Verwijzing in seconden
1440x545_Cinemascope.jpg

Concept Citroën E-MEHARI styled by Courrèges


Citroën stelt op het autosalon van Genève 2016 de concept-car E-MEHARI "styled by Courrèges" voor. Een 100% elektrische cabriolet vol met positieve energie en getekend door twee parels van het Franse design.

CITROËN DESIGN x MODEHUIS COURRÈGES

520x293_Histoire.jpg

L2E

De Citroën E-MEHARI styled by Courrèges is de vrucht van de samenwerking tussen twee visionaire en iconische Franse Merken: Citroën en het Modehuis Courrèges. Ongeveer 50 jaar na de lancering van de Méhari in 1968 werd de E-MEHARI in december 2015 onthuld. Deze 100% elektrische 4-zits cabriolet is een echte vrije vogel die zorgt voor fun en moderniteit. Het is een perfecte weerspiegeling van de waarden van Citroën: creativiteit, vrijheid en optimisme.

 

Tegelijkertijd brengen het Modehuis Courrèges en zijn creaties met een jongen en vrije geest een omwenteling teweeg in de modewereld... Twee creatieve werelden die sinds mensenheugenis nauw verwant zijn en mekaar aanvullen. Vandaag snijden ze samen een nieuw hoofdstuk aan. En dit hoofdstuk is de concept-car Citroën E-MEHARI "styled by Courrèges".

WHITE IS THE NEW BLAK

De uitdaging van het hedendaagse design? Het schone, het nuttige en het aangename aan elkaar koppelen. De twee merken uiten zo hun wil om nieuwe vormen uit te vinden door te werken met de materialen van de toekomst en tegelijk inspiratie te halen uit de vrolijkheid en de poëzie van het echte leven.

307x132_Volant.jpg

DASHBOARD

De oranjeachtige kleur van de concept-car zorgt voor een vrolijke toets in de cabine dankzij de oranje bekleding in glanzend vinyl over de volledige breedte van het dashboard en langs de luchtroosters.

307x132_Banquette.jpg

WIT LEER

Binnenin zijn de deuren, het dashboard en de achterbank, die herwerkt is in een vierkantige architectuur, bedekt met een wit leer. 

307x132_Roue.jpg

VELGEN & CARROSSERIE

Niet alleen de carrosserie maar ook de velgen zijn wit. Alleen een fel oranje omranding ter hoogte van de velgen onderstreept in alle transparantie de centrale veiligheidsboog.

1500x646_Coffre.jpg

KOFFER & EXCLUSIEVE BAGAGELIJN

Het mobiele kofferluik biedt toegang tot de kofferruimte die voorzien is van een exclusieve bagagelijn, bestaande uit 3 modellen in wit leer en glanzend oranje vinyl contouren, volledig in harmonie met de geest van het voertuig

1500x646_Porte.jpg

VLEKKELOZE DEUREN

De deurgrepen van de E-MEHARI styled by Courrèges hebben dezelfde tweekleurige wit/oranje stijl, net als de deurbekleding en het dashboard.

DEUREN

1500x646_Enfant.jpg

De 100% elektrische technologie van de concept-car Citroën E-MEHARI styled by Courrèges is gebaseerd op de Franse expertise van de Groupe Bolloré. Hij is uitgerust met LMP®-accu's (Lithium Metaal Polymeer) die een snelheid tot 110 km/u en een autonomie van 200 kilometer in de stad mogelijk maken. Deze accu's kunnen in 8 uur tijd aan 16A worden herladen aan de daartoe voorziene installaties (laadpalen thuis of publieke laadpalen van het type Autolib) of in 13 uur aan 10A via de stopcontacten thuis.

De concept-car Citroën E-MEHARI styled by Courrèges is weergaloos, stressvrij en stil en zorgt voor een ongezien gevoel van vrijheid. Rijd met de haren in de wind met de stilte en het comfort van een 100% elektrische auto.

Top