Verwijzing in seconden
Okapi Aalstar dribbelt concurrentie met C4 Cactus

L’Okapi en C4 Cactus

Onlangs namen de basketbalspelers en de coach van Okapi Aalstar elk een trendy C4 Cactus in ontvangst. Sindsdien fleurt deze blitse nieuwe Citroën het straatbeeld van Aalst op.

Bij de sleuteloverhandiging midden augustus stonden er niet minder dan twaalf fonkelnieuwe Citroëns – tien C4 Cactus en twee Grand C4 Picasso, speciaal voor het kroostrijke gezin van de sportieve coach en een speler – te glimmen in de indrukwekkende showroom van Citroën garage Robbe in Aalst. In oktober bestaat de garage 21 jaar en ze verkopen al even zolang Citroëns.

Airbump en pads

Terwijl de Okapi-reuzen één voor één de showroom binnendruppelen, geeft enthousiaste zaakvoerster Isabelle Denutte tekst en uitleg bij deze bijzondere sponsoring. “Ik ben ervan overtuigd dat onze basketballers met de C4 Cactus heel blij zullen zijn. Ondanks zijn compacte verschijning is het immers een zeer ruime wagen met voldoende beenlengte… zelfs voor hen!”

Breed glimlachend verdringen de spelers zich rond de wagens en vragen zich af of dit de ‘famous boxing cars’ zijn. Waarmee ze duidelijk verwijzen naar de Airbump® op de flanken. Basketbalspelers zijn dan wel niet de robocops van het Amerikaanse rugby, sommigen beschermen hun dijbenen tijdens de wedstrijd wel met pads – kussentjes die hen tegen allerhande stoten en schokken beschermen. Precies zoals de Airbump® de koets van C4 Cactus van kleine krassen en blutsen moeten vrijwaren.

‘Very good job’

Voor de nieuwe Amerikaanse spelers Rotnei Clarke, Anthony Marshall, Taylor Braun en Abe Lodwick is het hun eerste speelseizoen in België en voor drie van hen ook de eerste kennismaking met Citroën.

“Ik had nog nooit van het Merk gehoord. Maar de eerste indruk is ‘very nice’ en ik ben ‘excited’ om met deze wagen te rijden. Gelukkig is het een automaat, want ik heb nooit geleerd met ‘versnellingen’ te rijden”, aldus een opgeluchte Rotnei. Ook Anthony is enthousiast. “Ik kijk echt uit naar mijn eerste rit. Tof dat er een gps in zit, want ik ben voor het eerst in België. De wagen is ook zeer ruim, met genoeg plaats voor mijn lange benen en de kofferruimte is royaal, wat handig is om al onze spullen in op te bergen. Bovendien is de wagen zeer smaakvol afgewerkt, met oog voor gedurfde details, zoals de handvatten aan de portieren en het handschoenkastje.”

“Ik kende het Merk wel, maar heb nog nooit met een Citroën gereden. De C4 Cactus ziet er bijzonder gebruiksvriendelijk uit”, aldus Abe – die voortaan in een Hello Yellow C4 Cactus zal rondtoeren. “Zo’n flitsende kleur brengt alvast leven in het straatbeeld en is net zoals het design een voltreffer. Citroën really did a very good job!”

Mobiele showroom

Het stadion waar Okapi Aalstar al zeven jaar in de Ethias League, de eerste klasse van ons nationale basketbal, speelt - na een ommetje in de tweede klasse - is vrij compact. Dat maakt het volgens Isabelle Denutte nou juist zo leuk. “De sfeer is er ongelofelijk en dat weten de tegenstanders die hier komen spelen verduiveld goed. Hier komen winnen is niet simpel. Toch niet wanneer een enthousiaste massa de thuisspelers joelend naar de overwinning schreeuwt... Als je dan jouw merk- én garagenaam kunt koppelen aan een evenement dat hier zo intens leeft – het stadion is steevast uitverkocht en ook de abonnementenlijst is volgeboekt – dan creëer je daar een pak naamsbekendheid door”, aldus Isabelle.

Vandaar dat Garage Robbe de Aalsterse basketbalspelers nu al voor het vierde seizoen op rij een Citroën ter beschikking stelt.

“Die wagens staan niet enkel op de wedstrijddagen voor de arena geparkeerd, de spelers gebruiken ze ook voor hun dagelijkse verplaatsingen in de stad, want de meesten wonen hier. Doordat deze wagens voortdurend in het straatbeeld circuleren, vallen ze ook veel meer op. Zeker nu we voor onze opvallende en onlangs gelanceerde C4 Cactus hebben gekozen! Behalve voor privé doeleinden of trainingen, gebruiken de spelers hun wagens ook voor stages in het buitenland, waar ze dan in colonne naar toe trekken. Aan de toegestuurde filmpjes te zien, springt zo’n konvooi best in het oog”, lacht Isabelle.

Het volledige C4 Cactus gamma

“Tot vorig jaar reden alle spelers met identieke wagens, maar dit jaar bestaat het aanbod uit een mix van benzine- en dieselversies, en hebben we verschillende uitrustingsniveaus – Live, Feel of Shine - en koetswerkkleuren ; van parelmoer wit, olive brown tot het flashy hello yellow. Op die manier kan je het hele gamma ontdekken. We hebben ook enkele versies met een automatische versnellingsbak ingezet. Daar zijn de Amerikaanse spelers zielsgelukkig mee, want een wagen met een klassieke versnellingspook is niet meteen hun ding.” Sportief manager Frank Van Impe verduidelijkt. “Die manuele versnellingsbak vormt voor veel Amerikanen een probleem. Ik heb al meerdere jaren rijles moeten geven. Jawel, op een parking, zoals een huisvader zijn kroost de knepen bijbrengt. Een nieuwe club, een nieuwe woonst, een nieuwe wagen… Het is enorm belangrijk dat onze spelers zich van bij het begin goed voelen.”

Hype creëren

Als de spelers bij de sleuteloverhandiging bovendien te horen krijgen dat ze na zes maanden opnieuw over een totaal nieuwe Citroën zullen beschikken, zit het met dat goed gevoel helemaal snor! “De vorige contracten liepen 24 maand. Nu krijgen ze na een half jaar telkens opnieuw een ander Citroën-model aangeboden, zodat al onze modellen aan bod komen. Uiteraard worden die wagens daarna verkocht. Zo kunnen we onder de fans een hype creëren: ‘Ik heb de wagen van John Tofi, Taylor Braun, Anthony Marshall of Vincent Kesteloot gekocht!’ Want de Aalstar-fans kopen wel degelijk wagens bij ons. Zo heb ik vorig weekend nog een Grand C4 Picasso geleverd en volgens de koper koos hij voor Citroën omdat wij Okapi sponsoren. Ik was ook aangenaam verrast dat hij me dit vertelde, want wij weten niet altijd of onze sponsoringacties iets opleveren. Wat we wel weten, is dat de mensen van het clubmanagement met Citroën rijden en vrienden en kennissen aansporen om bij garage Robbe langs te lopen wanneer ze aan een nieuwe wagen toe zijn. Ook mooi, toch?”, besluit Isabelle Denutte.

Top