Verwijzing in seconden
header-parade

CITROËN VIERDE FEEST OP ZONDAG 14 JULI - 100 YEARS PARADE

Naar aanleiding van de 100e verjaardag van het mythische merk organiseerde Citroën de CITROËN 100 YEARS PARADE op zondag 14 juli, de nationale Franse feestdag voor het in Parijs geboren Merk. Deze parade werd rondom Brussel gereden met klassieke Citroën bezitters.

Citroën Lovers! De “Rassemblement du Siècle” is voorbij en het was een fantastisch weekend. We zijn blij om te zien dat er zoveel verzamelaars op de wereld bestaan. Bedankt voor deze leuke herinneringen en voor het vieren van onze 100ste verjaardag!

.

image-6

Deelname was gratis en er was plaats voor 300 auto’s. Traction Avant, 2CV, Mehari et Ami…. Alle iconische modellen waren welkom onder één voorwaarde ; ieder ingeschreven voertuig moest minstens 20 jaar oud zijn.

Er werd ook een fotowedstrijd “Kom gekleed in de stijl van je auto” georganiseerd met een prijs van Citroën Belux voor de 10 best geklede teams.

De dag begon om 11 uur met een ontvangst in de garage Citroën Drogenbos,Bemptstraat 36 te Drogenbos. Een goodie bag met een speciaal voor dit evenement ontworpen rallyplaat en wat leuke Citroën verrassingen werden voor vertrek aan de deelnemers overhandigd.

Vervolgens vertrok de “100 Years Parade” rond het middaguur voor een rit – zonder sportief aspect - richting het Autoworld museum waar de tentoonstelling CITROËN 100 YEARS onlangs zijn deuren opende. Deze tentoonstelling is nog te bezichtigen tot 3 september en vertelt met bijna 50 Citroën modellen de historie van het merk met de dubbele chevron, van 1919 tot vandaag, met de recente Collector Edition Citroën Origins. Voor de deelnemers aan de Parade was de toegang die dag gratis.

Alle bijzondere auto’s samen op het Jubelpark voor Autoworld boden het grote publiek in de namiddag de mogelijkheid de deelnemende klassiekers van dichtbij te bewonderen.

Ontdek de video en foto's van de parade op Citroen100YearsParade

CitroenParade3
Top