Verwijzing in seconden

NEW CITROËN C5 X EN NEW CITROËN C5 X PLUG-IN HYBRID

Een uitnodiging tot sereniteit

  

New Citroën C5 X slaat een brug tussen de elegantie van een berline, de dynamiek van een break en de hogere positie van een SUV. Hij verschaft ware rust dankzij het Citroën Advanced Comfort®-programma met een interieur dat alles wegheeft van een loungeruimte. Om je het leven aan boord makkelijk te maken, biedt New Citroën C5 X vooruitstrevende technologieën voor semi-autonoom rijden en een nieuwe communicatie-interface op een 12" HD touchscreen met stemherkenning. New Citroën C5 X is beschikbaar in Plug-In Hybridversie en benzine. Aan jou de keuze!

ZE PRATEN OVER ONS

bis_auto-trends

"De New C5 X Plug-In Hybrid is de meest comfortabele wagen in zijn segment. Een nieuwe referentie in comfort"

bis_Moniteur-auto

"Een ruime gezinswagen, comfortabele zetels en een opmerkelijke kwaliteit"

bis_redacteur-auto

"Zensfeer, rust, welzijn, comfort als op een vliegend tapijt en voorbeeldige veiligheid"

bis_HLN

"De New C5 X valt op door vooruitstrevende technologie op het vlak van ophanging. Praktisch en comfortabel: missie geslaagd!"

ONTDEK NEW CITROËN C5 X EN NEW CITROËN C5 X PLUG-IN HYBRID IN VIDEO

STIJL

EEN VOORUITSTREVEND SILHOUET

New Citroën C5 X is uniek in zijn genre. Hij slaat een brug tussen de elegantie van een berline met zijn lange motorkap, de dynamiek van een break met zijn grote koffer en de verhoogde positie van een SUV dankzij zijn wielen met grote diameter.

3/4 vooraanzicht van grijze Citroën C5 X op een rechte weg

VLOEIENDE EN AERODYNAMISCHE LIJNEN

ELEGANT EN DYNAMISCH

New Citroën C5 X onderscheidt zich in een veeleer traditioneel segment.
De achterklep biedt een brede opening en een lage laaddrempel.

De lange motorkap, de lijnen, de hoge taillelijn en de achterste wielkuipen geven hem aanzien en aerodynamica.

De lange daklijn eindigt in een zwevende, aerodynamische bovenspoiler. Een tweede spoiler, in glanzend zwart, zorgt voor neerwaartse druk en remstabiliteit.
Achterprofiel van grijze Citroën C5 X die over de weg rijdt.
3/4 vooraanzicht van grijze Citroën C5 X op een weg

VERHOOGDE POSITIE

BETERE CONTROLE OVER DE WEG

De houding van New Citroën C5 X is verhoogd dankzij een verhoogde onderzijde in vergelijking met een traditionele berline en wielen met een grote diameter (720 mm).
Dit maakt een hogere rijpositie mogelijk voor meer veiligheid en zicht.

LICHTSIGNATUUR

MODERN EN TECHNOLOGISCH



Ze is onmiddellijk herkenbaar als zijnde Citroën, zorgt zowel overdag als 's nachts voor zichtbaarheid en benadrukt het buitengewone silhouet van New Citroën C5 X.
Deze technologische lichtsignatuur integreert LED-koplampen in het volledige gamma.
Man voor Citroën C5 X
Animatie die de 6 koetswerktinten van Citroën C5 X voorstelt.

6 KOETSWERKTINTEN

5 TWEEKLEURIGE MOGELIJKHEDEN MET ZWART DAK

New Citroën C5 X biedt de keuze tussen 6 metallic of parelmoer koetswerktinten:
 • Amazonite Grijs;
 • Pearl White;
 • Magnetic Blue;
 • Platinium Grijs;
 • Acier Grijs;
 • Perla Nera Zwart.
 • Met uitzondering van de laatste kleur kan je alle koetswerktinten combineren met een Perla Nera Zwart dak dat de elegantie van de wagen verder benadrukt.

