Verwijzing in seconden
CitroënE4x4

SPACETOURER 4X4 Ë CONCEPT: STIJLVOL OP AVONTUUR

Citroën onthult tijdens de Geneva Motorshow 2017 de SpaceTourer 4X4 Ë Concept, een nieuwe concept car en automobiele afgeleide van de ‘Ë’ productreeks. De nieuwe Citroën SpaceTourer is namelijk voorzien van stylingkenmerken van de lifestyle productreeks ‘Ë’, moderne en high-tech producten die tijdens de Autosalon van Parijs vorig jaar werden gepresenteerd. Met deze signatuur belichaamt de nieuwe concept car het unieke karakter van het merk en worden de sterke punten van de productieversie benadrukt. Deze uitvoering is voorzien van 4x4-techniek, beschermende carrosseriedelen en grafische elementen aan de buitenzijde en ook een speciale interieurinrichting die van deze auto een stijlvolle, praktische en moderne avonturier maakt. De nieuwe concept car is ontworpen voor iedereen die zijn hobby’s in stijl en relaxed wil beleven.

Een paar weken voor de Autosalon van Genève zijn deuren opent, onthult Citroën de SpaceTourer 4X4 Ë Concept. De nieuwe concept car is een eigentijdse afgeleide van de SpaceTourer, waarbij de ‘Ë’ collectie die tijdens de Autosalon van Parijs op de stand van Citroën werd gepresenteerd als inspiratiebron diende. De ‘Ë’ productreeks omvat moderne en high-tech lifestyleproducten die in een beperkte oplage worden verkocht.

De SpaceTourer 4X4 Ë Concept borduurt voort op de sterke eigenschappen van de productieversie en kenmerkt zich door een opvallend design, een hoog comfortniveau en state-of-the-art technologieën waarmee de auto op alle soorten ondergrond uit de voeten kan. Zijn exclusieve en elegante styling kenmerkt zich door dezelfde kleuren en materialen als de collectie met dezelfde naam en het model beschikt over een 4x4-aandrijflijn die is ontwikkeld door Automobiles Dangel.

ENERGIEK DESIGN MET DYNAMISCHE BESTICKERING

De SpaceTourer 4X4 Ë Concept is voorzien van bumperbeschermers aan de voor- en achterzijde en speciale mat aluminium dakdragers. Het ‘4X4’ logo onder de buitenspiegels en op de achterklep staat symbool voor de offroadeigenschappen, waarvoor onder meer banden met sneeuwkettingen zorgen.

Het vloeiende, vriendelijk ogende lijnenspel van de SpaceTourer 4X4 Ë Concept wordt benadrukt door een originele lakkleur, waardoor het geheel levendig en harmonieus oogt. De SpaceTourer 4X4 Ë Concept is aan de voorzijde en op de achterklep voorzien van afwerking in de kleur Technical White. De zijkanten en de motorkap zijn voorzien van een hip camouflagedesign in Technical Grey in combinatie met een rode striping. Dezelfde kleur rood zien we ook terug op de 19 inch wielen, die zijn afgewerkt in donker chroom.

De van is leverbaar in verschillende carrosserielengtes (XS, M en XL) om zowel op de wensen van gezinnen als professionals te kunnen inspelen. De SpaceTourer 4X4 Ë Concept is gebaseerd op de compacte en dynamische XS-versie die garant staat voor een hoge mate van functionaliteit en praktisch gebruiksgemak. Dankzij zijn korte wielbasis beschikt het XS-model als eerste in zijn segment over een carrosserielengte van slechts 4,60 meter en een praktische carrosseriehoogte van 1,90 meter. Ondanks zijn verhoogde carrosserie blijft de 4x4-versie van Dangel onder de 2 meter, wat ervoor zorgt dat de auto in de meeste parkeergarages een plekje kan vinden.

De letter ‘Ë’ is niet alleen onlosmakelijk verbonden met de naam en de geschiedenis van het merk, hij vormt ook een belangrijk stylingdetail bij de SpaceTourer 4X4 Ë Concept.
 
 Zo is deze letter opgenomen in de getinte achterlichten, met een minimalistisch design in Metallic Grey.

De schuifdeuren van de SpaceTourer 4X4 Ë Concept bieden toegang tot een opvallend ruim interieur met een warm kleurenschema met fraai vormgegeven onderdelen. Het brede glazen dak met twee verduisterbare delen zorgt ervoor dat de customizing in het interieur, met name op het dashboard en de bekleding, extra opvalt. Voor het blauw/wit/rode kleurenschema diende de ‘Ë’-collectie als inspiratiebron. De kleuren van de banen stof en de piping verwijzen naar de Franse afkomst.

Geheel volgens de Citroën Advanced Comfort® filosofie gericht op het welzijn van lichaam en geest zijn de stoelen van de SpaceTourer 4X4 Ë Concept bijzonder comfortabel. De originele interieurconfiguratie valt eveneens op. Normaliter is er in de XS ruimte voor maximaal negen personen, maar in dit geval is gekozen voor een 2+2 configuratie met twee verschuifbare individuele stoelen achterin, die zijn voorzien van armsteunen. De concept car biedt een compromisloze combinatie van comfort, praktisch gebruiksgemak en design, waar ook het uniek vormgegeven interieur met hoogwaardige two-tone afwerking aan bijdraagt. De stoelen zijn bekleed met zachte en warme materialen. De bovenste gedeelten van de rugleuningen en de hoofdsteunen zijn afgewerkt met wit leder, terwijl daaronder grijs alcantara met een speciaal patroon de aandacht trekt.

