Verwijzing in seconden

Technologie van Citroën

Voor Citroën staat bij de ontwikkeling van technologieën de mens centraal, met één doel: meerwaarde voor u, de gebruiker.

Online Diensten

1800x681_Scan_My_Citroen_Bannière_V2.jpg

Scan MyCitroën - Handleiding

Scan uw CITROËN en raadpleeg instant de gebruikshandleiding!

1800x681_ConnectedCam_1.jpg

ConnectedCAM Citroën®

Ontdek de ConnectedCAM Citroën®, een geconnecteerde camera 'made by Citroën' voor meer rijplezier, gemoedsrust en uiteraard veiligheid!

1800x681_OVIP.jpg

Citroën Connect Nav

Route in real-time, verkeerstoestand, gevaarzones, weersomstandigheden, brandstofprijzen, beschikbaarheid van parkeerplaatsen...

De navigatiesystemen van Citroën

Navigatiesysteem

Neem de juiste weg, een geüpdatete gps staat garant voor een ontspannen rit...

Compatibiliteit Bluetooth

Compatibiliteit Bluetooth

Controleer of uw mobiele telefoon compatibel is met uw Citroën

Citroën eTouch

CITROËN Connect Box

Citroën Connect Box zijn gratis servicebundels die 24u/24 en 7d/7 beschikbaar zijn. Ze zorgen voor nog meer veiligheid, assistentie en innovaties...

1440x545_Mirror_Screen

Mirror Screen

Dankzij Mirror Screen kunt u via de 7'' aanraaktablet gebruikmaken van de apps en de compatibele inhoud van uw smartphone. Dat is handiger, eenvoudiger en veiliger.

Milieu

NEW-Product_1800x681

Nieuwe regels voor de typegoedkeuring van auto's

Er zijn nieuwe regels gekomen. De volgens het nieuwe wereldwijde protocol WLTP voor de typegoedkeuring van auto's gemeten waarden geven voor klanten een veel realistischer beeld van het brandstofverbruik en de uitstoot van schadelijke stoffen in de praktijk.

Milieu - Partikelfilter (FAP)

Partikelfilter

De Partikelfilter, die gekoppeld is aan de HDi-motor, zorgt ervoor dat de vervuilende deeltjes in de uitlaatgassen nog feller verminderd worden zodat het uitstootniveau dicht bij nul ligt.

envrionnement

Downsizing Benzine

Het downsizing-principe bestaat erin de cilinderinhoud van een motor te beperken en tegelijk zijn specifiek vermogen te verhogen.

Cactus.jpg

Verbruik door de consument

Om zijn klanten beter te informeren stelt de Groep PSA een onafhankelijke en gecertifieerde meting voor van het verbruik in praktijkomstandigheden.

Motoren

Technodetail_272577_137

Full Electric

Citroën C-Zero, E-Berlingo Multispace en Berlingo Electric zijn uitgerust met een 100% elektrische motor.

188x681

EAT6- en EAT8-Versnellingsbakken

EAT 6 en EAT8 zijn automatische versnellingsbakken van de nieuwe generatie.

Herobanner2_1800x681

Nieuwe brandstofnamen

Op 12 oktober 2018 werden de namen van brandstoffen gewijzigd in de 28 lidstaten van de Europese Unie en in zeven buurlanden (IJsland, Macedonië, Turkije, Noorwegen, Zwitserland, Servië en Liechtenstein).

Motoren - HDi-technologie

HDi-technologie

De HDi-motoren (High pressure Diesel Injection) van Citroën maken gebruik van de Common Rail-technologie (of centrale buis): een centrale injectiebuis bevoorraadt de injectoren onder zeer hoge druk.

Motoren - Micro-hybride e-HDi

Micro-hybride e-HDi

Deze technologie is beschikbaar op de HDi-motoren (Diesel) en beschikt onder andere over een Stop&Start-systeem van de 2e generatie (met onder andere een omkeerbare alternator en een e-boostersysteem die de motor onmiddellijk - in 0,4 seconden - opnieuw starten).