  Vrouw zit vooraan in de Citroën C5 X

  INTERIEURSFEREN

  EEN INTERIEUR DAT BIJ JE PAST

  Trouw aan de personalisatiefilosofie van het Citroën-gamma, biedt New Citroën C5 X originele en verfijnde interieurstijlen aan die het mogelijk maken om het interieur naar jouw beeld aan te passen.
  Bovenop het standaardinterieur, met zijn sobere sfeer met stoffen met grijze chevrons, heb je de keuze uit vijf interieurstijlen:
  • Ambiance Urban Grey;
  • Ambiance Metropolitan Grey;
  • Ambiance Metropolitan Blue;
  • Ambiance Hype Black;
  • Ambiance Hype Adamantium.

  ZACHTE EN WARME MATERIALEN

  Vier details in het interieur van Citroën C5 X

  Het interieur ademt een rustige sfeer met ruimte en oog voor detail, voor materialen en kleuren:

  • Kwaliteitsstoffen en leder, geïnspireerd door de wereld van reizen en bagage
  • Drie decoratiemogelijkheden, waaronder een houtstructuur met Chevron-weefpatroon
  • Zachte materialen in de zones die in aanraking komen met de bestuurder en de passagier: armsteunen, middenconsole, dashboardkastje ...

  WELZIJN

  EEN UITNODIGING TOT REIZEN IN ABSOLUUT COMFORT

  Het interieur van New Citroën C5 X ademt een warme, kalme en ruime sfeer. De gulle volumes, de verwelkomende inrichting, de unieke zin voor detail en de ongeziene praktische aspecten nodigen echt uit tot reizen.

  Vrouw zit vooraan in de Citroën C5 X

  ACTIEVE OPHANGING CITROËN ADVANCED COMFORT®

  IN WERELDPREMIÈRE

  De New Citroën C5 X is natuurlijk uitgerust met de Citroën Advanced Comfort®-vering, een Citroën-exclusiviteit die het vliegend tapijteffect van de iconische Citroën-auto's recreëert om obstakels, kuilen, verkeersdrempels en andere verbindingen op de weg te overwinnen.

  De Plug-in Hybrid versie van de New Citroën C5 X zorgt voor nog meer comfort met de wereldprimeur van de Citroën Advanced Comfort® Active Suspension, die de Hydraulische Progressieve Druklagers® combineert met actieve veerregeling. De wagen past de ophanging van elk wiel aan door het zachter of strakker te zetten afhankelijk van de omstandigheden. Sensoren lezen de weg en zijn onregelmatigheden en geven deze informatie door aan een computer, die op elk ogenblik de juiste instelling bepaalt om alle inzittenden een maximaal comfort te bieden. Naast de ESP-sensoren beschikt de gecontroleerde ophanging over verticale positie- en wielsnelheidssensoren om de bewegingen van de wagen en het rijritme te analyseren. De besturing van de ophanging zorgt zowel voor perfect comfort bij het over de weg zweven op rechte stukken als voor een wegligging van topniveau in de bochten.
  Citroën C5 X in een bocht op een bergweg
  Interieur van Citroën C5 X, voor- en achterzetels

  LOUNGERUIMTE

  UITNODIGING TOT WELZIJN

  Het interieur van New Citroën C5 X is ontworpen in loungesfeer en weerspiegelt de technologie en de ruimte aan boord met gulle volumes en strakke lijnen. De verfijnde oppervlaktes en de aandacht voor de kleinste details creëren een gevoel van welzijn. Veel delen worden dankzij de indirecte verlichting als zwevende elementen behandeld, en zorgen ze lichtheid en elegantie.

