Verwijzing in seconden
Herobanner1_1250x400

CITROËN AUTONOMOUS MOBILITY VISION, VOOR EEN HERUITGEVONDEN STEDELIJKE MOBILITEIT

Om de stad vlotter, aangenamer en menselijker te maken, ontwikkelde Citroën een creatief antwoord: een nieuw model van opensource-, collectieve en gedeelde mobiliteit die toegankelijk is voor iedereen. Dat is de belofte van Citroën Autonomous Mobility Vision.

THE URBAN COLLËCTIF

CITROËN, ACCOR EN JCDECAUX VERBEELDEN SAMEN DE TOEKOMST VAN AUTONOME STEDELIJKE MOBILITEIT VOOR IEDEREEN

Om plezier en service opnieuw centraal te stellen bij verplaatsingen in de stad, hebben Citroën, Accor en JCDecaux een visionair collectief gecreëerd: The Urban Collëctif. Uit deze samenwerking ontstond een geheel nieuw mobiliteitsconcept, geïllustreerd door The Citroën Skate, een technologisch mobiliteitsplatform dat gekoppeld wordt aan 3 Pods die 3 nieuwe en specifieke diensten aanbieden: Sofitel En Voyage, Pullman Power Fitness en JCDecaux City Provider.

ZODAT REISTIJD GEEN VERLOREN TIJD MEER IS

Jonge vrouw voor de 'Sofitel en Voyage'-Pod

SOFITEL EN VOYAGE

EEN EXCLUSIEVE EN HIGH-END DIENSTVERLENING

De ‘Sofitel En Voyage’-Pod is een architectonisch parallellepipedum van glas en houtinlegwerk dat zowel een intieme sfeer als openheid naar de buitenwereld biedt. Hij kan twee tot drie personen aan boord vervoeren met een uitzonderlijk niveau van comfort en service. De Pod doet dienst als een luxueuze valet service. Gasten genieten tijdens hun verblijf van de unieke gastvrijheid van de Sofitel-hotels, zowel ter plaatse in het hotel als tijdens hun verplaatsingen in de stad. Transport wordt zo een verfijnde ervaring ‘à la française’.

EEN COSY EN VERFIJNDE OMGEVING

Sofitel-3D-cadre_1500x500

PULLMAN POWER FITNESS

EEN NIEUWE MANIER VAN SPORTEN TERWIJL JE JE VERPLAATST

De ‘Pullman Power Fitness’-Pod heeft een opvallende glazen bubbel, die zowel donker als helder kan ogen. Hij biedt een unieke ervaring door sport, muziek en licht met elkaar te verweven. De sporter kan zich via het holografische scherm door de digitale coach laten aanmoedigen terwijl hij een goed zicht op de buitenomgeving behoudt. Maar hij kan ook nieuws of reisinformatie opvragen en geëntertaind worden tijdens zijn cardiotraining. De inspanningen op de hometrainer of de roeier worden gebruikt om de batterijen van The Citroën Skate te herladen.
Man op roeitrainer in de 'Pullman Power Fitness'-Pod

EEN BEWUST FUTURISTISCHE SFEER

Pullman-3D-cadre_1500x500

De 'JCDecaux City Provider'-Pod die zich in de stad verplaatst

JCDECAUX CITY PROVIDER

EEN INNOVATIEVE DIENST VOOR STADSMOBILITEIT, TOEGANKELIJK VOOR IEDEREEN

De ‘JCDecaux City Provider’-Pod is een verlengstuk van het traditionele openbaar vervoer. De Pod is een mobiel bushokje dat een revolutie teweegbrengt in het openbaar vervoer in de stedelijke centra. Hij wordt gekenmerkt door pure vormen en een tijdloos en sober design dat comfort en ruimte biedt. Tot 5 personen kunnen zich verplaatsen in een open, uitnodigende en heldere omgeving met zicht op de stad. Binnen hebben de passagiers handgrepen om veilig te reizen en USB-aansluitingen om elk mobiel toestel op te laden. Er zijn twee schermen met interactieve kaarten beschikbaar, het ene naar binnen en het andere naar buiten gericht.

EEN TIJDLOOS DESIGN DAT COMFORT EN RUIMTE BIEDT AAN BOORD

JCDecaux-3D-cadre_1500x500

THE CITROËN SKATE

BOORDTECHNOLOGIE OM JE BETER TE VERPLAATSEN IN DE STAD

De Citroën Skate is, afhankelijk van de bijbehorende diensten, een private of publieke mobiliteitstool die in alle stedelijke centra kan circuleren op speciale rijstroken om een vloeiende en geoptimaliseerde mobiliteit te garanderen. Hij bevat alle intelligentie en technologie om zich autonoom en elektrisch te verplaatsen: batterij, elektromotor, radars, lidars, enz. Gezien het uitsluitend stedelijke karakter is zijn maximumsnelheid beperkt tot 25 km/u.Citroen_Mobility_Vision_Skate_1500x500

Jonge vrouw die achterin de 'Sofitel En Voyage'-Pod zit

CITROËN ADVANCED COMFORT®

INNOVATIE VOOR NOG MEER COMFORT

The Citroën Skate uitgerust met mobiele Hydraulische Druklagers om een ongekend comfort te bieden tijdens de verplaatsingen, maar ook om de Pods comfortabel en zonder schokken te kunnen vervoeren. Citroën rijmt op comfort, ongeacht het type voertuig.
3D-visual op witte achtergrond van The Citroën Skate

REVOLUTIONAIRE WIELEN

GEMAAKT DOOR GOODYEAR

Goodyear ontwikkelde de in alle richtingen beweegbare ‘Eagle 360’-wielen, bestaande uit bolvormige banden met geïntegreerde kleine elektromotoren. Deze innovatieve wielen geven de robot volledige 360°-bewegingsvrijheid.
Gezin en de 'JCDecaux City Provider'-Pod vlak bij de Eiffeltoren.

OPEN SOURCE

NAAR ONEINDIG VEEL PODS VOOR DIVERS GEBRUIK

De opensource-ontwikkeling van The Citroën Skate stelt iedereen in staat een compatibele Pod te ontwikkelen als deze beantwoordt aan de technische specificaties van de interfaces van Citroën. Dankzij het loskoppelen van The Citroën Skate die de verplaatsingen maakt, en de Pod, kan de creativiteit haar vrije loop gaan in termen van diensten, gebruiksmogelijkheden en individuele of collectieve mobiliteit. Naast de Pods die ontwikkeld werden in samenwerking met Accor en JCDecaux, zijn er dus oneindig veel andere mogelijkheden.
Top