Verwijzing in seconden

HET STARTSCHOT VOOR SEIZOEN 2019 IS GEGEVEN

Volg de WRC-actualiteit van Citroën op onze sociale netwerken en bekijk de resultaten die onze teams – Sébastien Ogier / Julien Ingressia en Esapekka Lappi / Janne Ferm – behaalden met hun C3 WRC.

 

C3-WRC-News_625x400

62STE RALLY VAN CORSICA 28-31 MAART

VIERDE PODIUMPLAATS OP RIJ VOOR DE C3 WRC MET DE TWEEDE PLAATS VOOR OGIER-INGRASSIA!

De bijzonder gedreven Sébastien Ogier en Julien Ingrassia behaalden op Corsica hun derde podiumplaats van het seizoen, tevens de vierde podiumplaats op rij voor het Citroën Total World Rally Team in evenveel wedstrijden. De punten die ze daarmee verdienden, brengen hen tot op twee punten van de leider in het wereldkampioenschap. Esapekka Lappi en Janne Ferm, die op de zevende plaats eindigden, bevestigden de tweede plaats van het Rode team in het constructeursklassement en legden belangrijke asfaltkilometers af met de C3 WRC.
C3-WRC_News2_400x300

VOORLOPIG EINDKLASSEMENT
1. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 3u22’59’’0
2. Ogier / Ingrassia +40’’3
7. Lappi / Ferm +2’09’’1

C3-WRC_News4_400x300

PILOTENLKLASSEMENT
1. Thierry Neuville – 82 punten
2. Sébastien Ogier – 80 punten
6. Esapekka Lappi – 26 punten

C3-WRC_News3_400x300

CONSTRUCTEURSKLASSEMENT
1. Hyundai WRT – 114 punten
2. Citroën Total WRT – 102 punten
3. Toyota Gazoo Racing – 98 punten

RONDE VAN CORSICA, DE FILM VAN DE RACE

Sébastien Ogier en Julien Ingrassia, die ‘s ochtends slechts 5”1 voorsprong hadden op hun dichtste achtervolger, stelden hun derde plaats onmiddellijk veilig door hun voorsprong na Special Stage 13 – de eerste en langste (31,85 kilometer) special van de dag – op te trekken tot bijna dertig seconden. In het idyllische kader van de Power Stage, gereden op de weg van Fango met de Middellandse Zee op de achtergrond, lieten ze zich opnieuw van hun meest strijdlustige kant zien, met een vijfde tijd, goed voor een bijkomend punt, terwijl ze in het laatste deel van de wedstrijd de tweede plaats wisten te veroveren. Zo naderen ze tot op twee punten van de leider in het klassement. Dat betekent dat ze het circuit niet moeten openen bij de volgende afspraak in Argentinië (25-28 april).

Hoewel ze op de eerste dag kampten met afstellingsproblemen, die ze bij gebrek aan assistentie tijdens de etappe niet volledig konden oplossen, haalden de zesvoudige wereldkampioenen toch het onderste uit de kan en eindigden ze de dag op de zesde plaats, op nauwelijks 10”2 van de vierde plaats. De volgende dag toonden ze zich simpelweg heroïsch in de gloednieuwe SS van La Castagniccia: ze ontbonden al hun duivels op de vuilste en meest versleten wegen en slaagden erin om van bij het begin van de wedstrijd goede scores neer te zetten. Ze werkten de achterstand van de voorbije dag weg en palmden eerst de derde en later de tweede plaats in. Het was dankzij die prestaties dat ze de avond van de laatste etappe opnieuw op het podium stonden.

Door zich de tweede plaats toe te eigenen met de C3 WRC stonden Sébastien Ogier en Julien Ingrassia dit jaar voor de derde keer op vier wedstrijden tijd op het podium. Bij elk van die vier wedstrijden eindigde het Citroën Total World Rally Team op een van de twee hoogste treden van het podium, met zeges in Monte Carlo en Mexico (Ogier-Ingrassia) en een tweede plaats in Zweden (Lappi Ferm) en op Corsica. Daarmee bevestigt het team van Satory ook zijn tweede plaats in het constructeursklassement.

Esapekka Lappi en Janne Ferm, die eveneens problemen kenden met de afstelling van hun C3 WRC, bevonden zich al snel in een situatie die alle hoop om op te klimmen in het klassement tenietdeed. Ze gebruikten de resterende kilometers dan maar om de afstelling van de C3 WRC af te tasten en asfaltervaring op te doen. Met hun zevende plaats droegen ze bij tot het totale resultaat van het team en zagen ze hun zelfopoffering alsnog bekroond.

Rallye-Mexique-625x40019DE RALLY VAN MEXICO
7-10 MAART

CITROËN BEHAALT ZIJN TWEEDE ZEGE VAN HET SEIZOEN MET OGIER-INGRASSIA!

Met verbluffend gemak en een buitengewone scherpte hebben Sébastien Ogier en Julien Ingrassia zondag hun tweede zege op drie wedstrijden behaald met hun C3 WRC, die sinds het begin van het seizoen in Monte Carlo alomtegenwoordig is op het podium. Met acht successen op zijn actief is Citroën Racing meer dan ooit trofeekampioen in Mexico.
Rallye-Mexique-3-400x300

Sébastien Ogier en Julien Ingressia behaalden in Mexico hun vijfde overwinning, nadat ze ook in 2013, 2014, 2015 en 2018 de zege wegkaapten.

Rallye-Mexique-4-400x300

Ook is het dit seizoen al de derde keer in evenveel wedstrijden dat het Citroën Total World Rally Team op een van de twee hoogste treden van het podium staat.

Rallye-Mexique-400x300

De C3 WRC drukt zijn stempel op deze wedstrijd, die door de extreme temperaturen en hoogtes nochtans bekend staat als bijzonder veeleisend.

C3-WRC-Suede_625x40067STE RALLY VAN ZWEDEN
14-17 FEBRUARI

TWEEDE PLAATS VOOR LAPPI-FERM!

Esapekka Lappi en Janne Ferm, die zich in de laatste racedag bijzonder strijdvaardig toonden in hun C3 WRC, legden hun concurrenten het vuur aan de schenen om deze tweede finaleplaats te behalen en hun eerste podiumplaats in de kleuren van het Citroën Total World Rally Team te veroveren. De winnaars van de jongste Rally van Monte Carlo, Sébastien Ogier en Julien Ingrassia, lieten al hun talent en vastberadenheid spreken om, ondanks hun eerste tegenvaller, twee punten voor het kampioenschap te behalen in de Power Stage.

Racing-C3-WRC-2019_Monte-Carlo-Test1_625x40087STE RALLY VAN MONTE CARLO
22-27 JANUARI

100STE ZEGE VAN CITROËN BEHAALD DOOR SÉBASTIEN OGIER EN JULIEN INGRASSIA

Na een heroïsche laatste etappe in hun C3 WRC kwamen Sébastien Ogier en Julien Ingrassia als winnaars uit de bus bij de jongste editie van de Monte-Carlo Rally, waar nooit eerder zo’n klein verschil werd gemeten.
Dat spreekt boekdelen over het geleverde gevecht en de gerealiseerde prestaties die Citroën Racing in staat stelden om hun honderdste WRC-zege binnen te halen, en dat op het moment dat het merk ook zijn honderdste verjaardag viert!

DE WRC-ACTUALITEIT VAN CITROËN OP SOCIALE NETWERKEN

DE HASHTAG #C3WRCLIVE WORDT BIJ ELKE RALLY VAN DONDERDAG TOT ZONDAG EEN KEER PER DAG VERSPREID

Top