Verwijzing in seconden

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER HERLADEN

eC4-Charging

Als we aan een elektrische wagen denken, duiken vaak dezelfde vragen op. Zowel thuis als op kantoor, tijdens uitstapjes in de buurt of tijdens een vakantie, er zijn overal laadoplossingen beschikbaar om in alle eenvoud van je Citroën te genieten.

picto-eclair

1. Het elektriciteitsnet

Het kan eenfasig zijn – zoals de meeste huisinstallaties - of driefasig. Voordat je een laadoplossing kiest, moet je nagaan welk type installatie je hebt.

Borne-de-recharge

2. Het laadstation

Een laadstation bepaalt het verdeelde vermogen en de oplaadtijd van je elektrische wagen of Plug-In Hybrid.

Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar: standaard opladen met een huishoudelijk of versterkt stopcontact, versneld opladen met een laadstation van het type Wall box thuis of op het openbare netwerk, snel en supersnel opladen op het publieke netwerk en op de snelweg. Snellaadstations vanaf 50 kW zijn uitgerust met een eigen kabel en zijn niet compatibel met Plug In Hybrids.

Cable-de-recharge

3. De laadkabel

De snelheid van het opladen is ook afhankelijk van het vermogen dat de kabel aankan. Voor elke laadoplossing is er een kabel.

747x100-picto-cable-embarque

4. De boordlader

Zijn rol is om de wisselstroom die wordt geleverd door de stopcontacten en laadstations (met uitzondering van snellaadstations), om te zetten in gelijkstroom en zo de batterij te voeden. Zijn vermogen bepaalt ook de oplaadtijden.

Daarom kunnen er, afhankelijk van het voertuig, krachtigere boordladers als optie verkrijgbaar zijn om de laadtijden te optimaliseren.

747x100-Pictos-Batterie

5. De batterij

De tractiebatterij heeft een garantie van 8 jaar of 160.000 km voor minimaal 70% van haar laadcapaciteit*.

Onze batterijen voor elektrische voertuigen zijn geschikt om snel of supersnel te laden op het openbare netwerk.

* Voor Citroën Ami: 3 jaar of 40.000 km

EEN KABEL VOOR ELKE LAADOPLOSSING

Er bestaan verschillende soorten kabels om het laden van je voertuig te optimaliseren. Afhankelijk van het voertuig zijn deze kabels standaard, optioneel of als accessoire leverbaar.

                  

STANDAARD MODE 2-KABEL

Deze kabel kan tot 1,8 kW vermogen leveren aan uw wagen. Je gebruikt hem om te laden op een huishoudelijk stopcontact.

VERSTERKTE MODE 2-KABEL

Deze kabel kan je wagen tot 3,7 kW vermogen leveren. Hij wordt gebruikt om te laden op een versterkt stopcontact van het type Green up, waardoor de oplaadtijden aanzienlijk kunnen worden verkort in vergelijking met een standaard stopcontact.

EENFASIGE MODE 3-KABEL

Deze kabel kan je tot 7,4 kW vermogen leveren. Hij wordt gebruikt met een Wall box die thuis geïnstalleerd is of op een publiek laadstation. Thuisladen op een laadstation stelt je in staat om binnen 2 uur het rijbereik van een Plug-In Hybrid volledig terug te winnen. Voor een elektrisch voertuig duurt dat minder dan 1 nacht.
Om met een Plug-In Hybrid te genieten van de voordelen van dit type opladen, moet je voertuig uitgerust zijn met de boordlader van 7,4 kW (optioneel).

DRIEFASIGE MODE 3-KABEL

Deze kabel is specifiek voor elektrische voertuigen en kan tot 22 kW leveren. Hij is compatibel met zowel een enkelfasige (laadstation 7,4 kW) als driefasige (laadstation 11 kW) installatie thuis of op het werk. Hij is ideaal om regelmatig op te laden aan publieke laadstations. Op driefasige installaties zijn de oplaadtijden korter.
Om te genieten van de voordelen van dit type opladen, moet je voertuig uitgerust zijn met een boordlader van 11kW (optioneel).

PRIVAAT HERLADEN THUIS OF OP HET WERK

JE PLUG-IN HYBRID OPLADEN: DAT IS HEEL EENVOUDIG

Je kan je voertuig eenvoudig opladen op een klassiek huishoudelijk stopcontact met de kabel die standaard meegeleverd is.

Wil je sneller opladen, kies dan voor een versterkt stopcontact of een laadstation. Beide hebben verschillende kenmerken:

● Met de krachtige laadstation kan je de oplaadtijd maximaal inkorten.
Het versterkte stopcontact is een goed compromis. Het is zuiniger maar laadt langzamer op dan de laadstation.