  ADVANCED COMFORT ZETELS

  UITNODIGING TOT RUST

  De Advanced Comfort-zetels van New Citroën C5 X vormen de referentie in zitcomfort, zodat je aan boord net hetzelfde voelt als thuis in je zetel. Ze bieden een uniek comfort en zicht dankzij een specifieke vulling, zoals een matrastopper. Het dynamische zithoudingscomfort is te danken aan een plaat met hoge dichtheid en een verdikt gestructureerd schuim, waardoor je zelfs na de langste reizen ontspannen blijft.
  Advanced Comfort zetels van Citroën C5 X
  Vrouw brengt make-up aan op de achterbank van Citroën C5 X

  RUIMTE AAN BOORD

  UITNODIGING TOT REIZEN

  Gebruiksvriendelijkheid was voor Citroën een van de belangrijkste aandachtspunten bij het ontwerpen van de New Citroën C5 X.
  Voorin zorgen de comfortabele zetels en het overzichtelijke dashboard voor een uitgestrekte en overzichtelijke leefruimte.
  Elke passagier krijgt de kans om uit te rusten en te ontspannen, met uitzonderlijke beenruimte, een aangenaam brede stahoogte en een royale hoofdruimte. Een ware uitnodiging om in alle comfort te reizen.

  OPEN GLAZEN DAK

  Boven- en achteraanzicht van Citroën C5 X met glazen dak

  De gebruiksvriendelijkheid wordt verder versterkt door de grote lichtinval dankzij de 360° glasvlakken rondom de auto, waaronder de achterzijruiten en een groot glazen zonnedak dat zoveel mogelijk licht binnenlaat.

  Achterzijruit van Citroën C5 X weerspiegelt het silhouet van een vrouw

  AKOESTISCHE GETINTE RUITEN

  UITZONDERLIJK COMFORT

  Om de rust aan boord te perfectioneren en reizen in ware momenten van ontspanning om te toveren, is de akoestiek van New Citroën C5 X bijzonder verzorgd.
  De voor- en achterruiten zijn met een akoestische film bedekt, wat voor een uitzonderlijke isolatie zorgt tegen storende geluiden van buitenaf.

  KOFFER MET RUIM VOLUME

  Geanimeerd beeld van de koffer met platte vloer van Citroën C5 X

  ALLE TROEVEN VAN EEN BREAK

  New Citroën C5 X beschikt over een ruime koffer, ontworpen in de stijl van de breaks, met een ruime, rechthoekige opening, een lage laaddrempel en rechthoekige wanden. Hij biedt ook een platte vloer wanneer de achterbank ingeklapt is.

  Jongen laadt zijn wandelmateriaal in de koffer van Citroën C5 X

  HANDIG IN HET DAGELIJKSE LEVEN

  Om de inhoud van de koffer aan het oog te onttrekken, heeft de achterklep een geïntegreerde hoedenplank om gemakkelijk te laden. En om ervoor te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan bij het openen of sluiten van de achterklep, beschikt de gemotoriseerde achterklep over een handsfree functie.

  RUST

  TECHNOLOGIE TEN DIENSTE VAN JE VEILIGHEID EN COMFORT

  New Citroën C5 X is uitgerust met vooruitstrevende technologie om elke reis comfortabel, rustig en veilig te laten verlopen.

  Man achter het stuur van Citroën C5 X
  Man gebruikt de Extended Head Up Display van Citroën C5 X

  EXTENDED HEAD UP DISPLAY

  HEAD UP DISPLAY VAN DE NIEUWSTE GENERATIE

  De Extended Head Up Display projecteert alle essentiële rijgegevens op de voorruit van de wagen, in kleur en op grote afmetingen, rechtstreeks in het blikveld van de bestuurder.

  Deze laatste kan het display configureren en aanpassen via de besturing aan het stuur. Deze innovatie versterkt de veiligheid en de rust tijdens het rijden, omdat de bestuurder niet meer van de weg hoeft weg te kijken om informatie te verkrijgen over de rijsnelheid, de werking van de rijhulpsystemen, de geconnecteerde navigatie of het beheer van de media en de telefoon.

  RIJHULPSYSTEMEN




  HIGHWAY DRIVER ASSIST

  Deze functie is bijzonder geschikt voor snelwegen. Ze laat de bestuurder toe om de besturing gedeeltelijk uit handen te geven.

