Bekijk de inhoud

LAADOPLOSSING VOOR UW ELEKTRISCH OF PLUG-IN VOERTUIG

Als we aan een elektrische wagen denken, duiken vaak dezelfde vragen op. Zowel thuis als op kantoor, tijdens uitstapjes in de buurt of tijdens een vakantie, er zijn overal laadoplossingen beschikbaar om in alle eenvoud van je Citroën te genieten.

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER HERLADEN

 HET ELEKTRICITEITSNET 

 Het kan eenfasig zijn – de meeste installaties thuis – of driefasig. Controleer het type elektrische installatie voor je je laadoplossing kiest.   

 DE LAADPAAL 

De paal bepaalt het verdeelde vermogen en de oplaadtijd van je elektrische of oplaadbare hybridewagen.

Er zijn diverse oplossingen beschikbaar: standaard opladen met een huishoudelijk stopcontact of versterkt stopcontact, versneld laden met een Wallbox thuis of op het openbare net, snel en supersnel opladen via het openbare net en langs de autosnelwegen. Superladers vanaf 50 kW zijn uitgerust met een eigen kabel, ze zijn niet compatibel met plug-in hybridevoertuigen.

 

 DE LAADKABEL 

Superladers vanaf 50 kW hebben een eigen kabel. 

 DE INGEBOUWDE LADER 

Zijn rol bestaat erin de wisselstroom die geleverd wordt door de stopcontacten en laadpalen (behalve superladers) om te zetten in gelijkstroom om de batterij te voeden. Zijn vermogen bepaalt ook de laadtijden.

Naargelang het voertuig zijn krachtigere laders als optie verkrijgbaar om te genieten van geoptimaliseerde laadtijden.

 
 DE BATTERIJ 
De oplaadtijd neemt evenredig toe met de capaciteit van de tractiebatterij.
Op onze elektrische en hybridemodellen geniet de aandrijfbatterij een garantie van 8 jaar of 160.000 km voor minstens 70% van de laadcapaciteit*.
Onze batterijen in de elektrische wagens zijn geschikt voor snelle of supersnelle laadbeurten die beschikbaar zijn op het openbare net.
 
*Voor de Citroën Ami: 3 jaar of 40.000 km
 

EEN KABEL VOOR ELK LAADPROCES

Voor het zo efficiënt mogelijk opladen van uw auto zijn er verschillende typen kabels.  Deze kabels zijn afhankelijk van de auto standaard, optioneel of als accessoire leverbaar.

 standaard mode 2-kabel 

 Deze kabel levert een vermogen tot 1,8 kW. Hij kan aan een huishoudelijk stopcontact worden gebruikt.

Mode 2 versterkt

 Deze kabel levert een vermogen tot 3,7 kW. Hij wordt gebruikt om op te laden aan een versterkt huishoudelijk stopcontact van het type Green’up, dat de laadtijden aanzienlijk verbetert in vergelijking met een standaard stopcontact. 

 eenfasige mode 3-kabel 

Deze kabel levert een vermogen tot 7,4 kW. Hij kan worden gebruikt met een Wallbox die thuis of aan een openbare laadpaal wordt geïnstalleerd. Door thuis op te laden via de Wallbox kan je een volledig rijbereik recupereren in 2 uur voor een oplaadbare hybridewagen en in minder dan 1 nacht voor een elektrische wagen.

Bij een oplaadbare hybridewagen moet je de optie ingebouwde lader van 7,4 kW nemen om van dit laadtype te profiteren.

 driefasige mode 3-kabel 

Deze kabel is specifiek voor elektrische voertuigen en kan tot 22 kW leveren. Hij is compatibel met een eenfasige (Wallbox 7,4 kW) of driefasige installatie (Wallbox 11 kW) thuis of op het werk. Ideaal voor regelmatige laadbeurten aan openbare laadpalen. Bij driefasige installaties kan je genieten van betere laadtijden.

Om van de voordelen van dit laadtype te genieten, moet je wagen uitgerust zijn met een ingebouwde lader van 11 kW (optioneel).

