COVID-19 | Respect gezondheidsmaatregelen in onze showrooms en ateliers - Citroën zet zich in voor jou

MEER WETEN

Verwijzing in seconden
wtcc20150711140_7b132.jpg

Lopez en Ma Qing Hua WTCC-koningen van Real

Het Europese deel van het FIA WTCC-seizoen eindigde vandaag in een triomf voor het Citroën Total-team, met twee 'dubbels' in de straten van Vila Real. In Race 1 zetten José María López en Sébastien Loeb hun kwalificatieresultaat onbedreigd om in een een-twee overwinning. Race 2 werd gekenmerkt door een reeks ongevallen, maar bracht een glimlach op het gezicht van Ma Qing Hua. De Chinese coureur won de tweede race in zijn WTCC-carrière vóór Yvan Muller. De vier Citroën-coureurs bezetten de eerste vier plaatsen in het WK: José María López (322 ptn) gaat aan de leiding vóór Yvan Muller (267), Sébastien Loeb (230) en Ma Qing Hua (146).

Race 1 ging net vóór de lunch van start, terwijl de temperatuur in de straten van Vila Real begon te stijgen. Toen de lichten uit gingen, was de beste start voor Pechito. Met Loeb in zijn kielzog trok het Citroën-duo een gat ten opzichte van de rest van het veld. Doordat Valente al snel uitviel, schoof Ma door naar de zesde positie achter López, Loeb, Michelisz, Tarquini en Monteiro. Yvan Muller volgde op plek zeven. Ondertussen groeide de voorsprong van het leidende tweetal gestaag, waardoor José María López voor de zesde maal dit seizoen het maximale aantal punten behaalde. Loeb bezegelde de een-twee zege voor het Citroën Total-team.

Na een lange pauze verschenen de auto's aan het einde van de middag weer op de startgrid. Ditmaal stonden Ma Qing Hua en Yvan Muller op de voorste rij. Beiden gingen perfect van start, terwijl Van Lagen en Monteiro elkaar uitschakelden. De safety car moest er aan te pas komen om de brokstukken op te kunnen ruimen. Eenmaal weer onderweg bleef Ma aan de leiding vóór Muller, Catsburg, Tarquini, Michelisz, Loeb en López. Terwijl de twee leidende Citroëns snel wegreden van hun achtervolgers, bleven die door een gebrek aan inhaalmogelijkheden dicht bij elkaar.

In ronde 10 maakte Catsburg een fout, waardoor Michelisz en Loeb langszij kwamen. De drie auto's kwamen echter in contact met elkaar, waardoor de auto van Loeb in de bandenstapels belandde. Zonder de negenvoudig WRC-kampioen werd de race voortgezet. Twee ronden later maakte Catsburg echter een zware klapper. Zijn auto eindigde op de racelijn, waardoor de wedstrijdleiding wijselijk besloot de rode vlag uit te hangen en de race voortijdig af te vlaggen. De vreugde van Ma Qing Hua was er echter niet minder om. Hij scoorde zijn eerste zege sinds Moskou 2014. Yvan Muller, die als tweede finishte, hielp Citroën aan een maximale puntenscore voor het weekend. Kampioenschapsleider José María López pakte met zijn vijfde plaats in Race 2 belangrijke punten.

DIT ZEIDEN ZIJ

Yves Matton, Hoofd van Citroën Racing: "We sluiten dit eerste lange deel van het seizoen af met sterke resultaten: 14 overwinningen in 16 races, onze vier coureurs aan de leiding in het rijderskampioenschap en Citroën aan kop bij de constructeurs. We zijn blij met de prestaties van Ma Qing Hua, die zijn sterke prestaties bekroonde met een overwinning. Onze coureurs hebben dit seizoen allemaal gewonnen, dus we kunnen vol vertrouwen koers zetten richting Azië."

UITSLAG RACE 1

1. José María López (Citroën C-Elysée WTCC)
2. Sébastien Loeb (Citroën C-Elysée WTCC)
3. Norbert Michelisz (Honda Civic WTCC)
4. Gabriele Tarquini (Honda Civic WTCC)
5. Tiago Monteiro (Honda Civic WTCC)
6. Ma Qing Hua (Citroën C-Elysée WTCC)
7. Yvan Muller (Citroën C-Elysée WTCC)
8. Jaap van Lagen (Lada Vesta WTCC)
9. Nick Catsburg (Lada Vesta WTCC)
10. Rob Huff (Lada Vesta WTCC)
11. Mehdi Bennani (Citroën C-Elysée WTCC)

Snelste ronde : José María López in 2'00''873

UITSLAG RACE 2

1. Ma Qing Hua (Citroën C-Elysée WTCC)
2. Yvan Muller (Citroën C-Elysée WTCC)
3. Gabriele Tarquini (Honda Civic WTCC)
4. Norbert Michelisz (Honda Civic WTCC)
5. José María López (Citroën C-Elysée WTCC)
6. Nick Catsburg (Lada Vesta WTCC)
7. Hugo Valente (Chevrolet RML Cruze TC1)
8. Nestor Girolami (Honda Civic WTCC)
9. Rob Huff (Lada Vesta WTCC)
10. Mehdi Bennani (Citroën C-Elysée WTCC)

Snelste ronde : Ma Qing Hua in 2'01''994

STAND WERELDKAMPIOENSCHAP - RIJDERS

1. José María López 322 ptn
2. Yvan Muller 267 ptn
3. Sébastien Loeb 230 ptn
4. Ma Qing Hua 146 ptn
5. Norbert Michelisz 141 ptn
6. Gabriele Tarquini 138 ptn
7. Tiago Monteiro 124 ptn
11. Mehdi Bennani 40 ptn

STAND WERELDKAMPIOENSCHAP - CONSTRUCTEURS

1. Citroën 716 ptn
2. Honda 487 ptn
3. Lada 227 ptn

Top