Verwijzing in seconden
Herobanner_CL.19.006.008_1250X400

Ami One Concept, de visie op vrijheid in de stad

BORN CITROËN*

Sinds 1919 is de geschiedenis van Citroën altijd een afspiegeling geweest van zijn tijd, met non-conformistische en revolutionaire wagens die tot iconen zijn uitgegroeid. Ter gelegenheid van het Autosalon van Genève in 2019 onthult het merk zijn benadering van stedelijke mobiliteit om ze voor iedereen toegankelijk te maken. 

Citroën AMI ONE CONCEPT is de visie op vrijheid in de stad "By Citroën": #LibertyElectriCityMobility! Die combineert alle voordelen van 100% elektrisch rijden met een gedurfd, kleurrijk design en doorgedreven gebruiksgemak, met veel comfort en functionaliteit. Hij mag zonder rijbewijs worden bestuurd en leent zich voor alle soorten "à la carte"-gebruik, van autodelen tot verhuur.  

Op die manier, en zoals de 2CV in zijn tijd, staat Ami One Concept voor bewegingsvrijheid voor iedereen en draagt het het potentieel van een stedelijk en populair icoon in zich.

* Geboren als Citroën

Unique1_CL.18.051.004_747X400

AMI ONE CONCEPT heeft een ultracompacte kubusvorm (2,50 m lang, 1,50 m breed, 1,50 m hoog) die een indruk geeft van een ongeziene robuustheid, wendbaarheid en wegligging. Omdat hij voor de stad is gemaakt, heeft hij ook bescherming op de 4 hoeken van het koetswerk gekregen. Deze Airbump®-stijlkenmerken zijn voorzien van kleurrijke Out Of the Blue stippen. 

Unique2_CL.18.051.007_747X400

De vooruitstrevende AMI ONE CONCEPT heeft een expressieve voorkant die nog wordt veredeld door een elegante Y-vormige lichtsignatuur dat doet denken aan het concept CXperience. Met hun zwevende structuur voegen de richtingaanwijzers / DRL extra finesse toe. De kleur Orange Mécanique en het 2D-logo in het midden van het zwarte vlak zorgen voor een dynamische uitstraling.

De AMI ONE CONCEPT heeft een doordacht design, met symmetrische onderdelen: deuren identiek aan de rechter- en linkerzijde die tegenover elkaar opengaan (tegenovergestelde opening aan de bestuurderszijde) of gelijkaardige elementen aan voor- en achterzijde, onderkant bumpers, spatborden en drempels.

Hij heeft ook omkeerbare achterlichten rechts/links, terwijl de 4 delen die de spiegels en deurgrepen vormen, een montage in verschillende richtingen mogelijk maken. 

Een ander opvallend element: het opengaande dak. Het dak is gemaakt van antracietgrijze dakstof en kan met de hand worden geopend. De kap schuift in één beweging open.

 

BORN FREE*

AMI ONE CONCEPT kan door iedereen worden bestuurd en is gericht op stadsbewoners die al dan niet een rijbewijs hebben. Hij is toegelaten voor iedereen vanaf 16 jaar. Citroën heeft AMI ONE CONCEPT ontworpen als alternatief voor het openbaar vervoer en andere vormen van individueel vervoer (op 2 wielen).

* Vrij geboren

SansPermis_CL.18.19.006.013
100Electric_CL.19.006.009_1500X500

AMI ONE CONCEPT rijdt 100% elektrisch en is daardoor zowel milieuvriendelijk als minder duur in gebruik. Hij kan snelheden tot 45 km/u halen zonder CO2-uitstoot. Hij heeft een rijbereik van 100 km, genoeg voor talloze ritjes in de stad. Aan een openbaar oplaadstation of Wall Box kan AMI ONE CONCEPT gemakkelijk in 2 uur via de stroomkabel worden opgeladen. 

