Verwijzing in seconden

CITROËN, 100 JAAR VAN DURF

Sinds 1919 legt het merk Citroën durf aan de dag, evenals een gehechtheid aan de mens, wat doorheen zijn hele geschiedenis nooit verloochend werd. Met zijn bijna honderdjarige patrimonium van meer dan 300 modellen, waarvan er een aantal de auto-industrie voorgoed hebben getekend, zit Citroën in het hart van alle Fransen. Het is in dat historische epos, opgezet door het visionaire genie André Citroën, dat we u hier willen onderdompelen.

HET INTERACTIEVE MUSEUM VAN HET MERK

HET INTERACTIEVE MUSEUM VAN HET MERK

Klaar voor een reis in de tijd?

Met Citroën Origins ontdekt u over 360° het exterieur en interieur van meer dan 50 iconische modellen die van Citroën een legendarisch merk hebben gemaakt. Van de voertuigen van toen zoals de Citroën Type A, over onze racewagens en onze concept-cars tot de modellen die vandaag de kracht zijn van het merk: bekijk alle mythische voertuigen die de geschiedenis van Citroën mee geschreven hebben en ons een blik gunnen op zijn toekomst.

ALLES WETEN OVER DE GESCHIEDENIS VAN CITROËN

Ontdek de chronologie van de bijna 100-jarige geschiedenis van Citroën: de belangrijkste data en industriële epossen, de auto's die de geschiedenis getekend hebben en de reclamesaga's die in het hart van de mensen zitten.

De mens is altijd een inspiratiebron voor het merk geweest, en zal dat ook altijd blijven. Daarom is de geschiedenis van Citroën steeds de weerspiegeling van zijn tijd.
DE GESCHIEDENIS VAN CITROËN

HET CONSERVATORIUM VAN CITROËN

.

Van 1919 tot nu heeft Citroën een autopatrimonium zonder weerga opgebouwd. Een erfgoed dat bewaard wordt in het Conservatorium van Aulnay-sous-bois, een fysiek museum dat met meer dan 400 historische modellen één van de grootste autocollecties ter wereld herbergt.

 

Zonder de industriële en commerciële archieven te vergeten die de geschiedenis van een iconisch merk hertekenen.

HET CONSERVATORIUM VAN CITROËN
Top