COVID-19 | Respect gezondheidsmaatregelen in onze showrooms en ateliers - Citroën zet zich in voor jou

MEER WETEN

Verwijzing in seconden
1500x646_vignette

VIER CITROËNS C3 WRC AAN DE START VAN DE RALLY VAN PORTUGAL

Voor de zesde manche van het Wereldkampioenschap Rally zet Citroën Total Abu Dhabi WRT vier C3 WRC in. Deze wagens worden toevertrouwd aan de pilootteams Kris Meeke / Paul Nagle, Craig Breen / Scott Martin, Stéphane Lefebvre / Gabin Moreau en Khalid Al Qassimi / Chris Patterson.

RALLY VAN PORTUGAL: AFSPRAAK OP DE BULT VAN FAFE!

Naar aanleiding van zijn vijftigste verjaardag bereidt de Rally van Portugal zich voor op de komst van een royaal deelnemersveld met veertien World Rally Cars van de nieuwste generatie. Het Lusitaanse publiek, dat altijd talrijk aanwezig is in de regio van Porto – waar de rally sinds 2015 opnieuw is neergestreken –, zal ongetwijfeld in de wolken zijn met het spektakel dat deze auto's met verwoestende look zullen brengen. 

Net als vorig jaar zal de start op donderdagavond gegeven worden in Guimarães, een stad die bekendstaat als "de bakermat van de Portugese natie". Na een super special op het circuit van Lousada en een nacht in het gesloten park, zal de rally vrijdag bijzonder boeiend worden. De drie specials op aardewegen, die twee keer worden gereden, zullen een eerste uitdaging zijn. Het tracé van deze specials werd lichtjes hertekend en wordt in de andere richting afgewerkt in vergelijking met vorige jaren. Op het einde van de dag zullen de concurrenten door de straten van Braga klieven voor een ongeziene super special.

Zaterdag zal het programma nog langer zijn, met als orgelpunt twee passages in Amarante (37,55 km). Voor de etappe van zondag zullen de overlevenden twee keer de special van Fafe rijden. Deze special is befaamd geworden door de enorme bult in het parcours op een paar honderd kilometer voor de finish. Met heel wat toeschouwers samengedromd rondom dit mythische punt is een unieke ambiance verzekerd!

DE INZET: AANSLUITING BIJ DE KOPGROEP

Na de teleurstellende Rally van Argentinië kijkt het Citroën Total Abu Dhabi WRT-team vol ongeduld uit naar de wedstrijd in Portugal. Voor de eerste keer neemt het team deel met vier Citroëns C3 WRC. Kris Meeke, Craig Breen en Stéphane Lefebvre zullen voor de punten gaan in het wereldkampioenschap constructeurs, terwijl Khalid Al Qassimi zijn debuut maakt aan het stuur van een auto van de nieuwste generatie.

Vorig jaar werd de race gewonnen door Kris Meeke en Paul Nagle: zij lieten niet alleen zien hoe snel ze konden met hun Citroën maar ook dat ze in staat waren om een lang ​​rallyweekend tot een goed einde te brengen. Hoewel ze op alle soorten ondergrond goed uit de voeten kunnen – ze lieten de snelste tijd optekenen in Mexico, Argentinië en op Corsica – komen ze nu op een terrein dat hun prima ligt. 

Tijdens de editie van 2016 lieten ook Stéphane Lefebvre en Gabin Moreau zich van hun beste kant zien met kilometertijden die vaak niet meer dan 0,2 seconden boven die van hun teamgenoten lagen. In Argentinië hebben de Fransen niet deelgenomen maar nu hebben ze zich grondig voorbereid op één van hun favoriete wedstrijden om een overtuigend resultaat neer te zetten.

Voor Craig Breen en Scott Martin is deze wedstrijd dan weer een sprong in het duister. Tijdens de eerste special in 2015 liet de mechaniek hen in de steek en in 2016 stonden ze niet aan de start. Voor hen valt er dus nog veel te leren in de specials! Ook voor Khalid Al Qassimi en Chris Patterson gaat het vooral om ervaring opdoen. Voor de piloot uit Abu Dhabi, voor wie het de eerste rally sinds Spanje 2016 is, is het een eerste kennismaking met de Citroën C3 WRC in een wedstrijd. Khalid heeft zeven keer deelgenomen in Portugal waar hij drie keer in de punten eindigde toen de wedstrijd nog in de Algarve plaatsvond.

Top