Bekijk de inhoud
WOMEN'S WORLD CAR OF THE YEAR
Persbericht 14 februari 2023

WOMEN'S WORLD CAR OF THE YEAR MAAKT DE 2023 CATEGORIE WINNAARS BEKEND

 

De jury van de Women's World Car of the Year heeft het genoegen de winnaars in elk van de zes categorieën van dit jaar bekend te maken. Deze voertuigen vertegenwoordigen uitmuntendheid in hun segmenten op basis van veiligheid, rijgedrag, comfort, technologie, design, efficiëntie, impact op het milieu en prijs-kwaliteitverhouding.

 

Dit is de dertiende editie van de prijzen die worden uitgereikt door WWCOTY, een team van 63 vrouwelijke autojournalisten uit 45 landen op vijf continenten. Het is de enige volledig vrouwelijke jury in de auto-industrie.

 

Het werk van de juryleden wordt gekenmerkt door een voortdurende evolutie naar efficiëntere en duurzamere modellen. De uitdaging voor de juryleden was dit jaar nog groter dan in voorgaande jaren vanwege de uitstekende kwaliteit van alle kandidaten. Geen enkele stem werd willekeurig gegeven. Ze zijn allemaal onderworpen aan veeleisende rijtesten, gedetailleerde analyses en diepgaande studies van concurrenten.

 

Het resultaat zijn zes onverslaanbare modellen, zes auto's die in hun categorie uitmuntend zijn, auto's die een van de Women's World Car of the Year awards verdienen.

 

Net als in voorgaande jaren is het stemproces gecontroleerd door accountantskantoor Grant Thornton, dat sinds het begin van de Women's World Car of the Year betrokken is geweest bij het onderzoek van de stemmen.

 

Deze zes nu aangekondigde winnaars gaan door naar de laatste beoordelingsronde om de winnaar van WWCOTY's hoofdprijs te bepalen. De winnaar van de Women's World Car of the Year wordt bekendgemaakt op het Women's World Car of the Year YouTube channel om 00.00 uur op 8 maart ((New Zealand time), Internationale Vrouwendag. Stay tuned !

Citroën C5 X
Hij biedt uitzonderlijk comfort, zeer veel ruimte en een zeer aantrekkelijk design. Verkrijgbaar met benzine- en hybride motoren.
Over de Women's World Car of the Year

Women's World Car of the Year is de enige groep automobiel awards ter wereld die uitsluitend bestaat uit vrouwelijke autojournalisten. De groep werd in 2009 opgericht door de Nieuw-Zeelandse journalist Sandy Myhre. Zij is erevoorzitter en Marta García is uitvoerend voorzitter. 

 

Deze unieke prijs wil de beste auto's van het jaar erkennen en een stem geven aan vrouwen in de autowereld. De stemcriteria zijn gebaseerd op dezelfde principes die elke automobilist hanteert bij het kiezen van een auto. De juryleden kiezen geen 'vrouwenauto' omdat auto's niet geslachtsgebonden zijn. Aspecten zoals veiligheid, kwaliteit, prijs, design, rijgemak, voordelen en ecologische voetafdruk worden in overweging genomen bij het uitbrengen van de stemmen.

 

Maar naast het kiezen van de beste auto's van het jaar, is ons doel ook om zichtbaarheid te geven aan vrouwen in de autowereld en bij te dragen aan het laten horen van de stem van vrouwen op alle continenten, want mobiliteit voor een vrouw betekent toegang tot vele persoonlijke en professionele mogelijkheden.