1,39 m en zijn hoogte van 1,52 m, in combinatie met zijn draaicirkel van 7,20 m, maken rijden in de stad veel eenvoudiger.

PERSONALISEERBAAR

MY AMI CARGO behoudt het ruime gamma accessoires van AMI: deurnet, tapijten, opbergbakken, smartphonehouder,  DAT@AMI om je smartphone te verbinden.

SPECIFIEK ACCESSOIRE

Een net om de lading tegen te houden werd specifiek voor MY AMI CARGO ontworpen. Het net wordt verticaal geplaast aan de kant van de laadzone die van buitenaf kan bereikt worden, om voorwerpen tegen te houden wanneer de passagiersdeur wordt geopend. 

MIJN AMI CARE, JE SERVICECONTRACT OP MAAT


Met MY AMI CARE rij je met een gerust hart. Afhankelijk van de duur van het contract, geniet je van pechbijstand in het geval van een batterijstoring, een garantieverlenging voor je AMI en zijn batterij, de terugbetaling van onderhoudswerkzaamheden en vervanging van slijtagedelen.

Opgelet: MY AMI CARE is alleen beschikbaar als je je AMI online bestelt!

ami-entretien-assurance-my-ami-care

LAAT JE AMI ONDERHOUDEN IN ONS TOEGEWIJD NETWERK


Onze speciaal opgeleide MY AMI after-sales experten zetten al hun knowhow in om je rijcomfort en veiligheid te garanderen.
In de My Citroën-app kan je meteen een afspraak met hen maken. Je vindt er ook alle informatie over het onderhoud van je AMI.

ami-entretien-assurance-reseau-expertsjpg
Meer weten

ONDERHOUD ZELF JE AMI IN ALLE EENVOUD

Met behulp van de tutorials die beschikbaar zijn in de My Citroën-app, kan je zelf onderhoudswerkzaamheden of kleine herstellingen uitvoeren.
Bestel je onderdelen en accessoires bij onze partner Mister-Auto en laat ze direct bij jou thuis leveren!

ami-entretien-assurance-mister-auto
en savoir plus

ONDERHOUD ZELF JE AMI IN ALLE EENVOUD

Personaliseer mijn AMI na mijn aankoop

ga naar Mister-auto.com om de onderdelen en accessoires van uw Ami online te bestellen

citroen-ami-personnalisation-mister-auto mister-auto.com

Tutorial:Hoe personaliseer ik zelf mijn AMI?

ontdek dankzij deze videotutorial hoe u eenvoudig zelf een MY AMI-accessoirekit installeert!

al onze tutorials

Tutorial: Hoe communiceer ik met mijn AMI?

Blijf verbonden met je wagen dankzij de My Citroën app. Met de My Citroën app blijf je verbonden met je wagen om hem te lokaliseren, om zijn gegevens te raadplegen en om gebruik te maken van de diensten van Citroën.

al onze tutorials

Tutorial:Hoe werkt mijn AMI?

ontdek in deze video-tutorial hoe u uw AMI het beste kunt gebruiken

al onze tutorials

Tutorial:Hoe herlaad ik mijn AMI?

wil je je AMI herladen?

we leggen heel eenvoudig uit hoe je het moet doen in deze videozelfstudie

al onze tutorials

* Zonder rijbewijs voor bestuurders geboren vóór 15 februari 1961. Een rijbewijs AM is vereist voor personen geboren na 15 februari 1961.

De afbeeldingen zijn louter informatief en komen mogelijk niet overeen met de voorgestelde versie.