Je elektrisch voertuig herladen: eenvoudige en praktische oplossingen

Afhankelijk van de kilometers die je dagelijks aflegt en de laadoplossingen in je omgeving, zijn verschillende oplaadmodi mogelijk.

De laadstation 7,4 kW of 11 kW: het installeren van een laadstation is de ideale oplossing als je wil genieten van geoptimaliseerde laadtijden. Onze partners staan klaar om je te ondersteunen vanaf de audit tot en met de installatie. Met dit type installatie kan je genieten van overheidssteun.

Een versterkt huishoudelijk stopcontact: het Green'up-stopcontact. Het is voordelig qua installatie. Het is geschikt als je weinig rijdt en je kan in 1 nacht tot 60% bijladen.

Een klassiek stopcontact: een eenvoudige aansluiting op een stopcontact. Het is niet ideaal voor andere elektrische voertuigen omdat de oplaadtijden lang zijn (tot 30% bijladen in 1 nacht). Het kan worden gebruikt als een oplossing om af en toe te herladen. Het is wel de laadoplossing voor Citroën AMI.

De oplaadtijd van een elektrische auto is afhankelijk van de capaciteit van de batterij. Raadpleeg voor meer informatie de details van het gewenste voertuig.
eC4-Charging

Voor Citroën ë-C4 100% ëlectric heb je verschillende oplaadmogelijkheden:

  • Openbaar laadstation 100 kW: 80% van de lading in 30 minuten.
  • Laadstation 11 kW: 5 uur
  • Laadstation 7,4 kW: 7,5 uur
  • Versterkt huishoudelijk stopcontact, type Green'up: 4,5 uur voor 100 km of 9 uur voor 100 km op een klassiek huishoudelijk stopcontact.
eSpaceTourer-Charging

Voor een voertuig van het type Citroën ë-SpaceTourer 100% ëlectric, heb je verschillende laadmogelijkheden:

  • Openbaar laadstation 100 kW: 80% in 30 minuten voor een batterij van 50 kWh, en in 45 minuten voor een batterij van 75 kWh,
  • Laadstation 11kW: van 4 uur en 45 minuten tot 7 uur, afhankelijk van het batterijformaat,
  • Laadstation 7,4 kW: van 7,5 uur tot 11 uur en 20 minuten, afhankelijk van het batterijformaat,
  • Een versterkt Green'up-stopcontact: tot 60% lading in 1 nacht.
ZeBorne-AtHome


CITROËN BEGELEIDT JE BIJ DE INSTALLATIE VAN EEN LAADOPLOSSING BIJ JOU THUIS OF IN EEN BEDRIJF


Citroën heeft ZEborne als partner gekozen om je te begeleiden bij de installatie van je laadstation in een eengezinswoning en/of in een bedrijf, en dit omwille van zijn expertise en zijn netwerk van gecertificeerde technici in heel het land.

Oplaadtijd

Simuleer de oplaadtijden van hybride en 100% elektrische Citroën-voertuigen in functie van de verschillende beschikbare oplaadmodi.

VIND MAKKELIJK EEN LAADSTATION IN DE STRAAT

Lokaliseer een laadstation en ontgrendel het, sluit je wagen aan en start de laadbeurt, zo eenvoudig is het.

1500x430-eberlingo-van-public-charge.370981.70

Er zijn meer dan 220.000 publieke laadpunten beschikbaar in Europa en het netwerk blijft groeien, met laadpunten die strategisch gelegen zijn in de buurt van je dagelijkse activiteiten, parkeergarages, stadscentra, winkelcentra, supermarkten, enz.

Vind gemakkelijk de compatibele laadstations in de buurt en laat je er naartoe leiden, allemaal via Charge My Car op de Free2Move-app.

Om de openbare laadstations te kunnen gebruiken, moet je een compatibele kabel in je wagen hebben, verkrijgbaar als accessoire in het Citroën-net.

EEN UITGEBREID NETWERK VAN SNELLAADSTATIONS OP DE AUTOSNELWEGEN

Een pauze, een koffietje en je hebt 80% rijbereik gerecupereerd.

1500x430-C5-AirX-H-Highway.371006.70

Het netwerk van supersnelle laadstations langs de autosnelwegen is in volle expansie. Je kan dus onvoorbereid op weekend vertrekken met je elektrische auto.

Met Charge My Car* plan je in alle rust je lange trajecten: de tool maakt een routevoorstel en berekent je totale reistijd inclusief stops om te herladen.

Snellaadstations vanaf 50 kW zijn uitgerust met een eigen kabel, deze zijn niet compatibel met Plug-In Hybrid voertuigen.

* Beschikbaar via de Free2Move-app.

Lokaliseer compatibele laadstations

Waar je ook bent, vind laadstations die compatibel zijn met je voertuig.

Top