Verwijzing in seconden
winterkit

Mijn winterkit tegen de beste prijs

Voor meer grip en veiligheid op de weg, leg je best je winterkit op als het minder is dan 7 °C. Kies nu je winterkit bij Citroën vanaf 469 €*. Vind je het ergens anders goedkoper? Dan krijg je het verschil terugbetaald**.
Wettelijke vermeldingen

Ons aanbieding

Onze adviezen

Meer weten

VINDT U ERGENS GOEDKOPER ?

Wij verbinden ons om u het verschil terug te betalen**

ONS GAMMA :


*Banden gemonteerd en uitgebalanceerd op de velgen. De meegedeelde prijzen zijn exclusief montage en zonder milieubijdrage (de MB bedraagt 11,44€ of 19,08€* incl. BTW per kit naargelang het type band). Meer info vind je op www.recytyre.be. Aanbod geldig zolang de voorraad strekt. Het gelijkvormigheidsattest (COC) van je wagen is bepalend. Citroën is niet verantwoordelijk als het aanbod niet geldig is door de beperkingen van het COC.

 

**Aanbod voorbehouden aan particulieren en geldig van 01/09/2021 tot 31/01/2022. Citroën garandeert je de laagste prijs, in vergelijking met een strikt identieke winterkit (bandenmerk, draagvermogen, snelheidsindex en velgen) die een concurrent aanbiedt van 01/09/2021 tot 31/01/2022. De winterkit van de concurrent moet nieuw zijn en onmiddellijk verkrijgbaar. De prijs moet gecommuniceerd worden in een concurrerend verkooppunt dat geen deel uitmaakt van een erkend Citroën-netwerk of op een wijdverspreid reclamemedium, met uitzondering van websites. Het concurrerende verkooppunt moet zich op Belgische of Luxemburgse bodem bevinden, afhankelijk van het geval. Op vertoon van je aankoopbewijs in je verkooppunt – en na een eventuele controle in het concurrerende verkooppunt – krijg je het verschil terugbetaald in de vorm van een voucher die tot 1 jaar na factuurdatum geldig is op een volgende aankoop of levering van diensten in je Citroën-verkooppunt.

• In tegenstelling tot wat vaak wordt verondersteld, is het specifieke rubber van een winterband net zo resistent als dat van een zomerband.

• Tussen 2 gebruiken door moeten de winterbanden net zoals de zomerbanden met zorg bewaard worden om hun efficiëntie te kunnen behouden. Vraag advies aan uw Citroën-technieker over het stockeren van uw banden in het bandenhotel.

• Kies niet meer tussen veiligheid en spaarzaamheid. De winterbanden zorgen voor meer veiligheid zelfs indien het niet sneeuwt. Hun rubber is beter aangepast en geeft meer grip.

• Door uw voertuig uit te rusten met winterbanden kost het u minder dan de franchise of de herstellingskosten aan het koetswerk in geval van een ongeluk (in de winter ligt het risico op een ongeluk 6 keer hoger dan in de zomer).

• Winterbanden worden sterk aanbevolen voor voertuigen van het type SUV en 4x4.

 

ZICH INLICHTEN OVER DE REGLEMENTERING

In België is het gebruik van winterbanden niet verplicht. In andere Europese landen kan de reglementering anders zijn. U licht zich het best in voor u in de winter op reis vertrekt.

 

NET ZOALS VOOR DE ZOMERBANDEN: 

De aanbevolen bandendruk door de Constructeur voor uw voertuig is vermeld in de opening van de bestuurdersdeur en moet elke maand gecontroleerd worden.
Banden die een bult, barstjes, scheurtjes, vreemde voorwerpen of een onregelmatige slijtage vertonen, moeten gecontroleerd worden door uw erkende Citroën-hersteller.
Na 5 jaar, ongeacht de kilometerstand en de diepte van de groeven, is een contrôle aangeraden. Vergeet ook het reserverwiel niet. Uw veiligheid hangt ervan af.

Voor de 4x4 voertuigen is het aangeraden om de 4 banden simultaan te vervangen.


Het uitrusten van uw voertuig met "winter" banden is ook een garantie voor veiligheid bij lage temperaturen. Dankzij een speciaal rubber en sculpturen biedt de winterband op gladde, natte, ijzige of besneeuwde wegen:

• Een betere grip

• Een betere motoriek

• Een kortere remafstand dan de zomerband

 

Dankzij uw winterbanden wordt de remafstand opmerkelijk korter afhankelijk van de weersomstandigheden :

Indien u tegen 90 km/u rijdt op een nat wegdek bij een temperatuur van 5°C : u wint 4m remafstand met winterbanden.

Indien u tegen 50 km/u rijdt op een besneeuwd wegdek bij een temperatuur van 0°C : u wint 31m remafstand met winterbanden.

Top