Motoren - BlueHDi (SCR-systeem)

BlueHDi

De BlueHDi-motoren beschikken over een technologie die het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verlaagt (2 tot 4 procent minder CO2 dan bij klassieke dieselmotoren) om aan de Euro 6.2-norm te voldoen.

1800x681_DS5--technologie-Hybrid4X4.jpg

Hybrid4

Met deze eerste reeks van Full hybrid-aandrijving koppelt Citroën de prestaties van de HDi-dieselmotor aan de kwaliteit van de elektrische aandrijving.

Motoren - PureTech

PureTech

De PureTech-motoren van Citroën zijn uitgerust met de recentste technologieën die beschikbaar zijn om reactiviteit en verbruiksbeheer mogelijk te maken met respect voor de Euro 6 norm.

Veiligheid

Veiligheid - Intelligente tractiecontrole

Intelligente tractiecontrole

De Intelligente Tractiecontrole beveiligt uw verplaatsingen over glad terrein. Dit systeem regelt het antislipsysteem van de wielen.

Veiligheid - Intelligente tractiecontrole

Head-up display

De head-up display projecteert de essentiële rij-informatie op een doorzichtig paneel, in kleur en in het gezichtsveld van de bestuurder.

Veiligheid - Waarschuwing bij het Onvrijwillig Overschrijden van een Wegmarkering (AFIL)

AFIL

De Waarschuwing bij het Onvrijwillig Overschrijden van een Wegmarkering is een rijhulpsysteem om een verzwakte waakzaamheid of gewoon een moment van onoplettendheid aan het stuur te voorkomen. Deze innovatie is een grote stap voorwaarts op het vlak van veiligheid.

1800x681-citroen-securite-projecteurs-directionnels-xenon-bifonction.8272

Meedraaiende xenonkoplampen

De meedraaiende xenonkoplampen zorgen voor nog meer veiligheid door de zichtbaarheid te verbeteren en de visuele vermoeidheid te verminderen.

Veiligheid - Waarschuwing bij het Onvrijwillig Overschrijden van een Wegmarkering Video

AFIL Video

De tweede generatie van waarschuwing bij het onvrijwillig overschrijden van een wegmarkering (AFIL), dat gebruik maakt van een miniatuurcamera en digital imaging, is nog accurater.

1800x681_NEWDS5_TechnologyDSLEDVISION.jpg

Automatische koplampen

Zoals hun naam het doet vermoeden, zorgen de automatische koplampen voor de automatische activering van de rijlichten.

1800x681_NEWDS5_Technology_detectionsousgonflage.jpg

Bandendrukdetectiesysteem

Het bandendrukdetectiesysteem meet de druk van elk van de vier banden dankzij de sensoren (die op elke band bevestigd zijn) die de informatie naar de centrale elektronica sturen.

Veiligheid - Electronic Stability Program (ESP)

Electronic Stability Program

Het ESP stabiliseert bij verlies van grip het traject van het voertuig in de bochten door in te grijpen op de remkrachtverdeling en het motortoerental.

Veiligheid - Modulair EMP2-platform

Modulair EMP2-platform

Dit platform kan aan verschillende silhouetten aangepast worden (berline, break, monovolume, SUV…) en zorgt onder andere voor minder gewicht en minder CO2-uitstoot.

Veiligheid - Actieve snelheidsregelaar

Actieve snelheidsregelaar

De actieve snelheidsregelaar detecteert en waarschuwt voor elke vertraging van het voertuig dat voor u uit rijdt. Het zorgt er ook voor dat een constante afstand met de voorligger behouden blijft.

Veiligheid - Actieve veiligheidsgordels

Actieve veiligheidsgordels

De actieve veiligheidsgordels van de bestuurder en de passagier vooraan zijn uitgerust met motoren die de gordel automatisch aanspannen bij gevaar, voor een maximale bescherming.