  Het volstaat een kruissnelheid vanaf 30 km/u in te voeren. Het systeem registreert vervolgens de positie van de New Citroën C5 X op de rijbaan, zodat de bestuurder de snelheid of het traject niet hoeft te regelen.

  Om ervoor te zorgen dat de Highway Driver Assist actief blijft, moet de bestuurder zijn of haar handen aan het stuur houden. Natuurlijk is het mogelijk om op elk moment de besturing te hervatten.
  Illustratie van het rijhulpsysteem Highway Driver Assist
  Illustratie van de Waarschuwing Achterliggend Verkeer

  WAARSCHUWING ACHTERLIGGEND VERKEER

  Dit systeem detecteert elk gevaar - voetganger, motor, fiets of voertuig - in de nabijheid wanneer achteruit wordt gereden. Dit is vooral nuttig in stedelijke gebieden, waar het waarschuwingssysteem de veiligheid verhoogt.

  Illustratie van de Dodehoekbewaking op lange afstand

  DODE HOEKBEWAKING OP LANGE AFSTAND

  Dit systeem is erg nuttig op snelwegen. Het waarschuwt de bestuurder voor de aanwezigheid van een voertuig in de dode hoek, tot 70 meter achter New Citroën C5 X, dankzij een oranje lampje in de hoek van de buitenspiegels.

  C5-X-Proximity-315x425

  HANDENVRIJE TOEGANG EN START PROXIMITY

  Deze functie vergrendelt en ontgrendelt automatisch de deuren van C5 X wanneer de bestuurder de wagen nadert of zich ervan verwijdert. Hij of zij hoeft hiervoor enkel de sleutel bij te hebben.

  C5-X-Panneaux-315x425

  UITGEBREIDE HERKENNING VAN SNELHEIDSBORDEN EN SNELHEIDSAANBEVELINGEN

  Dit systeem geeft informatie over de in acht te nemen maximumsnelheid. Wanneer een snelheidsbeperkingsbord door de camera wordt gedetecteerd, kan de bestuurder de snelheidsaanbeveling aanvaarden en er zijn of haar regel- of maximumsnelheid van maken. Ook worden "Stop"-, "Eenrichtings-" en "Inhaalverbod"-borden gedetecteerd.

  C5-X-Vision-315x425

  TOP 360 VISION

  Deze video-ondersteuning wordt automatisch ingeschakeld bij het activeren van de achteruitversnelling of manueel, voor alle manoeuvres aan lage snelheid. De video toont de bovenkant van New Citroën C5 X en zijn omgeving in 360° op het touchscreen dankzij 4 HD camera's.

  C5-X-Ligne-315x425

  SPOORASSISTENTIE

  Dit systeem maakt gebruik van een camera dat wegmarkeringen herkent. Wanneer de wagen een wegmarkering overschrijdt zonder dat de richtingaanwijzer actief is, stuurt de stuurinrichting bij om de wagen in zijn initiële traject te houden.

  C5-X-Feux-315x425

  AUTOMATISCHE OMSCHAKELING TUSSEN DIM- EN GROOTLICHTEN

  Deze functie regelt de omschakeling tussen groot- en dimlichten naargelang het verkeer, wanneer andere aankomende of voorbijrijdende voertuigen worden gedetecteerd. Het biedt een optimale verlichting bij nachtelijke ritten.

  C5-X-Attention-315x425

  DRIVER ATTENTION ALERT

  Dit systeem schat de waakzaamheid van de bestuurder in door na te gaan in hoeverre het rijtraject van de wagen afwijkt van de wegmarkeringen. Deze functie komt vooral tot haar recht op wegen waar men sneller dan 65 km/u rijdt.

