Verwijzing in seconden

ALLE RESULTATEN VAN 2019 VAN CITROËN IN HET WRC

Volg de WRC-actualiteit van Citroën op onze sociale netwerken en bekijk de resultaten die onze teams – Sébastien Ogier / Julien Ingressia en Esapekka Lappi / Janne Ferm – behaalden met hun C3 WRC.

 

55E RALLYRACC CATALUNYA COSTA DAURADA RALLY DE ESPANA, VAN 24 TOT 27 OKTOBER

CITROËN FOCUST AL OP 2020

Hydraulische schade doorbrak het elan van Sébastien Ogier en Julien Ingrassia in de ES2 en veroordeelde het tot Citroën Total World Rally team tot een afwachtende race. Het kon de vooruitgang van de C3 WRC op asfalt bevestigen, maar de toekenning van de wereldtitel piloot en copiloot niet voorkomen.

WRC-Spain_1250x420

45E WALES RALLY GB, DU 3 AU 6 OCTOBRE

CITROËN EN OGIER BEHALEN BRONS IN WALES

Deze editie van de Rally van Groot-Brittannië bleef door het instabiele weer trouw aan haar reputatie als een bijzonder moeilijke wedstrijd. Dat weerhield Sébastien Ogier en Julien Ingrassia er echter niet van om op de derde trede van het podium te eindigen, terwijl Esapekka Lappi en Janne Ferm onder Rally 2-regels moesten rijden om het einde van de rally te halen. Wel deden ze daarbij heel wat ervaring op.

WRC-Wales_1250x420

RALLY VAN TURKIJE 12 - 15 SEPTEMBER

RALLY VAN TURKIJE 12 - 15 SEPTEMBER

CITROËN BEHAALT DUBBELZEGE EN KLIMT OPNIEUW OP IN HET KAMPIOENSCHAP

Als toonbeelden van betrouwbaarheid en competitiviteit hebben de Citroëns C3 WRC van Sébastien Ogier – Julien Ingrassia en Esapekka Lappi – Janne Ferm in Turkije een klinkende overwinning behaald, waardoor het eerstgenoemde team opnieuw voluit voor de titel kan gaan.
VOORLOPIG EINDKLASSEMENT

VOORLOPIG EINDKLASSEMENT

1. Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) 3:50:12,1

2. Lappi / Ferm (Citroën C3 WRC) +34,7

3. Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) +1:04,5

PILOTENKLASSEMENT

PILOTENKLASSEMENT

1. Ott Tänak – 210 punten

2. Sébastien Ogier – 193 punten

8. Esapekka Lappi – 80 punten

CONSTRUCTEURSKLASSEMENT

CONSTRUCTEURSKLASSEMENT

1. Hyundai WRT – 314 punten

2. Toyota Gazoo Racing – 295 punten

3. Citroën Total WRT – 259 punten

RALLY VAN DUITSLAND, 22 TOT 25 AUGUSTUS

CITROËN AL GEFOCUST OP TURKIJE

Met een C3 WRC die hen niet toeliet hun volle potentieel te realiseren, en twee zware lekke banden voor het team Sébastien Ogier – Julien Ingrassia hebben zowel zij als het duo Esapekka Lappi – Janne Ferm niet beter kunnen doen dan respectievelijk een zevende en achtste plaats in de rally van Duitsland. Het was een lastige manche die het Citroën Total World Rally Team afsloot met de vaste wil om er weer helemaal te staan tijdens de volgende meeting in Turkije (12-15 september).

 

WRC-Allemagne_1250x420

RALLY VAN FINLAND

RALLY VAN FINLAND
1 - 4 AUGUSTUS

VLIEGENDE FINNEN VAN CITROËN BEHALEN 2DE PLAATS!

Tweede worden in eigen land na een prestatie op hoog niveau aan boord van de C3 WRC: Esapekka Lappi en Janne Ferm bevestigden dat ze wel degelijk tot de Vliegende Finnen behoorden, de locals die elk jaar geschiedenis schrijven op deze rally!

