Verwijzing in seconden
1800x681_12-v2.jpg

Concept car LACOSTE


CITROËN LACOSTE

SPONTAAN, ONGEREMD, VERFIJND

Puur, eenvoudig en ontspannen, en tegelijk gesofisticeerd - de concept car Citroën Lacoste zorgt voor een nieuwe definitie van het voertuig van morgen: een voertuig dat een halt wilt toeroepen aan het dictaat "altijd meer" dat autowereld in zijn greep heeft.

TWEE NAMEN, ÉÉN VISIE

Twee namen, Citroën en Lacoste, een gemeenschappelijke visie: durf, creativiteit en optimisme kweken.
Als echte Citroën en tegelijk ook als typische Lacoste, gepositioneerd op het kruispunt van de autowereld en van de mode- en sportwereld, knipoogt deze concept car van top tot teen naar deze verschillende werelden.

Concept car Citroën Lacoste - Twee namen, één visie
miniature-concept-car-citroen-lacoste-desktop

MINIATUURVERSIE CONCEPT CAR CITROËN LACOSTE 2010

Geef uw collectie een vrolijk tintje met deze miniatuurversie (1:43-schaal) van de Citroën Lacost, een natuurgetrouwe weergave van deze unieke en ongedwongen concept car.

Prijs: € 25,-
Concept-car Citroën Lacoste - Morphologie

Morfologie

Chique in zijn eenvoud en elegant in zijn ongedwongenheid, deze auto geeft een sportieve maar eigenzinnige indruk: hoge schouderlijn, verbrede spatborden, een minimale overhang, wielen op de uiteinden van de vier hoeken en velgen die aan golfballen doen denken.

Concept-car Citroën Lacoste - Réalité augmentée

Virtuele realiteit

De auto speelt op zijn manier in op het erg actuele concept van virtuele realiteit waarbij je de wereld rondom scherper ziet, alsof je zintuigen tot het uiterste worden geprikkeld.

GEPASTE PRESTATIES

Om sterke sensaties te beleven is er met de concept car Citroën Lacoste geen enkele behoefte aan een grote cilinderinhoud.
Hij opteert voor een 3-cilinder benzinemotor die soepel, zuinig en milieuvriendelijk is en ruim voldoende om een voertuig van zijn grootte en gewicht voort te bewegen.
Deze motor beantwoordt perfect aan de logica van het type auto dat de Citroën Lacoste vertegenwoordigt.

750x423-lacoste-performance.jpg

EEN LUDIEKE EN ROYALE BINNENRUIMTE

Om zijn speels, eenvoudig en elegant karakter te onderstrepen, werd vooral gewerkt met evidente kleuren als wit en donkerblauw die opgevrolijkt worden door fel gele accenten.
747x322_14.jpg

Toegankelijkheid

Instappen is kinderspel. In feite is er geen deur vooraan maar een grote uitsparing die het stilistische lijnenspel nog meer flatteert.

Concept car Citroën Lacoste - Bergvakken

Bergvakken

Het interieur omvat een groot aantal bergvakken die het leven aan boord vereenvoudigen. Ze zijn discreet verborgen onder de uiteinden van het dashboard en in beide banken. Deze zijn overtrokken met een witte, gewatteerde stof die doet denken aan de stof van een polo, het icoon van het merk Lacoste.

CREATIEVE TECHNOLOGIE

Concept car Citroën Lacoste - Dakhemel met

Dakhemel met "T"-structuur

De concept car Citroën Lacoste doet het zonder traditioneel dak maar heeft daarentegen een "T"-structuur. Dit maakt het instappen niet alleen gemakkelijker, hij herbergt ook een knap staaltje techniek door de passagiers een automatische opblaasbare kap te bieden.

Concept car Citroën Lacoste - Dashboard

Dashboard

De dashboardstrook wordt in een mum van tijd een display met pictogrammen met grote pixels voor de weergaven van de rijinformatie van het voertuig. Achter dit naïeve uiterlijk schuilt echter een nieuwe technologie.

Concept car Citroën Lacoste - Koplampen

Koplampen

De koplampen zijn subtiel en bijna onzichtbaar als ze gedoofd zijn. Ze zitten verdoken onder het marineblauwe kleedje van de wagen. Bovenop een schijnbaar visuele eenvoud creëren zijn lichten ook een uniek sprookjesachtig schouwspel.

Top