Verwijzing in seconden

--

EEN ULTRACOMFORTABELE EN MODULEERBARE SUV MET EEN UNIEK KARAKTER

Eind 2018 gecommercialiseerd

CITROËN onthult de New SUV C5 Aircross, een SUV in hart en nieren, met grote wielen, een gespierd, beschermend design en een verhoogde bodemvrijheid, en tegelijk een rasechte Citroën met een sterke persoonlijkheid, grafische addenda en uitgebreide personaliseringsmogelijkheden. De New SUV C5 Aircross is de meest comfortabele en moduleerbare auto in zijn segment, met een onovertroffen koffervolume (580 tot 720 liter naargelang de positie van de achterzetels). Hij belichaamt bovendien het Citroën Advanced Comfort®-programma, met tal van belangrijke innovaties, zoals de ophanging met Progressive Hydraulic Cushions®, de "Advanced Comfort"-zetels en de drie onafhankelijke, verschuifbare, neerklapbare en wegklapbare achterzetels. Ook werpt hij zich op als een "Next Generation"-SUV met twintig rijhulpsystemen en zes connectiviteitstechnologieën*. 

* Volgens model en afwerking

 

 

ONTDEK DE VIDEO

 

 

Design2_CL.18.023.002_597X500

DESIGN

Een expressieve en gedurfde identiteit

Met zijn lengte van 4,50 meter onderscheidt hij zich door een krachtige en energieke look, zonder agressief over te komen. Hij waait als een frisse wind door het SUV-segment met zijn brede en imposante neus, zijn hoge motorkap en zijn vloeiend gelijnde volumes met krachtige grafische addenda, zoals de Airbumps® met kleurrijke inzetstukken, de grote wielen met een diameter van 720 mm, de bodemvrijheid van 230 mm, de drempel- en wielkastbeschermers en de stijlvolle, tweekleurige dakstangen.

De New SUV C5 Aircross beschikt tevens over een panoramisch glazen schuifdak. Het 360°-glasoppervlak, dat in de verf wordt gezet door de "C"-vormige chroomsignatuur, creëert een zwevend dak en laat geen twijfel bestaan over de ruimte in het interieur. De gedrongen, brede en verticale achterkant ademt een en al interieurruimte en koffervolume (580 tot 720 liter). De in reliëf geplaatste lichtblokken beschikken over vier langgerekte, driedimensionale led-modules aan beide kanten van de auto.
Habitacle_CL-18.024.021_597X500

Een interieur dat bescherming en welzijn ademt

Het interieur van de New SUV C5 Aircross toont zich ruim en hoogstaand. Het bestaat uit royale en vrije volumes die de functionele aspecten nooit uit het oog verliezen. Het robuuste en horizontaal gelijnde dashboard is getooid met een thermische sierstrip, die zich over de volledige breedte uitstrekt.
Aan bestuurderszijde bestaat het instrumentenbord uit een instelbaar, digitaal tft-scherm van 12,3”*, dat de gekozen rijgegevens in het gezichtsveld van de bestuurder projecteert. De brede en hoge middenconsole, de hoog geplaatste, omhullende zittingen die de inzittenden een uitstekend uitzicht over de weg geven, en de gebruikte kleuren en materialen versterken de indruk van bescherming en verfijning in het interieur.

*naargelang de afwerking

30 KOETSWERKCOMBINATIES, 5 INTERIEURSFEREN

 

 

De New SUV C5 Aircross beschikt over een brede waaier aan personaliseringsmogelijkheden. Hij biedt niet minder dan dertig koetswerkcombinaties door zeven koetswerkkleuren (Banquise Wit, Perla Nera Zwart, Platinium Grijs, Acier Grijs, Volcano Rood, Tijuca Blauw, Parelmoer Wit) te combineren met drie Color Packs (Silver, White en Red). De koetswerkkleuren kunnen bovendien worden gecombineerd met een dak in Perla Nera Zwart.De personaliseringsmogelijkheden worden doorgetrokken in het interieur, met vijf sferen die resoluut de kaart van helderheid, warmte en raffinement trekken: behalve de standaardsfeer zijn er ook de sferen Wild Grey, Metropolitan Beige, Metropolitan Grey en Hype Brown.

**Perla Nera Black dakkleur niet beschikbaar met de koetswerkkleur Vulcano Rood en Perla Nera Black

COMFORT

Ophanging met Progressive Hydraulic Cushions

Suspensions_CL-18.023.014_747X400

De New SUV C5 Aircross is uitgerust met een ophanging met Progressive Hydraulic Cushions®, een innovatie van Citroën, die al zijn expertise op het gebied van onderstellen verenigt. Deze technologie, die gebruik maakt van ervaring die het merk heeft opgedaan in de competitie, vertaalt zich in een betere demping van schokken, zonder daarbij stuiterneigingen op te wekken. Ook maakt ze een grotere veeruitslag mogelijk, wat een vliegend-tapijteffect creëert en de indruk geeft dat de auto over het wegdek zweeft.

