Verwijzing in seconden

Concept car REVOLTE


REVOLTE

GLAMOUREUS, GRENSVERLEGGEND EN EXPLOSIEF

De concept car Revolte, een superelegante stadswagen, neemt een stijl van vrijpostige luxe en van dynamisme aan, terwijl hij keuzes maakt voor de toekomst, zoals zijn oplaadbare hybride aandrijving.

TEGENSTRIJDIG ERFGOED

De hele moderniteit van de Revolte wordt uitgedrukt aan de hand van een stilistische provocatie die gebaseerd is op één van zijn meest illustere grootvaders: de 2 CV. Maar omdat hij niet orthodox van aard is, stelt de Revolte alle codes van de 2 CV in vraag en doet hij systematisch het tegenovergestelde van de waarden die aan de oorsprong van de mythe liggen.

EEN DYNAMISCH SILHOUET

Energieke lijnen, gereduceerde afmetingen, stijlvolle flanken... de Revolte rebelleert tegen de vaste codes van de luxe zoals men zich die voorstelt wanneer men een hedendaags silhouet uit het topgamma ontsluiert.
Door zijn sterk gereduceerde afmetingen geeft de Revolte de voorkeur aan levendigheid en nervositeit.
De REVOLTE staat laag en stevig op zijn vier wielen en lijkt vastbesloten te zijn om zich los te maken van alle beperkingen van het verkeer in de stad.

EEN GEDURFDE STIJL

De stilistische benadering van de concept car Revolte bevat referenties die veraf staan van deze die courant worden toegekend aan de autowereld.
Of het nu gaat om zijn uitgesproken wielkasten, zijn ronde motorkap, of zijn gesculpteerde flanken, de Revolte ontsluiert de omtrekken van een krachtige musculatuur, klaar om weg te springen.
Zijn carrosserie overtreedt op haar beurt de codes van de luxe door zich te tooien met een intens en helder violet.

EEN LUXUEUZE BINNENRUIMTE

Lounge met 3 zitplaatsen

De Revolte geniet van een architectuur die nooit eerder in dit type voertuig werd toegepast en creëert hierdoor unieke en onderscheidende volumes.
Hij gaat de uitdaging aan om een interieur met drie plaatsen te ontwerpen (gebaseerd op het 'lounge'-concept), wat volumes oplevert die men eerder in de inrichting van een woning verwacht.

Meridiaan

De ruimte voor de passagiers bestaat uit een eigentijds uitziende meridiaan, waarvan de vloeiende lijnen nauw aansluiten op de volledige achterste ruimte die meestal voor de passagier vooraan voorbehouden is. Op die plaats kan een van de passagiers achterin zijn benen strekken en volop genieten van de cosy en luxueuze sfeer.

WEELDERIGE KLEUREN EN MATERIALEN

De deuren die onderling tegengesteld openen, vergemakkelijken de instap en bieden meer toegang tot een meerkleurig interieur - net als in een make-updoosje - met onder andere:

  •  Zwart leder met rastermotief
  •  karmijnrood fluweel
  •  blinkend aluminium


Dus geen plaats meer voor klassieke materialen, zoals hout, of voor conventionele kleuren. De interieursfeer van de REVOLTE is dan ook uitgesproken gewaagd en toch luxueus.

INTELLIGENTE TECHNOLOGIEËN

De benadering van de REVOLTE in het domein van de innovatie strookt met wat hij op het vlak van de luxe doet.

Aanraakscherm

Aan boord wordt het aanraakscherm omringd door een kristalbundel. Deze intens rode kristallen, een echt edelsmidwerk, projecteren het scherm letterlijk in de cabine... terwijl de lucht aan boord gerecycleerd wordt.

Achterbank

De elegante en verfijnde achterbank is niet alleen een briljante demonstratie van stijl aangezien hij ook de elektrische batterijen van de REVOLTE bevat.

Kap

De kap is bedekt met fotovoltaïsche cellen die energie leveren aan de uitrustingen die verbonden zijn met het comfort aan boord, ook in stilstand, en dus zonder dat moet worden geput uit de reserves van de elektrische batterijen.

Gewelfde stolp

Op de neus wordt de aandacht getrokken door een gewelfde stolp die de lijnen van het radiatorrooster onderstreept. Deze stolp beschikt over een doorzichtige bodem met achtergrondverlichting, zodat de chevrons op ongeziene wijze in beeld worden gebracht.

EEN MODERNE ACTIVIST

De Revolte is hedendaags en gesofisticeerd tot in zijn motor en onderscheidt zich met een herlaadbare aandrijving die de volgende eigenschappen en elementen bevat:

  •  een traditionele verbrandingsmotor met kleine cilinderinhoud gekoppeld aan een elektrische motor, waarbij beide het voordeel hebben dat ze de wielen kunnen aandrijven
  •  het vermogen om als ZEV (Zero Emission Voertuig) te rijden, met andere woorden volledig elektrisch en dus zonder CO2-uitstoot
  •  de mogelijkheid om de batterijen die de elektrische motor voeden, te herladen.

 

Top