Sluiten
Sluiten
Sluiten
1
2
3
4
5

ONTDEK HEM IN VIDEO'S!

Er waait een wind van vernieuwing in de wereld van de compacte berlines! De nieuwe Citroën C3 is mee met zijn tijd en wordt gekenmerkt door een trendy en optimistisch design met gekleurde inserts en grafische elementen zoals de Airbump®. Met zijn zeer uitgesproken en unieke morfologie valt hij onmiddellijk op in zijn categorie. Stijl, personalisatie, Citroën Advanced Comfort®, nieuwe technologieën en ConnectedCAM Citroën™: ontdek de Nieuwe Citroën C3 in zes video's. 

 

DESIGN

1500x500_Citroën_C3-Design_v2.jpg

Liefde op het eerste gezicht! De unieke vormgeving van de nieuwe C3 wordt gekenmerkt door een charismatische voorpartij en forse welvingen die hem een krachtige en energieke houding bezorgen. Zijn strakke lijnen, zijn grafische signatuur en zijn kleuren maken er een trendy popmodel van. Val op en wees mee met uw tijd dankzij de Nieuwe C3!

mesures_C3_societe_1500x646

Dankzij zijn ingehouden lengte (- 4 m) is de nieuwe C3 bijzonder wendbaar en manoeuvreerbaar, wat zeer gewaardeerd wordt in de stad.
 
Hij is voorzien van 5 deuren en 5 zitplaatsen: praktisch in alle omstandigheden!

  • Lengte: 3,99 m
  • Breedte: 1,74 m
  • Hoogte: 1,47 m
  • Wielbasis: 2,54 m
  • Kofferinhoud: 300 l

LICHTSIGNATUUR

747x322_Citroën_C3_signature_lumineuse.jpg

Vooraan zorgt de dubbeldeks-lichtsignatuur voor een nog indringendere blik van de Nieuwe C3 en wordt de perceptie van een hoge motorkap hierdoor versterkt. De chevrons en hun verchroomde dubbele staven strekken zich uit tot aan de led-dagrijlichten en de koplampen hebben een geronde vorm. Onderaan zorgt het schild voor een meer uitgesproken perceptie van de voorpartij, waardoor hij er avontuurlijker uitziet. Gekleurde inserts omringen de mistlichten vooraan en zorgen voor een frisse toets!EEN ZWEVENDE DAKHEMEL OM OP TE VALLEN

747x322_Citroën_C3_toit_biton_v4.jpg

Het zwevende dak is één van de stijltroeven van de Nieuwe C3. Deze dakhemel is beschikbaar in drie kleuren en wordt gedragen door zwarte voorruitstijlen en gespannen dakbogen die het silhouet van de auto dynamisch maken. Het met zorg bewerkte deel tussen de carrosserie en de ruit benadrukt de beschermende en evenwichtige dimensie van de Nieuwe C3. Een ontspannen en serene houding, met strakke lijnen, zonder agressiviteit. 

Airbump nouvelle citroen C3 new

AIRBUMP®: EEN DESIGN
DAT OPLEEFT!

De Airbump®, een grafische signatuur die met de C4 Cactus geïntroduceerd werd, beschermen de carrosserie en maken de auto nog stijlvoller. Hun antikrashuid bevat luchtcapsules en doet dienst als schild.

Het gebruikte materiaal, thermoplastisch polyurethaan, zorgt voor weerstand tegen de beschadigingen van alle dag: zon, water, veroudering, krassen.

De Airbump® bestaan uit 6 luchtcapsules, en zijn op het onderste deel van de deur gepositioneerd, dat bijzonder kwetsbaar is in de stad. Deze Airbump® worden opgevrolijkt met een witte of rode omranding, afhankelijk van de dakkleur.