PRIVAAT LADEN

Uw elektrische auto of plug-in hybrideauto opladen: makkelijker kan niet

Opladen van uw elektrische auto, ontdek onze drie eenvoudige en gebruiksvriendelijke oplossingen.
 

  • Via een normaal stopcontact kunt u uw auto gemakkelijk opladen met de standaard laadkabel (optioneel leverbaar).
  • Wilt u uw auto sneller opladen, kies dan voor een easyWallbox. De easyWallbox is een Plug & Play laadoplossing en kan direct bij de dealer worden besteld.

Met een wallbox-stopcontact van 7,4 kw 

Recupereer je 100% van het rijbereik in minder dan 2 uur.

Rijbereik in de elektrische modus tussen 54 en 55 km naargelang de opties van de wagen. Het rijbereik kan variëren naargelang de reële gebruiksomstandigheden.

Met een versterkt huishoudelijk stopcontact 3,7 kw 

Recupereer je 100% in minder dan 4 uur, d.w.z. 55 km elektrisch rijbereik.

Rijbereik in de elektrische modus tussen 54 en 55 km naargelang de opties van de wagen. Het rijbereik kan variëren naargelang de reële gebruiksomstandigheden.

Met een klassiek huishoudelijk stopcontact

Recupereer je 100% in minder dan 7 uur, d.w.z. 55 km elektrisch rijbereik.

Rijbereik in de elektrische modus tussen 54 en 55 km naargelang de opties van de wagen. Het rijbereik kan variëren naargelang de reële gebruiksomstandigheden.

INSTALLATIE VAN EEN LAADOPLOSSING

Citroën heeft Free2move eSolutions als partner gekozen om u te helpen bij de installatie van uw laadstation in uw woning of flatgebouw, dankzij zijn expertise en zijn netwerk van gecertificeerde technici in heel Frankrijk.
LAADTIJD
Bekijk wat de laadtijd is van de verschillende plug-in hybride- en elektrische auto's van Citroën, afhankelijk van de verschillende beschikbare oplaadmogelijkheden.

INSTALLATIE VAN EEN LAADOPLOSSING

In een vrijstaande woning of bedrijf

Citroën koos ZEborne als partner om je te begeleiden bij de installatie van je individuele laadoplossing aan huis omwille van zijn expertise en zijn netwerk van gecertificeerde technici over heel België.

GEMAKKELIJK TOEGANG TOT OPENBARE LAADPALEN

Er zijn meer dan 300.000 openbare laadpunten beschikbaar in Europa en het netwerk blijft groeien, met strategisch gelegen laadpunten in de buurt van je dagelijkse activiteiten, parkings, stadscentra, winkelcentra, supermarkten, snelwegen, tankstations, enz. Om toegang te krijgen tot deze laadpunten heb je meestal een badge of een specifieke app nodig voor toegang en betaling. Het is niet mogelijk om ter plaatse met kaart of contant te betalen.

 

Vind gemakkelijk de laadpalen die compatibel zijn met je wagen en laat je ernaartoe leiden via Charge My Car in de Free2Move-app. Met Charge My Car kan je gemakkelijk laadpalen ontgrendelen en je laadbeurten betalen.

 

Om openbare laadpalen van het type Wallbox te gebruiken, moet je beschikken over een compatibele kabel die als accessoire verkrijgbaar is in het Citroën-netwerk.

 

EEN UITGEBREID NETWERK VAN SUPERLADERS

Het snelwegennet van supersnelle laadpalen is in volle expansie.

 

Met Charge My Car* kan je je lange ritten in alle sereniteit voorbereiden: reisschema, totale reistijd inclusief laadstops.

 

Superladers vanaf 50 kW zijn uitgerust met een eigen kabel, ze zijn niet compatibel met plug-in hybridevoertuigen. Ze maken het mogelijk om in ongeveer 30 minuten 80% van het rijbereik van onze 100% elektrische wagens te recupereren.

 

* Beschikbaar via de Free2Move-app.