Comfort

Comfort - Hydractieve ophanging III+

Hydractieve ophanging III+

De Hydractieve ophanging III+ is een ophanging die de verhouding tussen comfort en wegligging optimaliseert door zich aan te passen aan de verschillende rijomstandigheden.

Comfort - Pneumatische ophanging

Pneumatische ophanging

De pneumatische ophanging op de achterwielas zorgt voor meer comfort door onder andere de ongelijkheden van de weg optimaal te filteren.

Comfort - Gelaagde ruiten

Gelaagde ruiten

Gelaagd glas bestaat uit twee glaslagen tussen dewelke een plastic tussenblad geschoven werd dat uitstekende geluidskenmerken vertoont.

Comfort - Panoramische voorruit

Panoramische voorruit

De panoramische voorruit zorgt dankzij een uitzonderlijke zichtbaarheid onder alle hoeken voor nieuwe rijsensaties.

Comfort - Geparfumeerde luchtverfrisser

Geparfumeerde luchtverfrisser

De geparfumeerde luchtverfrisser is perfect ingebouwd in het design van het dashboard. Deze luchtverfrisser zorgt voor een homogene verspreiding van een subtiel en aangenaam parfum in de cabine.

Comfort - 7 inch aanraakscherm

7 inch aanraakscherm

Dankzij het 7 inch aanraakscherm, een uitrusting van Créative Technologie, bevinden alle bedieningen zich binnen het handbereik van de bestuurder en zijn passagier.

Comfort - 12 inch panoramisch HD-scherm

12 inch panoramisch HD-scherm

Het spectaculaire 12" panoramisch HD-scherm geeft de essentiële rij-informatie weer en is op elk moment configureerbaar.

Comfort - Relax-passagierszetel vooraan

Relax-passagierszetel vooraan

Bovenop de gebruikelijke afstellingen beschikt de relax-passagierszetel vooraan over een ongeziene kuitensteun om uw passagier vooraan nog meer welzijn te bieden.

Rijhulpsystemen

Rijhulpsystemen - Halfautomatische versnellingsbak ETG6

Halfautomatische versnellingsbak ETG6

De ETG6-versnellingsbak (Efficient Tronic Gearbox 6) is zeer gebruiksvriendelijk tijdens manoeuvres, met meer comfort en minder CO2-uitstoot.

Rijhulpsystemen - Meting van beschikbare ruimte

Meting van beschikbare ruimte

De meting van beschikbare plaatsen helpt u bij het parkeren. Op basis van de grootte van uw voertuig geeft deze meting aan of u al dan niet in de ruimte kunt parkeren.

1800x681-citroen-aides-conduite-aide-demarrage-en-pente.8654

Hill Start Assist

De hill start assist is een rijhulpsysteem dat het vertrekken op hellingen vergemakkelijkt. Het voorkomt dat het voertuig ongewenst in beweging komt op een helling wanneer het rempedaal gelost wordt.

Rijhulpsystemen - Dodehoekbewaking

Dodehoekbewaking

De dodehoekbewaking geeft via een pictogram in de spiegels aan dat er zich een voertuig in de dode hoeken bevindt.

Rijhulpsystemen - Vision 360°

Vision 360

Vision 360° is een systeem dat ervoor zorgt dat alle voorwerpen en obstakels rond de auto gevisualiseerd worden om manoeuvres te vergemakkelijken en te vermijden dat deze geraakt worden, in het bijzonder wanneer ze van binnenuit onzichtbaar zijn.

Rijhulpsystemen - Park Assist

Park Assist

Dankzij de Park Assist kan uw voertuig zichzelf automatisch parkeren.

Rijhulpsystemen - Achteruitrijcamera

Achteruitrijcamera

De achteruitrijcamera zorgt er, bij het in achteruit schakelen, voor dat het achteraanzicht van het voertuig weergegeven wordt op het hoofdscherm.

Rijhulpsystemen - Handenvrije toegang en starten

ADML

Dankzij de handenvrije toegang en starten kunt u uw voertuig vergrendelen/ontgrendelen en starten terwijl u de sleutel in uw broekzak houdt.

Top