Verwijzing in seconden
C3_RALLYE

Een podium… en groot potentieel voor de Citroën C3 Rally2 DG Sport Compétition

In de regio Vresse-sur-Semois ging zaterdag het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2021 van start. Een 1e South Belgian Rally waaraan DG Sport Compétition deelnam met twee Citroën C3 Rally2's die duidelijk tot de favorieten behoorden in de race voor de eindzege.

En het begon op de best mogelijke manier op zaterdagochtend, met een eerste scratch voor Nicolas Ciamin en Yannick Roche… en ze waren zelfs niet helemaal tevreden met hun prestatie! Zou het Franse duo de plannen van de Belgische piloten dwarsbomen? Helaas niet… Nog voordat SS2 was begonnen, vielen ze uit met een gebroken cardan as en waren ze al gedwongen om te stoppen.

 

"Het was des te teleurstellender omdat het potentieel groot was, en door hier en daar de nota’s nog wat aan te scherpen, was het mogelijk om nog sneller te gaan", legde Nicolas Ciamin uit. Jammer, want kilometers maken in een wedstrijd als deze is altijd meegenomen. Maar we komen terug..."

 

Binnen het team van DG Sport was de teleurstelling voelbaar. "Na analyse bleek dat deze breuk niet het gevolg was van een gebrek aan betrouwbaarheid", zegt Alain Georges, teammanager. Het was eigenlijk een luchtbel in de as die een zwakte veroorzaakte en uiteindelijk de breuk veroorzaakte.

 

Kris Princen en Peter Kaspers namen het over met de tweede C3 Rally2, en het duo zou de eerste twee ronden besteden aan het in contact te blijven met de twee leiders Ghislain de Mévius en Adrian Fernémont.

 

"De derde plaats was het beste wat ik kon doen op dit zeer snelle en moeilijke parcours", zei Kris. Ghislain en Adrian kenden de etappes door ze eerder te hebben gereden, terwijl ik constant mijn nota’s moest aanpassen. Ze waren iets te voorzichtig en de routes boden veel meer grip dan verwacht. Het is daarom gepast om te spreken van een logisch resultaat…”

 

"Onder deze omstandigheden, en op een nieuw parcours voor hem, denk ik dat Kris op een mooie plaats eindigde", voegt Alain Georges toe. Hij hield altijd gelijke tred met de leiders, wat een goed voorteken is voor de volgende rondes, waar hij niet benadeeld zal zijn. "

 

Zowel Nicolas Ciamin als Kris Princen zullen aanwezig zijn op de Renties Ypres Rally, die zal dienen als de Belgische etappe van het World Endurance Championship, maar ook de tweede manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship medio augustus ...

Top