Verwijzing in seconden

EAT6- EN EAT8-VERSNELLINGSBAKKEN

Voor een sereen rijgedrag en een hoogstaand rijplezier

De EAT6-automaat

De EAT6-automaat

De EAT6-automaat (Efficient Automatic Transmission) met zes verhoudingen en koppelomvormer van de jongste generatie staat borg voor een hoogstaand rijplezier dankzij zijn vloeiende en snelle schakelovergangen. Zijn gebruikscomfort, soepelheid en rijplezier maken uw dagelijkse ritten nog aangenamer. Deze EAT6-transmissie, die volledig in het teken van rijcomfort en vloeiende schakelovergangen staat, kan bovendien over twee specifieke programma’s beschikken die men kan inschakelen via de bedieningselementen voor de versnellingspook: het ‘Sport’-programma dat een dynamische rijstijl verzekert en een ‘Sneeuw’-programma om eenvoudiger te vertrekken en te rijden op wegen met beperkte grip. Een even efficiënte als performante automatische versnellingsbak.

De EAT8-automaat

De EAT8-automaat

De nieuwste generatie van de EAT8-automaat (Efficient Automatic Transmission) met acht verhoudingen en het elektronische ‘Shift and Park by wire’-systeem verzekert nog meer efficiëntie en rijplezier in het dagelijkse verkeer dankzij:
- het tot 7 procent lagere brandstofverbruik in vergelijking met de EAT6 dankzij zijn twee bijkomende verhoudingen, het hogere rendement met het uitgebreide Stop-Startsysteem tot 20 km/u, en het lagere gewicht en de compactere afmetingen (tot 2 kg lichter dan de EAT6).
- het hogere gebruikscomfort en schakelplezier door de optimalisering van de koppeloverdracht tussen motor en transmissie en door de overgang naar acht versnellingen, die de toerentalsprong bij elke schakelovergang reduceert.

Top