VERVEELVULDIG DE KLEURENCOMBINATIES

De Nieuwe C3 staat ook voor een uitgebreid kleurenpallet waaruit geput kan worden: Almond Green, Banquise Wit, Cobalt Blue, Shark Grijs, Aluminium Grijs, Rubi Rood, Perla Nera Zwart, Orange Power of Zandkleur...

Combineer deze subtiele of punchy kleuren met de verschillende daktinten (Onyx Zwart, Aden Rood, Parelmoerwit) en profiteer van de vele combinaties (er bestaan maar liefst 36 verschillende kleurencombinaties).

Dankzij deze mogelijkheden kan een gekleurd dak een klassieke kleur meer tot uiting laten komen, of omgekeerd, kan een eerder trendy carrosseriekleur getemperd worden door een sobere daktint. Deze combinaties bezorgen deze nieuwe C3 een moderner en frisser voorkomen.

En, welke C3 wordt de uwe?
597x507_perso_blur.jpg

PERSONALISEER HEM NAAR WENS

1500x646_Nouvelle_C3_Personnalisation_blur.jpg

De personalisatiemogelijkheden van de Nieuwe C3 zijn legio.  Tweekleurig of eenkleurig? Met of zonder Airbump®? Interieursfeer eerder cosy of verfijnd? Maak uw keuze uit alle mogelijke combinaties!

WELZIJN

1500x500_Citroën_C3_bien_etre_v3.jpg

De Nieuwe C3 zorgt voor een coconeffect die de buitenwereld filtert en u afschermt van de verlokkingen van de weg. Zodra u instapt, hebt een echt gevoel van welzijn dankzij de zetels, die zichtbaar en voelbaar comfortabel zijn, het panoramisch glazen dak die de cabine in het licht doet baden, en de ingenieuze opbergruimtes. Dit samenhangend geheel dompelt u samen met uw passagiers onder in een echte luchtbel. De Nieuwe C3 werd ontworpen als een casual kledingstuk en zorgt ervoor dat u zich thuis voelt aan het stuur.

597x500_Nouvelle_Citroën_C3_coffre_v2.jpg

RUIMTELIJKHEID
& INGENIEUZE OPBERGRUIMTES

De opbergruimtes werden zo functioneel mogelijk ontworpen. De Nieuwe C3 is voorzien van een intelligent bedachte centrale opbergruimte die vooraan maximaal plaats vrijmaakt, aangevuld met het grootste handschoenkastje van het segment (6,25 l). Ook de deuren vooraan zijn voorzien van grote opbergvakken.

De heldere kleur die voor de binnenkant van deze opbergvakken werd gekozen, contrasteert met de voorwerpen die in de rommelbakjes worden gelegd, zodat ze gemakkelijker teruggevonden kunnen worden. Tot slot werden er geen compromissen gesloten met betrekking tot de bagage: de Nieuwe C3 beschikt over een koffer met een inhoud van om en bij de 300 liter.

CASUAL CHIQUE MATERIALEN!

1500x500_Citroën_confort_intérieur_v2.jpg

De binnenruimte heeft volle en zachte vormen, verfijnde elementen.  Deze harmonie berust ook op de samenhangende bekleding van de deuren, de zetels en het dashboard. Dezelfde warme en heldere bekleding zorgt voor een ongeziene visuele en kwalitatieve continuïteit.  

De interieurstijl is geïnspireerd op een wereld die niet typisch is voor de auto-industrie, met onder andere een riem op de armsteunen en stofbekleding op het dashboard.PANORAMISCH GLAZEN DAK

Toit de la nouvelle new citroen C3

Dankzij zijn panoramisch glazen dak genieten de passagiers van de nieuwe Citroën C3 van een buitengewone lichtinval in de hele cabine, wat het gevoel van ruimte en openheid naar buiten toe versterkt. De inzittenden kunnen de lichtintensiteit op elk moment aanpassen dankzij het verduisteringspaneel van het glazen dak.

