Verwijzing in seconden
1440x545_1.jpg

CXperience Concept-car

Ter gelegenheid van het autosalon van Parijs 2016 onthult CITROËN de concept-car CXPERIENCE, de jongste telg van de gedachtegang "Be different, Feel good". Zijn buitengewone silhouet en zijn aerodynamische lijnen vinden de codes van de luxueuze berline opnieuw uit... En dat is ook zichtbaar binnenin, met veel oog voor comfort in het algemeen!

 

HORIZONTALE LIJNEN

Met de CXPERIENCE CONCEPT-CAR brengt CITROËN de gedachtegang "Be different, feel good" meer dan ooit tot uiting. Zijn buitengewone silhouet, 4,85 m lang, 2 m breed en slechts 1,37 m hoog, illustreert de wil van het Merk om zich te onderscheiden in het segment van de luxueuze berlines. 

 

De chevrons en hun dubbele verchroomde staaf strekken zich uit tot aan de lichten en benadrukken de breedte van het voertuig. Zo wordt de aandacht specifiek gevestigd op de DRL's in V-vorm die hem een technologische blik bezorgen, met fijne – 3 mm brede – stijlen waarin ook de knipperlichten ingebouwd zijn.

HORIZONTALE LIJNEN

miniature-concept-car-cxperience-desktop

Miniatuurversie Citroën Cxperience 2016

Lijkt deze buitengewone concept car u een mooie toevoeging voor uw miniatuurcollectie?

Maak dan uw droom waar en doe uzelf deze fraaie miniatuurversie (1:43-schaal) van de Citroën CXperience cadeau. De natuurgetrouwe weergave van deze concept car, in het bijzonder de aandacht voor details in het avant-gardistische interieur, zal bij verzamelaars beslist in de smaak vallen. 


Prijs: € 55,-

De chevrons en hun dubbele verchroomde staaf strekken zich uit tot aan de lichten en benadrukken de breedte van het voertuig. Zo wordt de aandacht specifiek gevestigd op de DRL's in V-vorm die hem een technologische blik bezorgen, met fijne – 3 mm brede – stijlen waarin ook de knipperlichten ingebouwd zijn.

608x262_1.jpg

HEDENDAAGS INTERIEUR

Het interieur van de CXPERIENCE put zijn invloeden uit de architectuur en de hedendaagse decoratie. Een innovatief design dat zich horizontaal uitstrekt, van de zetels tot het dashboard. De hoogkwalitatieve materialen zijn voorzien van een bijzonder energieke gele agrumkleur.

608x262_2.jpg

DESIGN ZETELS

De zetels van de CXPERIENCE zijn voorzien van een warme bekleding met een gewatteerd effect. Net als het dashboard zijn de rugleuningen vervaardigd uit een elegant notenhout dat het geheel een bijzonder architecturaal uitzicht geeft.

597x597_3.jpg

WELZIJN VAN LICHAAM
EN GEEST

Notenhout, "watergroene" geometrische stof, donker leer met een ongestructureerd ontwerp, agrumkleuren, rustgevende helderheid... De cabine van de CXPERIENCE CONCEPT is voorzien van de ruimte en materialen die de waarden van het Merk op het vlak van luxe en comfort uitdragen.

Ook al draagt Citroën comfort al van in het begin hoog in het vaandel, toch is het 'Citroën-comfort' een echte signatuur van het Merk geworden. Het begrip heeft vandaag de dag een algemenere dimensie gekregen en voldoet aan uiteenlopende criteria, waaronder de lichtintensiteit, ruimtelijkheid, ergonomie en connectiviteit.

HET CITROËN ADVANCED COMFORT PROGRAMMA

De uitdagingen van het CITROËN ADVANCED COMFORT-programma? Alle componenten van de auto ten behoeve stellen van het welzijn en de gemoedsrust, en dit in elke ontwerpfase.

Visueel en geluidscomfort, luxueuze zetels, salongevoel, gevoel van gezelligheid en rijcomfort... De CXPERIENCE CONCEPT-CAR is een echte luchtbel van welzijn voor alle passagiers! De concept-car wordt ook gekenmerkt door een intuïtieve mens-machine-interface, die bedacht werd om een digitale continuïteit te creëren tussen de bestuurder en zijn passagiers.
597x597_4.jpg

MEER UITWISSELEN, MEER DELEN

608x262_6.jpg

De CXPERIENCE is gastvrij, comfortabel en hyper-geconnecteerd… Een echte intuïtieve mens-machine-interface, bedacht om een digitale continuïteit te creëren tussen de bestuurder en zijn passagiers. 

19" panoramisch scherm in 16/3-formaat, geconnecteerde diensten, smartphone, geconnecteerde tablet en een gloednieuwe applicatie om te delen, Share with U, waarmee alle bestandtypes (muziek, spellen, video's, ...) kunnen worden uitgewisseld met de reisgenoten.

DE HYBRIDE TECHNOLOGIE TEN BEHOEVE VAN DE 'XPERIENCE'

En aangezien het welzijn in de auto in de eerste plaats afhangt van het rijplezier, stelt de CXPERIENCE CONCEPT-CAR de technologie in dienst van de bestuurderservaring. Zijn plug-in hybride aandrijving koppelt zuinigheid aan efficiëntie bij een lange autonomie door uitzonderlijke en dynamische prestaties te leveren dankzij zijn benzinemotor met 150 tot 200 pk en dankzij de energie die gegenereerd wordt door de elektrische motor van 80 kW. 

 

De CXPERIENCE CONCEPT-CAR kan in de stad 100% elektrisch rijden voor een autonomie van 60 km, en zijn verbruik op de weg beperken door beide energievormen af te wisselen. En op de snelwegen zal de verbrandingsmotor het overnemen voor een gecumuleerd vermogen van 300 pk, waardoor hij de strijd kan aangaan met de grootste berlines.

520x293_5.jpg
Top