Verwijzing in seconden
Van 8 tot 10 augustus palmt Citroën Le Mans in

Citroën au Mans

Tijdens het weekend van 8 tot en met 10 augustus kleurt het befaamde Le Mans-circuit helemaal Citroën.

Euro Citro, dat zich traditiegetrouw ontrolt op het Circuit van Le Mans, had een eerste keer plaats in augustus 2000. Om vervolgens om de drie jaar op dit emblematische parcours neer te strijken. Tot augustus 2009, toen er 2800 historische Citroëns en 14 000 bezoekers waren neergestreken. Deze zomer wordt op 8, 9 en 10 augustus opnieuw met die goede gewoonte aangeknoopt en nodigt Euro Citro alle Citroën-liefhebbers en trotse eigenaars uit.

Jubilerende jarigen

Voor deze 5de editie verwachten de organisatoren trouwens een recordopkomst van ruim 3000 wagens. Alle deelnemende wagens worden netjes gegroepeerd op de hen toegewezen plaatsen. Maar dit jaar krijgen drie jarige modellen toch een extra open doekje. Met name de 80-jarige Traction Avant, de 40-jarige CX en de 25-jarige XM, die we hier eveneens uitvoerig belichten.

Van themamuseum tot galadiner

Maar er staat nog heel wat meer op het programma. Zoals een grote ruilbeurs waar meer dan 150 deelnemers een standje hebben met onderdelen, miniatuurwagentjes en tal van andere hebbedingen uit het Citroën-universum. Of een tijdelijk museum waarin tal van thema’s zijn uitgewerkt en al even uitzonderlijke Citroën-modellen staan te pronken. De rallybolides van Sébastien Loeb, bijvoorbeeld, waarmee hij negen keer wereldkampioen werd. Er zullen ook historische competitiemodellen te zien zijn.

Ondertussen rijden alle modellen om beurt een welverdiende parade op het Bugatti-circuit en wordt op zaterdag eveneens een veiling van Citroën-wagens en -voorwerpen georganiseerd.

’s Avonds heeft onder de deelnemers een al even grandioos galadiner – afgerond met vuurwerk – plaats.
Op zondagnamiddag volgt dan weer een ‘Concours d'élégance’ en het hele weekend door signeren auteurs van Citroën-boeken en -strips hun werk.

Hoeft het nog herhaald? Euro Citro is dus gewoonweg een must voor iedereen met het Citroën-hart op de juiste plaats. Meer info (ook in verband met kampeerplaatsen) is terug te vinden op: www.eurocitro.org.

Top