Deze prestatie was de achtste podiumplaats van dit seizoen voor het Citroën Total World Rally Team en wordt aangevuld met de vijfde plaats van Sébastien Ogier en Julien Ingrassia die, ondanks het feit dat de Franse piloot het gisteren overduidelijk zwaar had, goed zijn teruggekomen om met het oog op het kampioenschap kostbare punten in de wacht te slepen.
VOORLOPIG EINDKLASSEMENT

VOORLOPIG EINDKLASSEMENT

1. Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) 2h30’40’’3

2. Lappi / Ferm (Citroën C3 WRC) +25’’6

5. Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) +56’’1

WERELDKAMPIOENSCHAP PILOTEN

WERELDKAMPIOENSCHAP PILOTEN

1. Ott Tänak – 180 punten

2. Sébastien Ogier – 158 punten

8. Esapekka Lappi – 58 punten

CONSTRUCTEURSKLASSEMENT

CONSTRUCTEURSKLASSEMENT

1. Hyundai WRT – 262 punten

2. Toyota Gazoo Racing – 236 punten

3. Citroën Total WRT – 198 punten

RALLY VAN SARDINIË, VAN 13 TOT 16 JUNI

DE RODEN TONEN ZICH STRIJDVAARDIG EN WINNEN KOSTBARE PUNTEN

Hoewel het eindresultaat van het Citroën Total World Rally Team vanaf de eerste racedag in het gedrang kwam, hebben Sébastien Ogier en Julien Ingrassia eens te meer bewezen dat hun slagkracht intact bleef, met de tweede tijd in de Power Stage, goed voor vier bonuspunten, terwijl Esapekka Lappi en Janne Ferm op de zevende plaats finishten na twee onberispelijke laatste etappes.

sardaigne

wrc-portugal_news_625x400.321252

RALLY VAN PORTUGAL
30 MEI – 2 JUNI

CITROËN EINDIGT AL WEER OP HET PODIUM!

Hoewel ze door hun opeenvolgende posities op het circuit niet konden meedingen naar de overwinning, lieten Sébastien Ogier en Julien Ingrassia zich allerminst onbetuigd. Hun strijdlust werd bovendien beloond met hun zesde podiumplaats dit seizoen, tevens de zevende podiumplaats voor het Citroën Total World Rally Team dit seizoen.

Esapekka Lappi en Janne Ferm, die nochtans een bijzonder verdienstelijke race reden, moesten door een kleine misrekening opgeven met de finish in zicht.
wrc-portugal-news-2_400x300.321254.74

VOORLOPIG EINDKLASSEMENT

1. Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) 3u20’22’’8

2. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +15’’9

3. Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) +1’+57’’1

wrc-portugal-news-3_400x300.321255.74

PILOTENLKLASSEMENT

1. Sébastien Ogier – 142 punten

2. Ott Tänak – 140 punten

10. Esapekka Lappi – 34 punten

wrc-portugal-news-1_400x300.321253.74

CONSTRUCTEURSKLASSEMENT

1. Hyundai WRT – 202 punten

2. Toyota Gazoo Racing – 182 punten

3. Citroën Total WRT – 158 punten

WRC-Chili_News_625x400

RALLY VAN CHILI 2-12 MEI

C3 WRC VEROVERT ZESDE PODIUMPLAATS OP RIJ DANKZIJ TWEEDE PLAATS VAN OGIER-INGRASSIA!

Sébastien Ogier en Julien Ingrassia streden ook bij hun kennismaking met de Chileense moeilijkheden om de leiding en verlengden hun indrukwekkende reeks van podiumplaatsen met een fel bevochten tweede plaats in hun C3 WRC, die na de wedstrijd in Argentinië nog verder werd geoptimaliseerd door de mannen van het Citroën Total World Rally Team.

Dankzij die knappe prestatie naderen ze opnieuw de leider in het kampioenschap. Ook Esapekka Lappi en Janne Ferm, zesde in het eindklassement, wonnen kilometer na kilometer aan zelfvertrouwen en vervolledigden de mooie totaalprestatie van het team.
WRC-Chili-News-1_400x300

VOORLOPIG EINDKLASSEMENT
1. Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) 3u15’53’’8
2. Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) +1’+23’’1
6. Lappi / Ferm (Citroën C3 WRC) +3’45’’4

WRC-Chili-News-2_400x300

PILOTENLKLASSEMENT
1. Sébastien Ogier – 122 punten

2. Ott Tänak – 112 punten
8. Esapekka Lappi – 34 punten

WRC-Chili-News-3_400x300

CONSTRUCTEURSKLASSEMENT
1. Hyundai WRT – 178 punten
2. Toyota Gazoo Racing – 149 punten
3. Citroën Total WRT – 143 punten

WRC-Argentine_News_625x400

38STE RALLY VAN ARGENTINIË 25-28 APRIL

5DE PODIUMPLAATS OP RIJ VOOR C3 WRC, MET DE 3DE PLAATS VOOR OGIER-INGRASSIA

Onze helden Sébastien Ogier en Julien Ingrassia behaalden hun vierde podiumplaats dit seizoen, de vijfde voor Citroën Total World Rally Team in 2019, na nogmaals een toptijd te hebben neergezet!

