Bekijk de inhoud
Citroën OLI [all-ë] Concept Car

Citroën Oli [all-ë]

Zet elektrisch op het juiste spoor

"Elektrische wagens ontwerpen is goed. Maar voor ons volstaat dit niet.

Onze concept car Citroën Oli [all-ë] is zo licht mogelijk gemaakt om zo weinig mogelijk elektriciteit te verbruiken, terwijl hij je toch een rijbereik van 400 km garandeert. Hij is ontworpen met gerecycleerde en recycleerbare wisselstukken om zijn levensduur te verlengen. Dus, slaan we samen de juiste richting in?"

MINDER GEWICHT = MINDER ENERGIE

We hebben Citroën Oli [all-ë] volledig ontworpen om hem zo licht mogelijk te maken.
Een dak en een motorkap uit lichtgewicht karton met honingraatstructuur dat sterker is dan staal.
De zetels bestaan uit slechts 3 delen met extreem lichte materialen.
Een dashboard dat opzettelijk sober en functioneel is ontworpen.

WEG MET AL WAT OVERTOLLIG IS

Citroën Oli [all-ë] gaat de uitdaging aan om de essentie te behouden zonder in te boeten op je comfort.
Een lichtere airco om het energieverbruik te temperen: de hoek van 90° van de voorruit en de schuine ramen weren de zonnestralen op natuurlijke wijze om de temperatuur aan boord te optimaliseren.
De smartphone en de draagbare luidsprekers van de bestuurder zijn alles wat je nodig hebt en kunnen rechtstreeks in het dashboard geplaatst worden.

EEN SCHITTERENDE TOEKOMST

Citroën Oli [all-ë] is ontworpen met gerecycleerde en recycleerbare wisselstukken die eenvoudig hersteld en vervangen kunnen worden, wat zijn levensduur verlengt.

Identieke en omwisselbare wisselstukken om de kosten en het gebruik van grondstoffen te beperken: de portieren en ruiten vooraan, de bumpers en de wielkasten. Deze stukken passen evengoed op het linker- als het rechterdeel van de wagen. En omgekeerd.

Citroën Oli [all-ë] heeft als doel een inspiratie te vormen voor de toekomst van een familiale, betaalbare, duurzame en vrolijke mobiliteit.

Veel meer dan louter een wagen vormt deze concept car een veelzijdige bondgenoot en een flinke dosis plezier in je dagelijkse leven, die even nuttig is wanneer je er niet mee rijdt.

TOEGANKELIJKHEID, WELZIJN, DURF

Een gewaagde stap voor de toekomst van Citroën

Voor Citroën is een wereld bedenken waarin persoonlijke mobiliteit binnen ieders bereik ligt een vaste waarde. Dit manifest neemt de vorm aan van een verrassende concept car boordevol intelligente ideeën die de status quo omverwerpen. Een roadmap voor een optimistische en functionele elektrische mobiliteit om ieders dagelijkse leven te verbeteren in een nabije toekomst.

Ami pakt de zaken anders aan

De bijzonder innovatieve ami verbindt zich ertoe elektrische mobiliteit binnen ieders bereik te brengen. AMI heeft de creativiteit van het merk gestimuleerd om CV21 te bedenken, die ingaat tegen de huidige trend van de autosector richting elektrische wagens die alsmaar zwaarder, complexer en duurder worden.