Verwijzing in seconden
1800x681_concept-car-gtbycitroen

Concept car GTbyCITROËN


GTBYCITROËN

OP DE GRENS VAN DE VIRTUELE WERELD

De GTbyCitroën is een stijlreplica van een auto die afkomstig is uit de digitale wereld, staat voor een ongeziene interpretatie van de grote toerismecoupé, en is de vrucht van een geslaagde samenwerking tussen Citroën en Polyphony, de producent van het rijsimulatiespel Gran Turismo 5.

EEN GESPIERDE CONCEPT CAR

GTbyCitroën - Een gespierde concept car

De GTbyCitroën heeft een rijzig silhouet met vloeiende lijnen die extreem strak zijn. Zijn heel zuivere flanken, die in het bovendeel geribd zijn, en de parelmoerkleur van de carrosserie benadrukken het gespierde uitzicht van de auto.

miniature-concept-car-GT-by-citroen-desktop

MINIATUURVERSIE CONCEPT CAR GT BY CITROËN 2008

Genoot u ook zo van het rijden met de GTbyCitroën in het computerspel Gran Turismo? U kunt hem nu ook zelf bezitten...

Deze voor zowel gamers als autosportliefhebbers inmiddels legendarische concept car is verkrijgbaar als miniatuurversie (3 inch-schaal), in de volgende drie kleuren: rood, zwart en wit.

Prijs: € 5

EEN KRACHTIGE VOORPARTIJ

De neus is in harmonie dankzij:

  •  de vergrote lichtinlaten
  •  de horizontale koplampen met blauwe leds.


De buitenspiegels in carbon worden gedragen door sterk geprofileerde houders en lijken te zijn opgehangen om de lucht nog beter te doorklieven en om de GTbyCitroën van een hele goede wegligging te voorzien.

Concept car GTbyCitroën - Een krachtige voorpartij

EEN RIJZIG SILHOUET

Concept car GTbyCitroën - Een rijzig silhouet

De grote hoekomsluitende voorruit loopt zonder lijnbreuk over in het dak en vervolgens in de extreem lange achterspoiler. De extreme vloeiendheid van de lijnen die erdoor wordt gecreëerd, geeft het gevoel van een onafgebroken beweging van de auto. Alles in deze auto drukt dynamisme en permanente beweging uit.

EEN GEOPTIMALISEERDE AERODYNAMICA

Concept car GTbyCitroën - Buitengewone sensaties

Buitengewone sensaties

Er werd bijzondere aandacht besteed aan de aerodynamica en aan de vloeiende lijnen, de sterke waarden van Citroën, om bij te dragen tot het dynamisme van het silhouet, tot de efficiëntie van het weggedrag en tot de wens om uitzonderlijke rijsensaties te genereren.

Concept car GTbyCitroën - Een sportieve geest

Een sportieve geest

Dankzij deze bewust vloeiende lijnen, zijn originele architectuur en het gebruik, in het spel, van het beste van de toekomstige technologieën op het vlak van milieu, is de GTbyCitroën de perfecte incarnatie van de sportieve geest volgens Citroën.

Concept car GTbyCitroën - Vernieuwende uitrustingen

Vernieuwende uitrustingen

De GTbyCitroën beschikt over vernieuwende uitrustingen zoals grote luchtinlaten aan de voorzijde, een mobiele achterspoiler of een diffusor achteraan. Al deze voorzieningen dragen actief bij tot de vermindering van de opwaartse druk, waardoor de auto aan het wegdek kleeft. Ze dragen vooral ook bij tot de vermindering van de luchtweerstand.

EEN KARAKTERVOLLE BINNENRUIMTE

Het interieurdesign bevestigt het dynamische en krachtige karakter van de GTbyCitroën.
Concept car GTbyCitroën - Finesse en dynamisme

Finesse en dynamisme

De cabine, ontworpen om een bestuurder en zijn copiloot te ontvangen, mengt edele, dikke, bewerkte stoffen met een meer mechanische lijn van de stuurpost, als een herinnering aan de wereld van de autosport.

Concept car GTbyCitroën - Onmetelijke sensaties

Onmetelijke sensaties

Twee doorgestikte en met donker leder beklede racezetels omwikkelen de bestuurder en zijn passagier om hen uitzonderlijke rijsensaties te verschaffen. De deurpanelen en de vloer, die eveneens zijn bedekt met leder en sierstiksels, versterken het sportieve aspect van de cabine.

EEN MAXIMALE CONCENTRATIE

De bestuurder beschikt over een head-up display voor het aflezen van de gegevens. Zo kan hij de blik op de weg houden, wat merkbaar bijdraagt tot de veiligheid dankzij de directe aflezing en een snellere verwerking van de gegevens.

Concept car GTbyCitroën - Onmetelijke sensaties
Top