AANGENAAM VERTOEVEN AAN BOORD

747x322_Citroën_C3_Plance_Bord.jpg

In deze auto zult u het gevoel hebben dat u in uw salon zit! Dit welzijn wordt versterkt door het horizontale dashboard dat zorgt voor een gevoel van ruimte en wijdte in de cabine.

GASTVRIJE ZETELS

Sieges nouvelle citroen C3, new seats

De zetels van de Nieuwe C3 werden speciaal onder handen genomen. Ze zijn breed en ruimtelijk ten gunste van het comfort en tegelijk voorzien van een moderne stijl. Deze gastvrije zetels met een goede lendensteun bieden een hoogstaand comfort dankzij de nieuwe gekozen materialen en hun versoepelde mousse.

TECHNOLOGISCHE INTELLIGENTIE

1500x500_Citroën_C3_Technos.jpg

De Citroën C3 staat ook voor hedendaagse technologieën. Citroën introduceert de ConnectedCAM Citroën™, een geconnecteerde HD-camera, in wereldpremière.  Deze berline is ook voorzien van een geheel van uitrustingen die het leven van de bestuurder gemakkelijker maken: de geconnecteerde 3D-navigatie met stemherkenning, achteruitrijcamera, waarschuwing bij het onvrijwillig overschrijden van een wegmarkering en dodehoekbewaking. 

ConnectedCAM CitroënTM: FILM UW RIJERVARINGEN

 

 

Adembenemende panorama's, prachtige uitzichten, stadswandelingen: De nieuwe C3 draait de film van uw rijervaringen met ConnectedCAM Citroën™. Dit camerasysteem is ingebouwd in de binnenspiegel en registreert wat u voor u ziet vanuit de auto. Deze camera is dus de getuige van uw dagelijkse rijervaringen: 

  • Maak met één eenvoudige klik een foto of een video van wat u ziet en deel hem op de sociale media. Al wat zich voor uw bumper afspeelt, wordt geregistreerd. Dit systeem kan dus nuttig zijn als u betrokken raakt bij een incident.

ALLES OM U HET RIJDEN GEMAKKELIJKER TE MAKEN

ONVRIJWILLIG OVERSCHRIJDEN VAN EEN WEGMARKERING

747x322_Démarrage_Pente_C3_blur.jpg

Met dit systeem wordt een verzwakte waakzaamheid of gewoon een moment van onoplettendheid aan het stuur voorkomen. Zodra de auto een witte lijn overschrijdt zonder dat de richtingaanwijzer geactiveerd werd, zal de elektronica van het systeem een alarm laten weerklinken. U wordt bij het overschrijden van de wegmarkering gewaarschuwd door piepgeluiden en een visueel alarm.

DODEHOEKBEWAKINGSSYSTEEM

747x322_SAM_Citroen_C3_blur.jpg

Dit systeem geeft via een pictogram in de spiegels aan dat er zich een voertuig in de dode hoeken bevindt.
Deze functie is gebaseerd op hetzelfde principe als de achteruitrijradars en is een grote veiligheidstroef op, bijvoorbeeld, stedelijke snelwegen.

VERMOEIDHEIDSDETECTIE

747x322_Navigation_Connectée_Citroen_C3_blur.jpg

Voelt u zich wat vermoeid? Dit systeem laat u weten wanneer het tijd is om een pauze in te lassen. De waarschuwing wordt uitgezonden na een rit van twee uur bij snelheden van meer dan 65 km/u. Zolang de rit niet onderbroken wordt door een pauze, zal deze waarschuwing elk uur herhaald worden.

ACHTERUITRIJCAMERA

747x322_Caméra_Recul_Citroen_C3_blur.jpg

De achteruitrijcamera zorgt er, bij het in achteruit schakelen, voor dat het achteraanzicht van het voertuig weergegeven wordt op het hoofdscherm. 

Dit zicht wordt omringd met kleurschakeringen die de nabijheid van een eventueel obstakel aangeven. Een echt ruim zicht om al uw manoeuvres te vergemakkelijken!

