COVID-19 | Respect gezondheidsmaatregelen in onze showrooms en ateliers - Citroën zet zich in voor jou

MEER WETEN

Verwijzing in seconden
WTCC

Recordseizoen voor López en CITROËN in WTCC 2014

In de eerste race van het laatste WTCC-weekend van 2014 heeft Citroën Racing-coureur José María López in Macau zijn tiende overwinning van het jaar geboekt. Daarmee vestigde de Wereldkampioen een nieuw record voor meeste overwinningen in één seizoen. Yvan Muller pakte een tweede plaats in de tweede race van de dag. Naast 17 overwinningen in 23 races behaalde Citroën Racing dit seizoen het hoogst haalbare, met naast de constructeurstitel tevens posities één, twee en drie in het rijderskampioenschap voor respectievelijk López, Muller en Loeb.

José-María López: "Wat kan ik me nog meer wensen? Winnen in Macau is iets heel speciaals, en een ideale manier om wat ik als het beste seizoen uit mijn carrière beschouw, af te sluiten. Ik verwachtte dat Yvan hier onverslaanbaar zou zijn. Maar we hebben er met z'n allen hard aan gewerkt om dit resultaat mogelijk te maken. Nu is het tijd om de successen van dit seizoen te vieren, eerst met het team en daarna thuis in Argentinië. In 2015 starten we weer vanaf een blanco vel en hoewel ik niet langer een outsider zal zijn, ga ik er maximaal voor om mijn titel te
verdedigen."

Yvan Muller: 
"Allereerst mijn complimenten aan Pechito, die een fantastisch seizoen heeft gereden en deze titel meer dan verdient. En mijn felicitaties aan Citroën, want het is een fantastische prestatie om zowel het constructeurskampioenschap te winnen als de eerste drie plaatsen in het rijderskampioenschap. Voor mij persoonlijk was dit een moeilijker seizoen dan de voorgaande, en er is deze winter veel werk te verzetten als ik volgend jaar nog beter wil presteren."

Sébastien Loeb: 
"Macau heeft mij zowel pluspunten als minpunten gebracht. Ik ben tevreden met mijn algehele prestatie, zowel in de kwalificatie als in de races. Ik was ook een van de weinige rijders met inhaalacties. Maar zoals het hele seizoen al het geval was, heb ik moeite me te weren binnen het veld. Misschien was ik bij de start van Race 1 ietwat te eager, waardoor Michelisz me kon passeren. In de tweede race raakte ik de muur, maar kon door. Volgend jaar krijg ik de kans om alles wat ik dit seizoen geleerd heb in de praktijk te brengen."

Top