RALLY VAN ARGENTINIË, SAMENVATTING VAN DE RACE

Nadat een van hun rechtstreekse concurrenten bestraft werd wegens het niet naleven van het racetraject, kwamen Sébastien Ogier en Julien Ingrassia in deze etappe in 3de positie aan de start. Met een minimaal verschil van 6"0 bij het ingaan van de bijzonder zware specials van El Condor en Giulio Cesare. De zesvoudige wereldkampioenen deden hun strijdvaardig imago alle eer aan en leverden felle weerstand aan boord van de C3 WRC, vastbesloten om mooie punten te scoren in het kampioenschap. En ze zouden beloond worden voor hun inspanningen: dankzij een scratch in de Power Stage, de derde van het weekend, konden ze hun positie behouden met 1’’4!

Dankzij de 3de eindpositie van Sébastien en Julien en de vijf bonuspunten die ze wisten te sprokkelen in de Power Stage, versterken ze hun tweede plaats in het voorlopig klassement van het wereldkampioenschap, op tien eenheden van de leider. Het gaat om hun vierde podiumplaats dit jaar, na de overwinningen in Monte-Carlo en Mexico, en de tweede plaats in Corsica. Het is ook de vijfde keer dit seizoen dat Citroën Total World Rally Team bij de eerste drie is, in evenveel races.

Ondanks bijzonder afwisselende gripomstandigheden de eerste dag doordat het zwaar geregend had voor de rally, was het zeer regelmatige Franse duo uitstekend gestart, met een 2de plaats op amper 11’’9 van de leider. De tweede etappe bleek moeilijker: tijdens de ochtendlus (ES 11) gingen ze in de fout doordat een hek open was gebleven, terwijl het roadbook voorzag dat het gesloten was. Hierdoor beschadigden Sébastien en Julien de stuurbekrachtiging van de C3 WRC in een contact en vielen ze terug naar de 6de plaats, op 21’’8 van het podium. In de tweede lus gedroegen ze zich vervolgens als echte kampioenen, met onder meer twee scratches, waardoor ze op de vooravond van de laatste dag nog alle kans maakten op een podiumplaats.

Met een 5de tijd in de eerste echte special van de rally (ES 2) waren Esapekka Lappi en Janne Ferm goed van start gegaan, maar ze werden helaas opgehouden in de menigte door een lekke band (ES 4) nadat ze tegen een hoge berm waren gereden. Tijdens hun tweede deelname in Argentinië waren ze goed op weg om hun tempo geleidelijk op te drijven, met veelbelovende tussentijden, toen een band het plots begaf, waardoor ze overkop gingen (SS 8) en de race vroegtijdig moesten verlaten tijdens de eerste dag.

Mads Ostberg en Torstein Eriksen, die aan het WRC2 Pro deelnemen met de C3 R5, veroverden hun tweede plaats op rij binnen de categorie, na Zweden, niet zonder tien beste tijden te hebben neergezet, op een totaal van zeventien. Dit bewijst de competitiviteit van het belangrijkste product voor de klantencompetitie van Citroën Racing op dit bijzonder veeleisende terrein, waarop de C3 R5 voor het eerst van start ging.

C3-WRC-News_625x400

62STE RALLY VAN CORSICA 28-31 MAART

VIERDE PODIUMPLAATS OP RIJ VOOR DE C3 WRC MET DE TWEEDE PLAATS VOOR OGIER-INGRASSIA!

De bijzonder gedreven Sébastien Ogier en Julien Ingrassia behaalden op Corsica hun derde podiumplaats van het seizoen, tevens de vierde podiumplaats op rij voor het Citroën Total World Rally Team in evenveel wedstrijden. De punten die ze daarmee verdienden, brengen hen tot op twee punten van de leider in het wereldkampioenschap. Esapekka Lappi en Janne Ferm, die op de zevende plaats eindigden, bevestigden de tweede plaats van het Rode team in het constructeursklassement en legden belangrijke asfaltkilometers af met de C3 WRC.

RONDE VAN CORSICA, DE FILM VAN DE RACE

Sébastien Ogier en Julien Ingrassia, die ‘s ochtends slechts 5”1 voorsprong hadden op hun dichtste achtervolger, stelden hun derde plaats onmiddellijk veilig door hun voorsprong na Special Stage 13 – de eerste en langste (31,85 kilometer) special van de dag – op te trekken tot bijna dertig seconden. In het idyllische kader van de Power Stage, gereden op de weg van Fango met de Middellandse Zee op de achtergrond, lieten ze zich opnieuw van hun meest strijdlustige kant zien, met een vijfde tijd, goed voor een bijkomend punt, terwijl ze in het laatste deel van de wedstrijd de tweede plaats wisten te veroveren. Zo naderen ze tot op twee punten van de leider in het klassement. Dat betekent dat ze het circuit niet moeten openen bij de volgende afspraak in Argentinië (25-28 april).