DODEHOEKBEWAKINGSSYSTEEM

747x322_Citroën_C3_alerte_somnolence.jpg

De dodehoekbewaking geeft via een pictogram in de spiegels aan dat er zich een voertuig in de dode hoeken bevindt. De werking van dit systeem is gebaseerd op het principe van de achteruitrijsensoren. Het is een grote troef wat veiligheid betreft, bijvoorbeeld op de stadswegen.

HILL START ASSIST

747x322_Citroën_C3_toit_biton_v4.jpg

Deze technologie is een rijhulpsysteem dat het vertrekken op hellingen vergemakkelijkt. Het voorkomt dat het voertuig ongewenst in beweging komt op een helling wanneer het rempedaal losgelaten wordt. Het systeem treedt in actie op hellingen van meer dan 3% door het voertuig gedurende ongeveer twee seconden te stabiliseren. 

BlueHDi DIESEL- & PureTech BENZINEMOTOREN

De Nieuwe C3 is voorzien van PureTech benzine- en BlueHDi dieselmotoren van de jongste generatie, stuk voor stuk efficiënt en sober. 

De benzineversie van de Nieuwe C3 is verkrijgbaar met de 3-cilinder PureTech-motoren 68, 82 en 110 (Stop & Start) in combinatie met een manuele versnellingsbak, en de dieselversie met een BlueHDi-motor 100 (Stop & Start) in combinatie met een manuele versnellingsbak. Voor maximaal rijgemak en comfort zal de nieuwe C3 kort na zijn lancering ook beschikbaar zijn met een automatische EAT6-versnellingsbak. 

Hoeveel bedraagt het gemiddelde verbruik (1) van uw Nieuwe Citroën C3

Om klanten beter te informeren, biedt de Groep PSA toegang tot onafhankelijke, gecertificeerde meting van het reële verbruik. Meer info *

(1) Het gemiddelde werkelijk verbruik geraamd op basis van het gebruik van het voertuig in de praktijk, afkomstig van de gegevens verkregen in het meetprotocol of berekend op basis van deze gegevens. Deze raming wordt ter indicatie gegeven en kan variëren naargelang van de reële gebruiksomstandigheden. Deze raming moet onderscheiden worden van het verbruik gemeten volgens de EU-typegoedkeuring (de enige officiële waarden) en is afhankelijk van de hypothesen en voorwaarden van het meetprotocol. Het heeft dus geen algemene waarde. Het meetprotocol kan geraadpleegd worden op de website van de Groep PSA, www.groupe-psa.com.

(2) Het gemiddelde werkelijk verbruik geraamd op basis van het gebruik van het voertuig in de praktijk, afkomstig van de gegevens verkregen in het meetprotocol of berekend op basis van deze gegevens en verfijnd volgens uw antwoorden met betrekking tot vier gebruikskenmerken. Deze raming wordt ter indicatie gegeven en kan variëren naargelang van de reële gebruiksomstandigheden. Deze raming moet onderscheiden worden van het verbruik gemeten volgens de EU-typegoedkeuring (de enige officiële waarden) en is afhankelijk van de hypothesen en voorwaarden van het meetprotocol. Het heeft dus geen algemene waarde. Het meetprotocol kan geraadpleegd worden op de website van de Groep PSA, www.groupe-psa.com.

data-debug="0" data-car-name= data-second-color=#00afab data-primary-color= >

VAN DE STAD NAAR DE RACE

De CITROËN C3 WRC is de sportieve nicht van de Nieuwe CITROËN C3 die de grote terugkeer van het Merk in het wereldwijde rallycircuit inluidt. De unieke morfologie, de charismatische voorpartij, de blik en de rondingen van de CITROËN C3 laten zich al raden. Bovendien is zijn motor de meest efficiënte die CITROËN ooit bouwde... Ontdek de buitengewone prestaties live op de sociale mediapagina's van het Merk via de hashtag #C3WRCLive!

Top