Verwijzing in seconden
1800x681-Hypnos.jpg

Concept car HYPNOS


HYPNOS

CREATIVITEIT EN TECHNOLOGIEËN

Onder de lijnen van een bijzonder zuivere cross-over associeert de Hypnos creatieve technologie die prestaties levert die even opmerkelijk als milieuvriendelijk zijn, terwijl de passagiers emoties worden verzekerd die tegelijk subtiel en sterk zijn.

EEN VERNIEUWEND EN ZUIVER SILHOUET

Met zijn dynamische en gesculpteerde volumes die vloeiendheid en spanning combineren, getuigt de Hypnos van een zeldzame elegantie en een gevoel van robuustheid, onder andere dankzij:

  •  zijn grote wielkasten
  •  zijn motorkap met strakke lijnen
  •  zijn hoge gordellijn


Het zuivere uitzicht van de carrosserie wordt gevaloriseerd door de licht en diepgrijze kleur, waarvan de intensiteit verschilt naargelang de lichtinval.

EEN VERNIEUWENDE ARCHITECTUUR

Toegankelijkheid

De deuren met tegengestelde opening vergemakkelijken het instappen en de achterklep met bagageopening maakt een geoptimaliseerde toegang tot de koffer mogelijk.
Naast de visuele impact van de opengaande delen van de Hypnos, dragen ze ook bij tot zijn functionaliteit en herinneren ze aan zijn roeping van reizen en ontsnappen.

Binnenruimte

De ruimte voor de passagiers is opgebouwd rond vier zetels die bestaan uit verschillende prismavormige cellen die op vraag kunnen worden opgepompt en gelost om een lenden- en rugmassage te verschaffen. Ze zijn spiraalvormig geplaatst aan beide zijden van een centrale spiraal.

EEN CREATIEVE INTERIEURRUIMTE

De binnenruimte, die alle kleuren van de regenboog heeft, verrast door te breken met de buitenkleur.
De cabine, die ook bekleed is met edele materialen zoals geborsteld aluminium of leder, kreeg een verfijnde behandeling, waardoor aan boord een sfeer van absoluut welzijn wordt gecreëerd en wordt bevestigd dat de Hypnos tot het universum van uitzonderlijke wagens behoort.

ERKENDE RIJSENSATIES

Boostfunctie

Wanneer het gaspedaal hard wordt ingedrukt, zorgt een boostfunctie ervoor dat het koppel van de verbrandingsmotor gecombineerd wordt met dat van de elektrische motor. Hierdoor kan de Hypnos accelereren van 0 tot 100 km/u in 9,4 seconden en vanuit stilstand 1.000 m afleggen in 31 seconden.

Hydraulische ophanging

De Hypnos beschikt over een hydraulische ophanging van de derde generatie. Deze zorgt voor een hoog comfortniveau en verzekert een voorbeeldig rijgedrag.

4x4

Bij weinig grip of bij zware belastingen schakelt de wagen over op vierwielaandrijving dankzij de elektrische motor die achteraan werd geplaatst. Dit zorgt voor een betere vermogensoverbrenging en dit zorgt er ook voor dat het potentieel van de Hypnos in alle gripomstandigheden perfect kan worden benut.

EEN HYBRIDE DIESEL

De intelligentie van de Hypnos bestaat erin dat een 2-liter HDi FAP dieselmotor van 200 pk (gekoppeld aan een elektronisch gestuurde manuele 6-versnellingsbak) wordt gecombineerd met een elektrische motor van 50 pk die op de achteras werd geplaatst.

Zero Emission Voertuig

Dankzij de dieselhybridisatie draagt de Hypnos bij tot een beter milieu. Dat is vooral het geval wanneer hij in de stad wordt gebruikt in de ZEV-modus (Zero Emission Vehicle) die het mogelijk maakt een volledig elektrische modus te gebruiken.

Stop&Start

De Hypnos beschikt over een sterk presterende Stop & Start-technologie waarmee de thermische motor in files of wanneer de auto stilstaat, in waakstand kan worden geplaatst (verbruik in gemengde cyclus van 4,5 l/100 km en een CO2-uitstoot van 120 g/km).

Top