Onze verkoopsadviseurs blijven online of telefonisch beschikbaar. Aarzel niet om ons te contacteren.

MEER WETEN

Verwijzing in seconden
1440x545_intro_SpaceTourer_RipCurl

Citroën SpaceTourer Rip Curl Concept

Citroën en Rip Curl slaan opnieuw de handen in elkaar met een concept voor ultieme mobiliteit. De SpaceTourer Rip Curl Concept is een unieke interpretatie van de SpaceTourer die helemaal in het teken staat van sporten in de openlucht. De eigentijdse minibus krijgt ook echte terreincapaciteiten dankzij een ombouwing naar 4x4 door Automobiles Dangel. En om echt komaf te maken met alle beperkingen, richtte Pössl hem in als camper. Bekijk de video van de SpaceTourer Rip Curl Concept.

 

CITROËN EN RIP CURL: EEN GEMEENSCHAPPELIJKE PASSIE VOOR AVONTUUR

747x400_SpaceTourer_RipCurl_partenariat

De Concept vertrekt vanuit de gemeenschappelijke waarden van de twee merken: creatie en innovatie. Hij belichaamt hun passie voor het avontuur en het verkennen van nieuw terrein, wat Rip Curl "The Search" noemt. De samenwerking krijgt perfect vorm in deze conceptstudie van een compacte camper die design koppelt aan handigheid en functionaliteit. De SpaceTourer Rip Curl Concept nodigt uit om eropuit te trekken en zonder beperkingen avonturen te beleven, in alle vrijheid en volledig ontspannen.

EUROPESE TOUR: DE RIP CURL TOUR BY CITROËN!

747x400_SpaceTourer_RipCurl_Tour

Van oktober 2017 tot januari 2018 doorkruist de SpaceTourer Rip Curl Concept heel Europa met het Rip Curl-team aan boord. 22 etappes langs de mooiste Europese surf- en skilocaties in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Zwitserland en Oostenrijk, waar men samen met de surfers van het Pro Team gratis de nieuwste innovaties kan testen van dit gerenommeerde surfmerk.

GEÏNSPIREERD DOOR DE SURF VANS

De SpaceTourer Rip Curl Concept neemt de stijl over van de legendarische surf vans, met hun tweekleurige lak. De gekozen kleuren suggereren stevigheid, in harmonie met de natuur, met een donkere kaki tint bovenaan en licht beige onderaan. Een fluogele streep benadrukt de horizontaliteit van het koetswerk en scheidt de twee lakkleuren met een felle tint. Het opklapbare dak in de kleur Dark Kaki toont zijn geassorteerde materialen wanneer het wordt geopend: kaki stof, een groot muskietennet van opengewerkt doek, en stoffen biezen in hetzelfde fluogeel als de lijn op het koetswerk.
1500x646_exterieur_SpaceTourer_RipCurl

VAN MODERNE MINIBUS
NAAR MODULEERBARE CAMPER

De op de SpaceTourer gebaseerde en door Pössl ingerichte Campster is de perfecte synthese van een personenwagen en een camper. Alles aan deze camperafgeleide van de SpaceTourer maakt van de wagen een echt "Zwitsers zakmes", een "alles-in-één"-wagen waarin het aangenaam toeven is en men weer op adem kan komen na een uitstap in de openlucht. De SpaceTourer in zijn middelgrote M-uitvoering wordt zo een multifunctionele minibus met opklapbaar dak die voorziet in diverse specifieke, functionele en praktische inrichtingsmogelijkheden om de ruimte aan boord maximaal te benutten. Met twee zijdelingse schuifdeuren met handenvrije elektrische bediening biedt hij in de "dag"-configuratie comfortabel plaats aan 7 personen. In de "nacht"-configuratie kunnen in de Campster 4 personen slapen, in 2 tweepersoonsbedden. Voor nog meer praktisch interieurcomfort overdag kan dankzij het opklapbare dak veel hoofdruimte gecreëerd worden en kan men op een natuurlijke manier rechtop staan.
597x597_SpaceTourer_RipCurl_Transfo_ok

SPELEN MET CONTRASTEN

1500x500_SpaceTourer_Rip_Curl_Inter_Exter

De binnenkant sluit aan bij de buitenkant. De zetels spelen volop de kaart van dwarse lijnen, met een horizontale afwerking in dezelfde twee kleuren als aan de buitenkant, die het gevoel van ruimte aan boord accentueert. Het grootste deel van de zetels is bekleed met een elegant kaki leder met horizontale borduursels die een geribde look creëren.

MODULEERBARE KEUKEN- & EETRUIMTE

747x400_table_SpaceTourer_RipCurljpg

Dankzij een ingebouwde kitchenette met een gasfornuis, een spoelbak en opbergruimtes kan net zo makkelijk gekookt worden als thuis. Een brede wegklapbare en uitschuifbare tafel aan de kitchenette tegenover de achterbank maakt het mogelijk om in alle comfort zittend te eten.

VEEL OPBERGRUIMTES

747x400_SpaceTourer_RipCurl

Naast de koffer, waarin veilig de grootste stukken bagage kunnen worden geplaatst, zijn er nog tal van gesloten opbergvakken in de buurt van de zetels, de bedden en de koffer, waarin men de dagelijks benodigde spullen kwijt kan.

GEZELLIGE SLAAPRUIMTE

De SpaceTourer Rip Curl Concept biedt maar liefst 2 slaapruimtes voor in totaal 4 personen. De achterbank kan worden neergeklapt tot een vlak en, dankzij de oplegmatras, volledig hobbelvrij oppervlak, waardoor in het interieur een volwaardige en comfortabele slaapplaats ontstaat voor 2 personen. Een tweede slaapplaats voor 2 personen zit verborgen in het opklapbare dak. Als het dak wordt opgeklapt, komt een matras vrij in het plafond, met als resultaat een zeer comfortabele slaapplaats boven de passagiersruimte.
1500x646_espace_nuit

EEN MINIBUS DIE ALLE WEGEN AANKAN

EEN RIJERVARING DIE UITNODIGT TOT REIZEN

747x400_SpaceTourer_RipCurl_Techno

De bestuurdersplaats van de SpaceTourer Rip Curl Concept is integraal overgenomen uit de SpaceTourer uit de serieproductie, met alle sterke punten daarvan. Met de allernieuwste nuttige rijhulp- en connectiviteitssystemen staat hij aan de top wat veiligheid en gebruiksgemak betreft, zowel tijdens het rijden als bij het parkeren.

ECHTE OFFROADCAPACITEITEN

747x400_SpaceTourer_RipCurl_tout_terrain

De SpaceTourer Rip Curl Concept biedt sterke offroadcapaciteiten en het hoogste rijcomfort in gelijk welke omstandigheden. Met het oog op een intensief gebruik krijgt hij een uitschakelbare vierwielaandrijving en een grotere bodemvrijheid dan de serieversie.

EEN MINIBUS MET DE GOEDKEURING VAN EEN SURFERSFAMILIE: DE TURNERS

De Turners zijn een nogal apart Brits gezin: we hebben Lewis, de vader van 48 jaar, en Ellie, de 15-jarige dochter. Al op zeer jonge leeftijd was duidelijk dat Ellie bijzonder veel surftalent had. Ze volgde dan ook haar broer en haar vader, die haar coach is geworden, naar de mooiste surfplekken ter wereld. Ze is momenteel Brits surfkampioene, en staat tweede in het Europese Pro Junior-klassement. Voor Ellie en Lewis was rijden in de SpaceTourer Rip Curl Concept een onvergetelijke ervaring.

Top