Verwijzing in seconden

EEN GROOTSE SAMENWERKING IN DE WIELERSPORT

EEN NIEUW SPORTIEF AVONTUUR

Al meer dan 100 jaar heeft Citroën een prachtig verhaal opgebouwd met zijn klanten, in hun dagelijkse leven en hun mobiliteit. In januari 2021 is Citroën aan de zijde van d’AG2R LA MONDIALE sponsor en co-partner geworden van het team van Vincent Lavenu. Deze samenwerking met de unieke slogan 'Roulons autrement' (Laten we anders rijden) draagt sterke boodschappen in zich.

ONTDEK HET AG2R CITROËN TEAM IN DEZE VIDEO

CITROËN

EEN POPULAIR MERK

Al sinds het prille begin is Citroën altijd een populair merk geweest dat dicht bij de mensen staat. De wielersport geeft deze nabijheid perfect weer: het verenigt een zeer groot aantal mensen van alle leeftijden en in talloze landen over de hele wereld. Het sprak dus voor zich dat Citroën zou toetreden tot de wielersport.

Voorzijde SUV C5 Aircross met de grafische identiteit van het AG2R CITROËN TEAM
Achteruitkijkspiegel SUV C5 Aircross met de grafische identiteit van het AG2R CITROËN TEAM

AG2R LA MONDIALE

DE HISTORISCHE PARTNER
VAN HET TEAM VAN VINCENT LAVENU

AG2R Prévoyance, en vervolgensAG2R LA MONDIALE, staat al 23 jaar aan de zijde van Vincent Lavenu en zijn team.
Door Citroën te aanvaarden als co-partner, start een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de ploeg, die sinds januari de naam AG2R CITROËN TEAM draagt.

AG2R CITROËN TEAM

DURF, PRESTATIES EN TEAMSPIRIT

Citroen-Team_1250x500

Wielrenners van het AG2R CITROËN TEAM op hun fiets

EEN FRANS TEAM

MET EEN INTERNATIONAAL ASPECT

Het AG2R CITROËN TEAM bestaat uit 30 wielrenners van 8 verschillende nationaliteiten: 17 Fransmannen, 5 Belgen, 2 Luxemburgers, 2 Zweden, 1 Italiaan, 1 Fin, 1 Australiër en 1 Amerikaan.
Het team deelt de waarden van Citroën met zijn publiek en de wielerfanaten: durf, prestaties en nabijheid.
L Deze nieuwe samenwerking zal het team toelaten een nieuwe stap te zetten in zijn ontwikkeling en prestaties neer te zetten op de grootste koersen van de World Tour. .

UNIEKE EN GEDURFDE TRUI

EEN NIEUWE IDENTITEIT VOOR HET TEAM

De creatie van de nieuwe grafische identiteit van het AG2R CITROËN TEAM vormde een fundamenteel moment in de samenwerking tussen Citroën, AG2R LA MONDIALE en het team van Vincent Lavenu. Het vergde vijf maanden werk.
Het ontwerp van de trui heeft zich niet beperkt tot het naast elkaar plaatsen van de merken. Het was een ware uitdaging voor de 3 partijen, die gekozen hebben voor een krachtige en unieke grafische identiteit die meteen opvalt in het peloton. Het illustreert perfect de durf, de verbondenheid en de ambities van de partners.
Drie wielrenners van het AG2R CITROËN TEAM dragen de trui van het team

ONTDEK HET ONTSTAAN VAN DE PLOEGTRUI IN DEZE VIDEO

CITROËN-WAGENS OP DE WEG

OM DE WIELRENNERS TE ONDERSTEUNEN

Een vloot van de laatste nieuwe Citroën-wagens begeleidt het AG2R CITROËN TEAM. Je zal de SUV Citroën C5 Aircross, de Citroën SpaceTourer XL en andere nieuwe modellen het hele jaar door zien rijden.

Citroen-sur-la-route_1250x400

Een wielrenner van het AG2R CITROËN TEAM plaatst zijn fiets op de fietsdrager

TRAININGSPROGRAMMA

EEN SUCCES OP ZOWEL SPORTIEF ALS MENSELIJK NIVEAU

Al 20 jaar lang vindt het trainingsprogramma van Vincent Lavenu nieuwe talenten, leidt ze op, laat ze groeien en stoomt ze klaar voor de toekomst. Het trainingsprogramma heeft drie grote doelen: het welzijn van de atleten, de ontwikkeling van de wielersport en het sportieve succes. Tegenwoordig bestaat het programma uit:
 • AG2R CITROËN U19 TEAM, de juniorploeg in Voiron en Isère,
 • AG2R CITROËN U23 TEAM,de beloftes in Chambéry en Savoie.
 • Het unieke model van dit trainingsprogramma zorgt ervoor dat de grootste Franse en internationale beloftes niet hoeven te kiezen tussen topsport en hogere studies.

  amateurteams

  Onze Belgische en Luxemburgse amateurs hebben talent (en ijzersterke benen)!

  58 Citroënisten met een passie voor wielrennen doorkruisen de wegen van Vlaanderen, Wallonië en Luxemburg in de kleuren van het AG2R CITROËN TEAM.

  AG2R CITROËN amateurteams
  Top