Onze verkoopsadviseurs blijven online of telefonisch beschikbaar. Aarzel niet om ons te contacteren.

MEER WETEN

Verwijzing in seconden
Bekijk alle aanbiedingen
AC_BannerSite-NL

Deze winter blijft u op de weg

Zodra de temperatuur onder 7°C daalt, is het tijd om uw banden te verwisselen voor een optimale grip en remcapaciteit van uw voertuig. Voor comfort en gemak in alle omstandigheden rust u uw voertuig uit met een winterbandenset.  Door af te wisselen tussen winter- en zomerbanden gaan uw banden veel langer mee.

ONLINE AFSPRAAK

ONZE PROMOTIE

ONZE FORFAITS

ONZE ADVIEZEN

MEER WETEN OVER DE WINTERBANDEN

VINDT U ERGENS GOEDKOPER ?

Wij verbinden ons om u het verschil terug te betalen*

ONS GAMMA :


*Dit aanbod is geldig voor particulieren van 01/09/2020 t.e.m. 31/03/2021.  Citroën garandeert u de laagste prijs ten opzichte van een strikt identieke winterbandenset (bandenmerk, bandensnelheidsindex en velgen) die door de concurrentie wordt aangeboden vanaf 01/09/2020 t.e.m. 31/03/2021. De winterbandenset van de concurrentie moet nieuw en onmiddellijk leverbaar zijn. De prijs moet vermeld zijn in een concurrerend verkooppunt dat geen deel uitmaakt van het erkende Citroën-dealernetwerk of op een breed verspreid reclamemedium met uitzondering van de internetwebsites. Het concurrerende verkooppunt moet in België of het Groothertogdom Luxemburg gesitueerd zijn, afhankelijk van de situatie. Na het voorleggen van het aankoopbewijs in uw verkooppunt en na een eventuele contrôle in het concurrerende verkooppunt, wordt het verschil u terugbetaald onder de vorm van een aankoopbon die geldig is tot één jaar na factuurdatum van uw volgende aankoop of dienstverlening in het Citroën-verkooppunt.

 

** De gecommuniceerde prijzen zijn exclusief montage op het voertuig en milieubijdrage (de milieubijdrage bedraagt 11,44€ of 19,08€ btwi per kit volgens het voertuigtype). Meer info op www.recytyre.be . Aanbod geldig volgens beschikbaarheid van de voorraad. Het gelijkvormigheidsattest (COC) van het voertuig is bepalend. PSA kan niet verantwoordelijk gesteld worden indien het voorgestelde aanbod niet geldt omwille van restricties in het COC.


Forfait_Pneumatiques.311977

Mijn omwisseling voor 45€*Heeft u reeds een winterbandenset ? Perfect !

We heten u van harte welkom om uw banden te ruilen wanneer de temperaturen 7°C bereiken. Onze experts zullen ook een grondige analyse van uw banden maken voor uw vertrek.

• In tegenstelling tot wat vaak wordt verondersteld, is het specifieke rubber van een winterband net zo resistent als dat van een zomerband.

• Tussen 2 gebruiken door moeten de winterbanden net zoals de zomerbanden met zorg bewaard worden om hun efficiëntie te kunnen behouden. Vraag advies aan uw Citroën-technieker over het stockeren van uw banden in het bandenhotel.

• Kies niet meer tussen veiligheid en spaarzaamheid. De winterbanden zorgen voor meer veiligheid zelfs indien het niet sneeuwt. Hun rubber is beter aangepast en geeft meer grip.

• Door uw voertuig uit te rusten met winterbanden kost het u minder dan de franchise of de herstellingskosten aan het koetswerk in geval van een ongeluk (in de winter ligt het risico op een ongeluk 6 keer hoger dan in de zomer).

• Winterbanden worden sterk aanbevolen voor voertuigen van het type SUV en 4x4.

 

ZICH INLICHTEN OVER DE REGLEMENTERING

In België is het gebruik van winterbanden niet verplicht. In andere Europese landen kan de reglementering anders zijn. U licht zich het best in voor u in de winter op reis vertrekt.

 

NET ZOALS VOOR DE ZOMERBANDEN: 

De aanbevolen bandendruk door de Constructeur voor uw voertuig is vermeld in de opening van de bestuurdersdeur en moet elke maand gecontroleerd worden.
Banden die een bult, barstjes, scheurtjes, vreemde voorwerpen of een onregelmatige slijtage vertonen, moeten gecontroleerd worden door uw erkende Citroën-hersteller.
Na 5 jaar, ongeacht de kilometerstand en de diepte van de groeven, is een contrôle aangeraden. Vergeet ook het reserverwiel niet. Uw veiligheid hangt ervan af.

Voor de 4x4 voertuigen is het aangeraden om de 4 banden simultaan te vervangen.


Het uitrusten van uw voertuig met "winter" banden is ook een garantie voor veiligheid bij lage temperaturen. Dankzij een speciaal rubber en sculpturen biedt de winterband op gladde, natte, ijzige of besneeuwde wegen:

• Een betere grip

• Een betere motoriek

• Een kortere remafstand dan de zomerband

 

Dankzij uw winterbanden wordt de remafstand opmerkelijk korter afhankelijk van de weersomstandigheden :

Indien u tegen 90 km/u rijdt op een nat wegdek bij een temperatuur van 5°C : u wint 4m remafstand met winterbanden.

Indien u tegen 50 km/u rijdt op een besneeuwd wegdek bij een temperatuur van 0°C : u wint 31m remafstand met winterbanden.

Top