"Advanced Comfort"-zetels

Sieges_18P4_747X400

De brede en behaaglijke zetels van de New SUV C5 Aircross geven de inzittenden het gevoel in een fauteuil of rijdend salon te zitten. Ze combineren een zacht comfort met een verzorgde steun dankzij het schuim met een dikte van 15 millimeter. De voorzetels plukken de vruchten van een hogedichtheidsschuim dat voorkomt dat de zitting na vele lange ritten inzakt, een hoogteregeling, in de hoogte en diepte regelbare hoofdsteunen en een meerpuntsmassage. 

De meest moduleerbare SUV van zijn segment

Modularite_CL-18.023.028_747X400

Met zijn drie individuele, verschuifbare en richtbare achterzetels is de New SUV C5 Aircross de meest moduleerbare SUV in zijn segment. De drie zetels zijn even breed en zijn in de lengte regelbaar om de interieur- of kofferruimte te vergroten. Ook bieden ze de keuze uit vijf kantelposities en laten ze zich wegklappen om een vlakke vloer te creëren dankzij de verstelbare koffervloer. De New SUV C5 Aircross kan ook schermen met diverse opbergvakken, onder meer in de centrale armsteun die een groot, gekoeld opbergvak omvat.

20 RIJHULPTECHNOLOGIEËN

Om het veiligheidsniveau te verhogen

ADASSÇcuritÇ_CL-18.023.020_747X400

Deze technologieën* zetten een eerste stap in de richting van autonoom rijden: Active Safety Brake, Post-collision Safety Brake, actieve dodehoekbewaking, rijstrookassistent, adaptieve snelheidsregelaar met Stop&Go-functie, botswaarschuwing, Coffee Break Alert, Waakzaamheidsassistent, uitgebreide herkenning van snelheidsborden, Highway Driver Assist, Automatische omschakeling tussen dim- en grootlichten. 

Om het comfortpeil aan boord te verhogen

ADASConfort_CL-18.023.001_747X400

De New SUV C5 Aircross biedt tevens een brede waaier aan technologieën* om het interieurcomfort te verhogen: handenvrije toegang en starten, elektrische parkeerrem, Park Assist, parkeercamera met Top Rear Vision, 360°-camera.

Om het dagelijkse leven makkelijker te maken

ADASConduite_CL-18.023.017_747X400

Deze technologieën* vergemakkelijken uw dagelijkse ritten, ongeacht de omstandigheden: Grip Control met Hill Assist Descent (intelligente gripverbetering voor elk wegdek), vertrekhulp voor hellingen, statische kruispuntverlichting, stabiliteitscontrole voor aanhangwagens.

Connectivite_18P14_597X500

6 CONNECTIVITEITS-TECHNOLOGIEËN

Voor een maximale continuïteit tussen uw digitale universum en uw wagen

De New SUV C5 Aircross stelt zijn passagiers intuïtieve systemen en hoogtechnologische systemen* ter beschikking om de continuïteit tussen hun digitale universum en hun wagen te garanderen. Bijvoorbeeld de 8”-aanraaktablet met capacitief scherm waarmee gebruikers hun auto kunnen instellen, het multimediasysteem, de telefoon, de airconditioning en het navigatiesysteem kunnen bedienen. Daarnaast kunnen ze met deze tablet ook de functies Mirror Screen, Citroën Connect Nav, Citroën Connect Box met SOS-Pack en pechverhelping, de draadloze smartphone-lader en de ConnectedCAM Citroën™ regelen.

*naargelang de afwerking

MOTOREN

Krachtige en efficiënte motoren

Motorisations_CL-18.023.016_1500X500

De New SUV C5 Aircross wordt aangedreven door een brede waaier efficiënte en performante Euro 6.2-motoren, met de handgeschakelde zesversnellingsbak MAN6 of de achttrapsautomaat EAT8:

2 benzineversies: PureTech 130 S&S MAN6 en PureTech 180 S&S EAT8
3 dieselversies: BlueHDi 130 S&S MAN6, BlueHDi 130 S&S EAT8 of BlueHDi 180 S&S EAT8.

Hij kan ook prat gaan op de nieuwste generatie van de EAT8 (Efficient Automatic Transmission) met acht verhoudingen en het elektronische Shift and Park by wire-systeem voor nog meer efficiëntie en rijplezier.

Een tot 7 procent lager brandstofverbruik in vergelijking met de EAT6 dankzij de twee extra verhoudingen.

De twee bijkomende verhoudingen bieden niet alleen meer schakelplezier maar verminderen ook de toerentalsprong bij elke schakelovergang. 

Top