Volgens dezelfde ‘Feel Good’ filosofie is het rechterdeel van het dashboard bekleed met een zacht aanvoelende stof in de kleur Mottled Grey.
 
Het met een bijpassend materiaal beklede bovenste gedeelte is voorzien van een ingeperst Ë logo, verwijzend naar de verwantschap van de concept car met de collectie, en twee, wit lederen bandjes. Voor dit laatste stylingdetail, waarover de C4 Cactus als eerste model beschikte, dienden bagagestukken en lederwaren als inspiratiebron. Net als de gordels zijn de randen van de bandjes voorzien van de rode en blauwe details die kenmerkend zijn voor de ‘Ë’ collectie.

IN ALLE OMSTANDIGHEDEN IN ZIJN ELEMENT 

De avontuurlijke uitstraling en verhoogde bodemspeling van de SpaceTourer 4X4 Ë Concept (60 mm hoger dan bij het productiemodel), maakt dit tot de ideale metgezel voor mensen met een actieve levensstijl.

De BlueHDi 150 S&S dieselmotor die is gekoppeld aan een handgeschakelde 6-versnellingsbak zorgt ervoor dat de SpaceTourer 4X4 Ë Concept klaar is voor elk avontuur. Ook buiten de gebaande paden, dankzij een uitschakelbare vierwielaandrijving. Deze conversie (die op speciaal verzoek al leverbaar is via het Citroën dealernetwerk) werd ontwikkeld door Citroëns partner Automobiles Dangel, een Franse specialist op het gebied van vierwielaandrijving. De aandrijflijn biedt dankzij de 4x4-eigenschappen nog meer vrijheid en zorgt tegelijkertijd voor een maximale stabiliteit en veiligheid tijdens het rijden. De vierwielaandrijving zorgt ook op gladde ondergronden voor grip. Met het sperdifferentieel op de achteras, dat via een draaiknop op het dashboard wordt bediend, kunnen bestuurders zichzelf bevrijden uit netelige situaties. De 4x4-conversie komt nog beter tot zijn recht op de XS-versie. Daarmee kan de SpaceTourer nog beter uit de voeten onder uitdagende omstandigheden.

DE Citroën SpaceTourer 4X4 Ë Concept is met zijn hoge rijpositie, uitnodigende interieur en hoge comfortniveau perfect geschikt voor mensen die in stijl en op een ontspannen manier avontuurlijke ritten willen maken. Zoals je verwacht bij zo’n functionele auto, wordt de toegang tot de bagageruimte vereenvoudigd doordat de achterruit kan worden geopend, terwijl de toegang tot het passagierscompartiment makkelijker wordt gemaakt door twee handsfree schuifdeuren, een primeur in dit segment. De portieren kunnen ook worden geopend en gesloten als je je handen vol hebt. De inzittenden kunnen gebruikmaken van open (dashboardkastje) en afsluitbare opbergruimtes (portiervakken) met een totale inhoud van74 liter. Er is ook voldoende ruimte in het achtercompartiment voor een snowboard, andere hobbybenodigdheden en accessoires uit de ‘Ë’ collectie. De concept car heeft een laadvolume van maximaal twee kubieke meter in deze 4-zits configuratie.

COMFORT EN MODERNE  TECHNOLOGIEËN

Geheel in lijn met de Citroën Advanced Comfort® filosofie is de concept car voorzien van tal van zaken die voor extra praktisch gebruiksgemak en veiligheid zorgen;

- CITROËN Connect Nav, het nieuwe 3D navigatiesysteem dat wordt bediend via spraakherkenning of het 7-inch touchscreen.

- Mirror Screen dat smartphone-apps weergeeft op het 7-inch tablet.

Voor nog meer rust tijdens het rijden zijn de volgende zaken in de Citroën SpaceTourer 4X4 Ë Concept goed in het zichtveld van de bestuurder geplaatst:

- Head-up display zodat bestuurders hun ogen op de weg kunnen houden terwijl essentiële rij-informatie wordt weergegeven op een transparant scherm.

- Top Rear Vision, de achteruitrijcamera toont op het 7-inch touchscreen een samengesteld beeld van het gedeelte achter de auto met een kijkhoek vanuit bovenaanzicht.

- Blind spot monitoring dat de bestuurders waarschuwt voor een voertuig in de dode hoek.

Voor nog meer comfort en veiligheid is de Citroën SpaceTourer 4X4 Ë Concept voorzien van:

- Trafic Sign Recognition met Speed Limit informeert de bestuurders als er informatie beschikbaar is met betrekking tot snelheidslimieten, waarbij ze die informatie kunnen gebruiken voor het instellen van de cruise control en snelheidsbegrenzing.

- Dynamic Light Assist schakelt in het donker afhankelijk van het verkeer automatisch over tussen dimlicht en grootlicht.

- Lane Departure Warning waarschuwt bestuurders als de auto een lijn overschrijdt terwijl de richtingaanwijzer niet is ingeschakeld.

Andere veiligheidstechnologieën:

- Active Safety Brake helpt bij het beperken van letsel door indien nodig een remingreep uit te voeren.

- Collision Risk Alert waarschuwt bestuurders voor een dreigende aanrijding.

- Adaptive Cruise Control kan de snelheid van de auto afstemmen op de snelheid van zijn voorligger. 

Als gedurfd uithangbord van het motto ‘Be Different, Feel Good’ van het merk zal de Citroën SpaceTourer 4X4 Ë Concept op de persdagen 7 en 8 maart zijn publieksdebuut beleven op de stand van Citroën op de Autosalon van Genève.

 

Top