COVID-19 | Respect gezondheidsmaatregelen in onze showrooms en ateliers - Citroën zet zich in voor jou

MEER WETEN

Verwijzing in seconden
autobest

NIEUWE COMPACTE SUV CITROËN C3 AIRCROSS ONTVANGT AUTOBEST 2018-PRIJS

Na een wedstrijd met zes finalisten won de Nieuwe Compacte SUV Citroën C3 Aircross de "Autobest 2018"-trofee voor "Best Buy Car of Europe", de beste koop op het gebied van auto’s.

De jury van Autobest heeft de resultaten zopas bekend gemaakt: de nieuwe Compacte SUV Citroën C3 Aircross werd uitgeroepen tot "Best Buy Car of Europe", de beste koop op het gebied van auto’s.

 Sinds 2001 bekroont Autobest elk jaar de auto die de meeste stemmen verzamelt. De deelnemers worden door 31 gespecialiseerde journalisten uit evenveel Europese landen geëvalueerd op basis van dertien criteria, waaronder de verhouding prijs/kwaliteit, het design, het comfortpeil en de technologieën aan boord, maar ook de servicekwaliteit en de beschikbaarheid van wisselstukken in het verdelernetwerk.

 Net zoals de Citroën C3, die in 2003 werd verkozen door Autobest, wist de nieuwe Compacte SUV Citroën C3 Aircross zich van zijn concurrenten te onderscheiden. Zo won hij de zeventiende editie van deze prijs dankzij zijn unieke look en zijn krachtige en frisse uitstraling.

 De nieuwe Compacte SUV Citroën C3 Aircross kadert in de vernieuwing van het merk en illustreert zijn internationale offensief. Hoewel hij pas in oktober werd gelanceerd, mocht Citroën al meer dan 30 000 bestellingen noteren in Europa. Hij verleidt zijn klanten met een interieur dat de vruchten plukt van Citroëns unieke knowhow op het gebied van ruimte, moduleerbaarheid en lichtinval. Zijn karakter wordt nog versterkt door een brede waaier aan personaliseringsmogelijkheden, goed voor negentig koetswerkcombinaties en vijf interieursferen. Deze "people minded" SUV inspireert zich op de verwachtingen van de klanten om een ongeëvenaarde interieurruimte en moduleerbaarheid te verenigen met een groot panoramadak dat de buitenwereld naar binnen brengt. Als uitdrager van de Citroën Advanced Comfort®-filosofie nodigt de C3 Aircross u uit voor een onuitgegeven rijervaring die welzijn aan boord centraal stelt. Hij voelt zich zowel in de stad als op de open weg in zijn sas en staat ook buiten het asfalt zijn mannetje dankzij de functie Grip Control® met Hill Assist Descent. Zijn hoge comfort- en veiligheidsniveau steunt op twaalf moderne rijhulpsystemen en vier connectiviteitstechnologieën en leverde hem vijf EuroNCAP-sterren op.

“Mijn felicitaties aan Linda Jackson en haar teams voor de AUTOBEST 2018-prijs! Ondanks de sterke concurrentie wist de C3 Aircross zich op te werpen als een ware kampioen en bewees hij de juryleden dat hij dit jaar de titel van beste koop verdient. Het is bovendien een nieuwe zege voor het segment van de SUV’s. Die keuze bevestigt dat de jury niet alleen de marktevolutie volgt maar ook gevoelig is voor trends, door de Europese weggebruikers de beste koop aan te bevelen voor de auto van morgen,” aldus Seliktar, de voorzitter van de jury.
Met 426 000 Europese inschrijvingen in het eerste semester van 2017 vestigde Citroën voor het eerst in zes jaar tijd weer een record, goed voor een stijging met 5,6 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Een jaar na de lancering van de Nieuwe C3, de bestseller van het Citroën-gamma waarvan al meer dan 230 000 exemplaren een eigenaar vonden, stelt de nieuwe Compacte SUV Citroën C3 Aircross het merk in staat om dat elan aan te houden.

Top