Verwijzing in seconden
Dubbele WTCC-ZEGE voor SPEEDY GONZALÓPEZ in Argentinië !

SPEEDY GONZALÓPEZ in Argentinië

José-María López reed gisteren voor Citroën Racing een ware ‘clean sweep’ tijdens zijn thuisrace in Argentinië, met twee overwinningen en een pole position.

Yvan Muller, Pechito’s grootste rivaal voor de WTCC-titel, reed eveneens tweemaal naar het podium, terwijl Sébastien Loeb als vierde en zesde finishte.

López sprokkelde door zijn resultaat het maximale aantal punten bij elkaar en heeft zijn voorsprong op Muller nu verder uitgebreid tot 60 punten.

Toen de lichten in Race 1 op groen sprongen, vertrok José-María López met een prima start vanaf pole position en bereikte hij in leidende positie de eerste bocht, gevolgd door Norbert Michelisz, die Yvan Muller en Sébastien Loeb in het strijdgewoel vóór bleef. Ronde na ronde werden de gaten groter, hoewel Muller zich continu bedreigd wist door Loeb.

Na 13 ronden en een snelheid die een kwalificatiesessie waardig was, passeerde Pechito López onder het toeziend oog van 40.000 toeschouwers als eerste het zwart-wit geblokt. De twee andere Citroëns finishten als derde en vierde, achter Michelisz.

Een paar minuten later werden de auto’s alweer opgesteld voor Race 2. Met de top tien uit de kwalificatie in omgekeerde startvolgorde beloofde deze tweede race veel meer spektakel dan de eerste. En zo geschiedde. Sébastien Loeb viel direct drie plekken terug door een slechte start, terwijl Yvan Muller voor een voorzichtige benadering koos. Pechito López profiteerde daar maximaal van en vocht zich snel een weg naar voren, waardoor hij bij de eerste doorkomst al op een zevende plek lag.

Vervolgens trakteerden de drie Citroëns het publiek op een reeks van inhaalmanoeuvres, waarbij de mooiste toch wel die van Yvan Muller was, die drie hele ronden nodig had om Tom Chilton te passeren, na een fel maar fair gevecht. Maar uiteraard ging alle aandacht uit naar thuisrijder en publiekslieveling José-María López, die Rob Huff verschalkte en met nog vijf ronden te rijden de leiding overnam en die niet meer afstond.

Aan de streep toonde hij zich zowel uitgeput als emotioneel door het onthaal door zijn fans, als waardering voor zijn twee zeges. Op het podium werd López opnieuw vergezeld door Yvan Muller, die als derde eindigde. Voor Sébastien Loeb was er een zesde plaats.

DIT ZEIDEN ZIJ


José-María López: “ Sommige mensen zullen het wellicht te politiek correct vinden om in eerste instantie iedereen te bedanken, maar dat is nu eenmaal wat ik nu voel. Zonder mijn familie en zonder Citroën zou ik hier nu niet zijn. Ik ben er trots op deel uit te maken van Citroën Racing en Yvan en Seb als teamgenoten te hebben. Mijn grote ervaring op dit circuit heeft me veel geholpen, maar ik maakte me zorgen over de starts, want dat blijft mijn zwakke punt. Gelukkig liep alles ditmaal gesmeerd. Race 2 was echt spannend. De auto werd alsmaar sneller en ik kon door het veld naar voren rijden om de eerste plek over te nemen. Het was een perfect weekend, en ik zou geen plek weten waar ik zo’n prestaties liever had willen neerzetten.

Yvan Muller: “Je moet nooit opgeven, maar ik moet toegeven dat José dit weekend sneller was. Toen ik me dat realiseerde, moest ik de schade zoveel mogelijk beperken en proberen niet te ver achterop te komen in het WK. Het team heeft het fantastisch gedaan en ik heb mijn best gedaan het maximale uit de auto te halen. Race 2 was leuk, vooral de strijd met Chilton.

Top