Bekijk de inhoud
Citroën ë-C4 X Electric | Elektrische kenmerken

KENMERKEN VAN DE Ë-C4 X ELEKTRISCH 

De gemoedsrust van volledig elektrisch rijden

Het design, comfort en functionaliteit aan boord zijn absoluut identiek aan die van de versie met verbrandingsmotor. In de stad is de ë-C4 X Electric toegelaten in zones met beperkt verkeer, terwijl je geniet van geruisloze rit, zonder CO2 uitstoot.
2 NIVEAUS ELEKTRISCHE RIJBEREIK TOT 420 KM
Met zijn slanke, aerodynamische vorm en efficiënte, emissievrije elektromotor biedt de ë-C4 X Electric een rijbereik tot 420 km in de WLTP-cyclus. En voor een toegankelijker aanbod, geniet je dankzij de dubbele aandrijflijn van een rijbereik tot 357 km. Bestuurders krijgen bovendien toegang tot lage-emissiezones in een groeiend aantal steden, waar conventionele benzine- of dieselwagens niet mogen komen. 
EENVOUDIG EN MAKKELIJK OPLADEN

De C4 X Electric opladen - ongeacht de motor - verloopt eenvoudig en kan onderweg, bij openbare oplaadstations of thuis. Voor elk scenario is de oplaadtijd geoptimaliseerd:

  •  Bij een openbaar laadstation, met een 100 kW DC snellader (modus 4), wordt de batterij snel opgeladen met een snelheid van ongeveer 10 km/min, met 80% van de oplaadbeurt voltooid in 30 minuten.
  •  Met een 7,4 kW / 32 A wallbox (modus 3) duurt het opladen 7,5 uur met een enkelfasige voeding of slechts 5 uur met een driefasige voeding en de optionele 11 kW boordlader.
  •  Thuis en voor incidentele behoeften kan de accu worden opgeladen met een standaard stopcontact (modus 2).
 
DE GEMOEDSRUST VAN VOLLEDIG ELEKTRISCH RIJDEN
Geniet tijdens het rijden van de totale afwezigheid van lawaai en uitlaatgassen. De  instant koppel zorgt voor een energieke en soepele rit zonder trillingen, schokken of schakelen. Profiteer ook van de op afstand programmeerbare elektronische diensten voor meer gemoedsrust, maar ook lagere onderhoudskosten. Zo blijven de eigendomskosten tot een minimum beperkt. 
 

BELANGRIJKSTE FACTOREN DIE DE ACTIERADIUS VAN JE WAGEN BEÏNVLOEDEN

SNELHEID
Bij 130 km/u bedraagt de actieradius van de ë-C4 X Elektrisch slechts de helft van de WLTP goedgekeurde actieradius. 
TEMPERATUUR
Weersomstandigheden en de gevolgen daarvan (opwarming of afkoeling van de cabine) hebben invloed op de actieradius van je wagen. 
RIJSTIJL
Soepel rijden optimaliseert de autonomie van de batterij van je ë-C4 X Elektrisch. 
LADING
Accessoires op het dak of een zware lading hebben invloed op het brandstofverbruik van je wagen. 

DE Ë-C4 X ELEKTRISCH OPLADEN

MAKKELIJK OPLADEN

De Ë-C4 X Electric werd ontworpen om je het leven makkelijker te maken, zoals de meeste dagdagelijkse technologieën trouwens. Met je tablet of de MyCitroën app kan je het laden plannen, om te profiteren van het voordelige tarief tijdens de daluren bijvoorbeeld. Het laadluik heeft een kleurcode zodat je het laadproces kan volgen. Dat kan overigens ook vanop afstand via je MyCitroën-app. Aansluiten gaat uiterst makkelijk dankzij de ergonomische laadaansluiting, en de kabels kan je kwijt onder de vloer van de kofferbak. 

4 MANIEREN VAN OPLADEN

  • STANDAARD STOPCONTACT: Thuis, voor occasionele behoefte, kan de batterij in 24 uur tot 100% worden opgeladen via een standaard stopcontact. 
  • GREEN'UP STOPCONTACT: Via een 14A Green'up Legrand stopcontact is de batterij in 15 uur opgeladen.                                         
  • WALLBOX: Een Wallbox stopcontact kan bij je thuis worden geïnstalleerd. Daarmee kan je dan van 0 tot 100% opladen in 7,5 u in enkelfase, en zelfs in slechts 5 uur in driefase met de lader van de 11 kW-serie.                                                                 
  • SUPERSNELLE OPLADER: Daarmee laad je in een openbaar oplaadstation 80% van de batterij op in slechts 30 minuten, dus a rato van zo’n 10 km/min.

INTUÏTIEVE INTERACTIE VOOR JOUW GEMOEDSRUST

Citroën maakte de bediening eenvoudiger, zodat die in het dagelijks gebruik net zo makkelijk, lonend en vanzelfsprekend is als de rest van de technologie die je thuis gebruikt. Als bestuurder beschik je over een speciale display op het digitale dashboard om de batterijstatus of de actieradius te bekijken, en kan kiezen uit drie displays: stroomindicator (elektriciteitsmeter), energieverbruik of thermisch comfortverbruik. Deze laatste toont het effect van de verwarming en het thermisch comfort op het energieverbruik. Specifieke pagina's van de touchscreen-interface, die rechtstreeks toegankelijk zijn via een knop op de middenconsole, geven de bedrijfsstatus van het systeem of de instellingen voor de uitgestelde acculading weer. Als je wagen aan het opladen is, kan het display zowel de resterende tijd om een volledige lading te bereiken, de herstelde actieradius of het percentage herstelde acculading weergeven.

SIMULEER DE OPLAADTIJD VAN JE Ë-C4 X ELEKTRISCH

 

DE Ë-SERVICES VAN DE Ë-C4 X ELEKTRISCH

ELEKTRISCH RIJDEN IN ALLE GEMOEDSRUST

Met de MyCitroën app kun je met de ë-afstandsbedieningsfunctie vanop je smartphone:
  • je elektrische ritten optimaliseren met Trip Planner
  • de laadstatus en de resterende actieradius van je ë-C4 X Electric raadplegen
  • de dagelijkse laadcyclus en de klimaatregeling (voor)programmeren.
De app Free2move eSolutions geeft je toegang tot meer dan 300.000 laadstations in Europa en de locatie van de stations die beschikbaar en compatibel zijn met ë-C4 X Elektrisch.

HEEFT U VRAGEN OVER DE CITROËN Ë-C4 X ELECTRIC?

Een ë-lovers ambassadeur kan u antwoorden

Twijfel je nog om over te schakelen op elektrificatie? Onze ë-liefhebbers kunnen je daarbij helpen. Net als jij zijn ze erg milieubewust. Net als jij stelden ze zichzelf veel vragen over zo'n overstap. Vandaag begeleiden ze je maar wat graag in de energietransitie. Hoe ze dat doen? Door hun ervaringen te delen via de Citroën ë-Lovers community. Profiteer ervan.

Ë-C4 X ELEKTRISCHE TUTORIALS

Laadsystemen en thuisladen

Publiek opladen en Supercharger/Snellader

Programmeren klimaatregeling

Rijmodi