COVID-19 | Respect gezondheidsmaatregelen in onze showrooms en ateliers - Citroën zet zich in voor jou

MEER WETEN

Verwijzing in seconden

ALLES WAT U MOET WETEN OVER LAADBEURTEN EN RIJBEREIK

Als men aan een elektrische wagen denkt, komen vaak dezelfde vragen terug.

Of u nu thuis, op kantoor of onderweg bent, er bestaan tal van oplaadoplossingen waarmee u in alle eenvoud van uw Citroën kunt genieten.

THUIS VOLSTAAT EEN GEWOON HUISHOUDSTOPCONTACT.

U kunt uw wagen perfect opladen aan een klassiek huishoudstopcontact, met de standaard meegeleverde kabel.

Wilt u sneller opladen, kies dan voor een versterkt stopcontact of een WallBox. De kenmerken van deze oplossingen verschillen:

  • De krachtigste WallBox biedt de mogelijkheid om snel op te laden
  • Het versterkte stopcontact is een goed compromis. Het is energiezuiniger bij het opladen en kan toch sneller laden dan een klassiek stopcontact.

Bij aankoop van een WallBox krijgt u een aangepaste kabel.

Ontdek de laadtijden van uw installatie

Voor de installatie van een laadpaal of versterkt stopcontact wordt u van A tot Z geholpen. Alle stappen worden gecentraliseerd en gedigitaliseerd. Uw adviseur brengt u in contact met onze erkende aanbevolen installateur ZEBorne en volgt het goede verloop van de aankoop en installatie op.

Net als bij een eengezinswoning kunt u een installatie aanvragen bij uw buitenverblijf, uw kantoor of uw mede-eigendom door gebruik te maken van onze aanbevolen installatiepartner.

Op straat vindt u gemakkelijk laadpalen

Lokaliseer en ontgrendel de laadpaal, sluit uw wagen aan en het laden begint. Eenvoudiger kan niet.

C5aircross-rechargebornepublique_NL

Momenteel zijn er 185.000 openbare laadpunten beschikbaar in Europa en het netwerk blijft groeien, met strategisch gelegen laadpunten in de buurt van uw dagelijkse activiteiten.

Lokaliseer in alle eenvoud compatibele laadpalen in de omgeving en betaal de laadbeurten binnen de maand via de app Free2move Services.

* Om openbare laadpalen te gebruiken, moet u een compatibele kabel meenemen. Deze kabel is als accessoire verkrijgbaar in het Citroën-netwerk of wordt geleverd bij aankoop van een WallBox.

* De laadpalen op de openbare weg leveren gemiddeld 22 kW aan vermogen maar kunnen ook krachtiger zijn. Specifiek voor hybridewagens zijn enkel laadpalen tot 43 kW compatibel.

SIMULEER DE AUTONOMIE VAN UW SUV C5 AIRCROSS HYBRID

Pas de volgende parameters aan om uw werkelijke autonomie te ontdekken.

Zoek compatibele laadpalen

Waar u ook bent, u vindt steeds laadpalen die compatibel zijn met uw wagen.

Een kabel voor elk laadproces

Er worden verschillende kabeltypes aangeboden om het laadproces van uw wagen te optimaliseren.

Er worden verschillende kabeltypes aangeboden om het laadproces van uw wagen te optimaliseren.

STANDAARD MODE 2-KABEL

Deze standaard geleverde kabel kan tot 1,8 kW vermogen leveren aan uw wagen. Geoptimaliseerd voor gebruik aan een huishoudstopcontact.

VERSTERKTE MODE 2-KABEL

Deze kabel kan worden aangekocht en levert een vermogen tot 3,2 kW. Geoptimaliseerd voor gebruik aan een versterkt stopcontact.

EENFASIGE MODE 3-KABEL

Deze kabel kan worden aangekocht en levert een vermogen tot 7,4 kW. Geoptimaliseerd voor gebruik aan een WallBox van 7,4 kW of een openbare laadpaal.

DRIEFASIGE MODE 3-KABEL

Deze kabel kan worden aangekocht en levert een vermogen tot 11 of 22 kW. Geoptimaliseerd voor gebruik aan een WallBox of een openbare laadpaal.

ENKELE TIPS OM UW BATTERIJ TE BESCHERMEN

DAGELIJKS OPLADEN EN SNEL OPLADEN

U kunt uw auto elke dag aansluiten of hem afgekoppeld laten staan zonder dat dit de accu beïnvloedt. Toch verdient het aanbeveling de auto minstens één keer per maand op te laden.

Het batterijbeheersysteem wordt elektronisch gestuurd en verbruikt erg weinig energie. Bij frequent gebruik van snellaadpalen is het aangewezen om de wagen om de andere week aan een normale lader op te laden.

         

.

MEET UZELF EEN ZUINIGE RIJSTIJL AAN

EEN VLOEIEND RIJGEDRAG

Door soepel te rijden vermijdt u een overmatig energieverbruik. Anticipeer op remmen en vertragen, beperk schokken. Pas uw snelheid op snelwegen aan want hoge snelheden dringen het rijbereik van uw auto snel terug.

GEBRUIK DE BRAKE-MODUS

Gebruik wanneer mogelijk uw motorrem in plaats van het rempedaal. Zo kan uw elektrische of hybride wagen zijn batterij opladen tijdens het remmen en vertragen.

PRECONDITIONEER UW WAGEN

Profiteer van de laadtijden om uw wagen te preconditioneren zonder het laadniveau aan te tasten. Zo beperkt u het energieverbruik van airco- of verwarmingssystemen tijdens het rijden.

HOUD DE BANDEN IN HET OOG

Naast uw veiligheid heeft ook uw energieverbruik baat bij goed onderhouden en opgepompte banden. Controleer ze dus regelmatig.

EcoConduite_CL-19.030.018_500X500

UW RIJGEDRAG EN ANDERE FACTOREN BEÏNVLOEDEN HET RIJBEREIK

picto-charge-transportee-747x400-V3

HET VERVOERDE GEWICHT

Picto-vitesse-747x400-V3

DE RIJSTIJL EN SNELHEID

picto-denivele-747X400-V7

HET TERREIN

Picto-Climatisation-747x400

DE VERWARMING EN AIRCONDITIONING

Top