Hoewel ze op de eerste dag kampten met afstellingsproblemen, die ze bij gebrek aan assistentie tijdens de etappe niet volledig konden oplossen, haalden de zesvoudige wereldkampioenen toch het onderste uit de kan en eindigden ze de dag op de zesde plaats, op nauwelijks 10”2 van de vierde plaats. De volgende dag toonden ze zich simpelweg heroïsch in de gloednieuwe SS van La Castagniccia: ze ontbonden al hun duivels op de vuilste en meest versleten wegen en slaagden erin om van bij het begin van de wedstrijd goede scores neer te zetten. Ze werkten de achterstand van de voorbije dag weg en palmden eerst de derde en later de tweede plaats in. Het was dankzij die prestaties dat ze de avond van de laatste etappe opnieuw op het podium stonden.

Door zich de tweede plaats toe te eigenen met de C3 WRC stonden Sébastien Ogier en Julien Ingrassia dit jaar voor de derde keer op vier wedstrijden tijd op het podium. Bij elk van die vier wedstrijden eindigde het Citroën Total World Rally Team op een van de twee hoogste treden van het podium, met zeges in Monte Carlo en Mexico (Ogier-Ingrassia) en een tweede plaats in Zweden (Lappi Ferm) en op Corsica. Daarmee bevestigt het team van Satory ook zijn tweede plaats in het constructeursklassement.

Esapekka Lappi en Janne Ferm, die eveneens problemen kenden met de afstelling van hun C3 WRC, bevonden zich al snel in een situatie die alle hoop om op te klimmen in het klassement tenietdeed. Ze gebruikten de resterende kilometers dan maar om de afstelling van de C3 WRC af te tasten en asfaltervaring op te doen. Met hun zevende plaats droegen ze bij tot het totale resultaat van het team en zagen ze hun zelfopoffering alsnog bekroond.

Rallye-Mexique-625x40019DE RALLY VAN MEXICO
7-10 MAART

CITROËN BEHAALT ZIJN TWEEDE ZEGE VAN HET SEIZOEN MET OGIER-INGRASSIA!

Met verbluffend gemak en een buitengewone scherpte hebben Sébastien Ogier en Julien Ingrassia zondag hun tweede zege op drie wedstrijden behaald met hun C3 WRC, die sinds het begin van het seizoen in Monte Carlo alomtegenwoordig is op het podium. Met acht successen op zijn actief is Citroën Racing meer dan ooit trofeekampioen in Mexico.

C3-WRC-Suede_625x40067STE RALLY VAN ZWEDEN
14-17 FEBRUARI

TWEEDE PLAATS VOOR LAPPI-FERM!

Esapekka Lappi en Janne Ferm, die zich in de laatste racedag bijzonder strijdvaardig toonden in hun C3 WRC, legden hun concurrenten het vuur aan de schenen om deze tweede finaleplaats te behalen en hun eerste podiumplaats in de kleuren van het Citroën Total World Rally Team te veroveren. De winnaars van de jongste Rally van Monte Carlo, Sébastien Ogier en Julien Ingrassia, lieten al hun talent en vastberadenheid spreken om, ondanks hun eerste tegenvaller, twee punten voor het kampioenschap te behalen in de Power Stage.

Racing-C3-WRC-2019_Monte-Carlo-Test1_625x40087STE RALLY VAN MONTE CARLO
22-27 JANUARI

100STE ZEGE VAN CITROËN BEHAALD DOOR SÉBASTIEN OGIER EN JULIEN INGRASSIA

Na een heroïsche laatste etappe in hun C3 WRC kwamen Sébastien Ogier en Julien Ingrassia als winnaars uit de bus bij de jongste editie van de Monte-Carlo Rally, waar nooit eerder zo’n klein verschil werd gemeten.
Dat spreekt boekdelen over het geleverde gevecht en de gerealiseerde prestaties die Citroën Racing in staat stelden om hun honderdste WRC-zege binnen te halen, en dat op het moment dat het merk ook zijn honderdste verjaardag viert!

DE WRC-ACTUALITEIT VAN CITROËN OP SOCIALE NETWERKEN

DE HASHTAG #C3WRCLIVE WORDT BIJ ELKE RALLY VAN DONDERDAG TOT ZONDAG EEN KEER PER DAG VERSPREID

Top