  Bovenop de hierboven bechreven rijhulpsystemen beschikt New Citroën C5 X over Active Safety Break, Botswaarschuwing, Adaptieve Snelheidsregeling met Stop & Go functie, Aanhangerstabiliteit …

  12

  MY CITROËN DRIVE PLUS

  NIEUWE COMMUNICATIE-INTERFACE

  De New Citroën C5 X introduceert een gloednieuwe interface voor geconnecteerde communicatie die intuïtief is en volledig kan worden aangepast dankzij een systeem van widgets. Hiermee kan je jouw favoriete apps en inhoud weergeven op de handset en op het 12" touchscreen tablet van de auto.
  Deze interface beschikt over natuurlijke spraakherkenning, een echte persoonlijke assistent die begrijpt wat je zegt, je vragen beantwoordt en je opdrachten uitvoert. Om My Citroën Drive Plus met uw stem te bedienen, zeg je gewoon "Hallo Citroën".
  Naast het 12" HD touchscreen tablet is de New Citroën C5 X ook uitgerust met vier USB type C aansluitingen en draadloos inductieladen voor smartphones.
  Man in profiel achter het stuur van Citroën C5 X

  AANBIEDING CONNECTED SERVICES

  Voor nog meer veiligheid en comfort stellen we je samen met New Citroën C5 X de Citroën Connect Services voor. Dit aanbod omvat de volgende geconnecteerde diensten:
 • MY CITROËN ASSIST: gegeolokaliseerde noodoproepen en oproepen voor bijstand, gratis en zonder abonnement, 24u/24 en 7d/7 beschikbaar. Dit verzekert de verzending van de gepaste hulpdiensten, automatisch of door het indrukken van de knop voor noodhulp of bijstand.
 • MY CITROËN DRIVE PLUS: Gratis beschikbaar gedurende 3 jaar. De geconnecteerde diensten TomTom Traffic en Gevarenzones bieden je realtime verkeersinformatie, de lokalisering van tankstation, de beschikbaarheid van parkeerplaatsen ... en de visuele en auditieve melding van gevarenzones (in overeenstemming met de geldende wetgeving van het land).
 • MY CITROËN PLAY PLUS: Compatibel met Apple CarPlay™ en Android Auto. Deze dienst biedt een uitgebreide draadloze connectiviteit aan boord, door eenvoudigweg je smartphone te verbinden zodat je routes kan uitstippelen, bellen, berichten versturen en naar muziek kan luisteren in alle veiligheid, zonder je ogen van de weg te halen. Al je apps worden rechtstreeks op het centrale scherm weergegeven.
 • MY CITROËN APP

  Dankzij de My Citroën app blijf je permanent verbonden met je New Citroën C5 X. Zo kan je:
  • Je wagen lokaliseren
  • Een afspraak maken in je garage
  • Je boorddocumenten bekijken
  • Je onderhoudsboekeje bekijken
  • Citroën Assistance contacteren
  De Plug-In Hybridversie van New Citroën C5 X biedt daarnaast de volgende mogelijkheden:
  • Toegang tot essentiële informatie over de laadstatus van de batterij, de laadtijd en het resterende rijbereik van de wagen.
  • Uitgesteld laden programmeren
  • De voorverwarming of koeling van het interieur programmeren.
  Man bekijkt zijn smartphone en het scherm van de My Citroën app
  Vooraanzicht van New Citroën C5 X op de weg

  MOTORISATIES

  PLUG-IN HYBRID OF BENZINE

  New Citroën C5 X is uitgerust met performante, efficiënte en volgens de Euro 6.3-norm gehomologeerde benzinemotoren, met naar keuze de PureTech 130 Stop & Start of de PureTech 180 Stop & Start. Voor vlotter en rustiger rijden biedt New Citroën C5 X ook een EAT8 automatische versnellingsbak.

  De New Citroën C5 X Plug-In Hybrid is aangepast aan alle gebruik en combineert dankzij zijn motor van 81,2 kW alle voordelen van 100% elektrisch rijden voor dagelijkse ritten met de autonomie van zijn thermische PureTech 180 Stop & Start Euro 6.3 motor om verder te reizen. Dankzij deze technologie bedraagt de CO2-uitstoot 29 g/km (in WLTP-cyclus). De ë-EAT8 elektrische automatische versnellingsbak verzekert buitengewoon vlot en aangenaam rijplezier, met de onmiddellijke beschikbaarheid van een koppel van 360 Nm.
  Top