Verwijzing in seconden
1800x681_concept-car-citroen-tubik

Concept car TUBIK


TUBIK

LATEN WE REIZEN OPNIEUW ZIN GEVEN...

In een context waarin we niet meer over afstand praten maar eerder over trajecttijd is het de ambitie van de concept car Tubik om het reizen opnieuw zin te geven.

EEN KNIPOGEND SILHOUET...

De ontwerpteams van Citroën hebben zich laten inspireren door de lijnen van de bekende Citroën Type H, die de lieve bijnaam "TUB" gekregen heeft, en koppelen een eigenzinnige stijl aan zeer gesofisticeerde en uiterst comfortabele materialen.

De Tubik heeft dezelfde vormen als zijn populaire voorganger, maar krijgt royale afmetingen (breedte: 2,08 m; hoogte: 2,05 m; lengte: 4,80 m)  mee om tot 9 passagiers te kunnen vervoeren.

Concept car Citroën Tubik - Een knipogend silhouet...
miniature-concept-car-citroen-tubik-desktop

MINIATUURVERSIE CONCEPT CAR TUBIK 2011

Deze nauwkeurig gedetailleerde miniatuurversie (1:43-schaal) van de concept car Tubik, is een fraaie uitbreiding van uw modelauto-collectie. Deze, op de legendarische HY geïnspireerde, concept car heeft een uniek design waar ook modelauto-verzamelaars weg van zullen zijn.

Prijs: € 55,-

... MET EEN OPEN BLIK OP DE WERELD

Concept car Citroën Tubik - … Met een open blik op de wereld

Het geheel is simpel maar esthetisch. Door de grote oppervlakken aan de buitenkant lijkt het op het eerste gezicht nauwelijks mogelijk toch een heldere panoramische ruit van die omvang te voorzien die toegang geeft tot de binnenruimte.
Terwijl de deur van de bestuurder open plooit als een dekschild, maakt de zijdeur de hele rechterzijde van de cockpit vrij, met een cirkelvormige schuifbeweging.

CREATIVE …

Door plaats te nemen achter het stuur van de Tubik, wordt de chauffeur ondergedompeld in een ultra-technologische wereld die helemaal rond de bestuurderspost is opgebouwd.  
Deze ruimte heeft de vorm gekregen van wat de Citroën-designers de ‘cyclotron’ noemen. Hij groepeert in één ronde lijn de bestuurderszetel, de pedalen, het stuur en de cirkelvormige head-up display.

Concept car Citroën Tubik - Créative…

…TECHNOLOGIE

Concept car Citroën Tubik - … Technologie

De boordcommandant wordt geïnstalleerd in zijn zetel geïdentificeerd door de digitale herkenning.
Hij heeft alle nodige rijinformatie rondom zich dankzij de head-up display en het scherm in het midden van het stuur.  
Om ook de achterzijde in het oog te houden, krijgt hij de beelden van de achteruitrijcamera en de achteruitkijkspiegel op het scherm.

De Hybrid4-technologie helpt de Tubik om de CO2-uitstoot te beperken tot het niveau van een klassieke berline.
Deze "Full hybrid"-dieselaandrijflijn bezorgt het voertuig meer autonomie en levert een optimaal aandrijfvermogen dankzij de vierwielaandrijvingsmodus.

Concept car Citroën Tubik - … Hybrid4-technologie

De Tubik heeft 22 inch velgen en ‘tall & narrow’-banden met een erg lage rolweerstand voor een optimaal brandstofverbruik.

Concept car Citroën Tubik - 22 inch velgen

De hydractieve ophanging van de Tubik garandeert een constante bodemspeling door het in real-time bijsturen van het onderstel.
Door automatisch te verlagen bij hoge snelheid verbetert de aerodynamica, wat bijdraagt tot de beperking van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot.

Concept car Citroën Tubik - Hydractieve ophanging
Top