Stil, maar toch veilig voor zijn omgeving: hij heeft zijn eigen geluidskarakter. Sinds de Europese verordening van 01/01/2019 moeten alle elektrische voertuigen een kunstmatig geluid produceren om voetgangers in de omgeving te waarschuwen.   

BORN CLEVER*

Door zijn 100% connectiviteit vormt de smartphone in de AMI ONE CONCEPT het hart van de communicatie tussen mens en machine. De toegang tot de wagen gebeurt via een smartphone: de wagen wordt vergrendeld en ontgrendeld met de QR-code op het aluminium voetstuk van de deurgrepen. Zodra hij heeft plaatsgenomen, klikt de chauffeur zijn smartphone voor zich in de houder van de POD Drive. Zodra de smartphone in zijn specifieke houder zit, kan de dialoog tussen AMI ONE CONCEPT en de bestuurder beginnen. De gekozen app wordt als een luchtbel weergegeven en wordt net als bij een head-up display in het gezichtsveld van de bestuurder geprojecteerd. Dankzij de app heeft de bestuurder via zijn smartphone toegang tot zijn persoonlijke ruimte en een hele reeks diensten.  AMI ONE CONCEPT communiceert via 2 knoppen op het stuurwiel: een spraakcommando om de assistent op te roepen en een scrollend menu met toepassingen. 

Rechts van de POD Drive bevinden zich in een cilinder ook de startknop en de keuzehendel van de automatische versnellingsbak. 

* Intelligent geboren

Digital_CL.19.006.012_747X400

Met zijn doorgedreven connectiviteit gaat AMI ONE CONCEPT nog een stapje verder met nieuwe manieren van gebruik. De bijbehorende app biedt verschillende opties voor autodelen of huren, met een portaal met bijbehorende diensten (opladen, zoeken naar parkeerplaatsen enz.). Hij beantwoordt dus aan alle reisbehoeften van de klant, door in te spelen op hun verschillende soorten gebruik (occasioneel of regelmatig). Met de app kunt u AMI ONE CONCEPT op ieder moment aanpassen aan de duur van het gebruik, zonder verplichtingen en alles inbegrepen. 

De diensten autodelen of huur kunnen aan ieders mobiliteitsbehoeften worden aangepast, gaande van een huur van 5 minuten of 5 uur  tot 5 dagen, 5 maanden (korte termijn) of zelfs een huurdienst over 5 jaar (lange termijn).

 

Pratique1_CL.18.051.012_747X400

In het interieur staan ruimte en functionaliteit op een hoog niveau. De bestuurderszetel (verschuifbaar) en de passagierszetel (vast) zijn asymmetrisch geplaatst om de inzittenden ruimte en bewegingsvrijheid te bieden. De opbergruimten zijn doordacht geplaatst om elke hoek te benutten.

Pratique2_CL.19.051.010_747X400

Aan de passagierszijde biedt AMI ONE CONCEPT een opbergruimte voor handbagage of een handtas. Achterin biedt een blad dat toegankelijk is dankzij de neerklapbare bestuurderszetel, plaats voor bagage die speciaal voor de AMI ONE CONCEPT door Damien Beal werd ontworpen.

ACCESSOIRES

Ook de accessoires die voor AMI ONE CONCEPT zijn ontworpen, hebben zijn kwaliteiten en kleuren:- # RUN: een windjack ontwikkeld in samenwerking met het Franse merk BACK TO ALASKA- # LISTEN: een draagbare BlueTooth-luidspreker van 5W- # DRIVE: een sleutelhanger met de vorm en het materiaal van de deurgreep- # PLUG: een laadkabel compatibel met IOS en ANDROID- # CARE: een smartphonehouder in silicone, ontwikkeld in samenwerking met het merk BONE - # CHARGE: een schaalmodel in origami met zonnepaneel, gemaakt in samenwerking met het Franse bedrijf LITOGAMI- # PLAY: een metalen schaalmodel als collectiestuk op schaal 1/43

 

Top