Verwijzing in seconden
1440x545_SpaceTourer_Ë_cinemascope

Spacetourer 4x4 Ë Concept

De nieuwe Citroën SpaceTourer eigent zich hier de codes toe van de 'Ë'-collectie van lifestyleproducten, met een unieke signatuur bestaande uit moderne en technische producten. De bestelwagen omvat een 4x4-transformatie, beschermingsuitrustingen en grafische exterieurelementen, evenals een specifieke interieurinrichting die er een design, praktische en hedendaagse avonturier van maken. Op naar avontuur en welzijn!

 

597x500_SpaceTourer_Ë_Design

GRAFISCH & ENERGIEK

De concept-car verenigt het beste van de bestelwagen en van de SUV en benadrukt in de eerste plaats dat hij geschikt is voor alle terreinen.

Naast zijn '4x4'-logo onder de buitenspiegels en ter hoogte van de kofferklep is het SpaceTourer 4X4 Ë CONCEPT voorzien van specifieke beschermplaten vooraan en achteraan, en van dakrails in een glanzende aluminiumkleur. Voor zijn banden zijn ook sneeuwkettingen voorzien.

De strakke en agressieloze lijnen van het SpaceTourer 4x4 Ë CONCEPT roepen dynamisme en evenwicht op. Hij is bovendien zo vrij geweest om zijn oorspronkelijke stijl te accentueren met een originele grafische benadering. Om zijn persoonlijkheid visueel te versterken is het SpaceTourer 4x4 Ë CONCEPT voorzien van technisch witte carrosserietinten ter hoogte van de motorkap en de kofferklep.

Aan de zijkant vertoont hij een trendy motief: een revisited camouflage in technisch grijs verfraaid met een rode sierstickers. Deze laatste kleur werd ook gebruikt voor de kleurtinten ter hoogte van de wielen die voorzien zijn van 19" donker verchroomde velgen.

COLLECTIE Ë

1500x500_collection_Ë

De SpaceTourer 4X4 Ë CONCEPT sublimeert de troeven van de gecommercialiseerde reeks en gaat op pad met de liefhebbers van stijl, welzijn en moderne technologieën, op alle types van wegen. Hij heeft een exclusief en elegant design, en voldoet aan dezelfde codes op het vlak van Kleuren en Materialen dan de collectie die dezelfde naam draagt: Ë. Hij bevestigt bovendien nog maar eens de unieke knowhow van het Merk op het vlak van comfort.

De collectie Ë is een verzameling van moderne en tegelijk technische lifestyleproducten die in beperkte oplage worden uitgegeven en verwijzen naar het enkelvoudige grafeem dat bij Citroën nu centraal staat, en als "E trema" moet worden uitgesproken.

4X4-TRANSFORMATIE

Het Citroën SpaceTourer 4X4 Ë CONCEPT is uitgerust met de BlueHDi 150 S&S-dieselmotor in combinatie met een 6-versnellingsbak. Hij voelt zich thuis op alle terreinen en biedt een superieur rijcomfort, in welke omgeving dan ook.

Hij is uitgerust met een schakelbare AWD-aandrijving voor intensief gebruik. Deze transformatie (die in het Citroën-dealernet alvast beschikbaar is op specifieke bestelling) wordt uitgevoerd door de partner Automobiles Dangel, Frans specialist in alle-terreinaandrijvingen.

Deze aandrijving zorgt voor nog meer vrijheid en biedt de capaciteiten van een 4X4, terwijl hij ook de wegligging en de intrinsieke prestatie- en veiligheidskenmerken van de SpaceTourer behoudt. De alleterreinfunctie zorgt voor aandrijving in omstandigheden met weinig grip.

Dankzij zijn vergrendelingssysteem van de achteras dat via een draaiknop op het dashboard kan worden bediend, slaagt hij erin om zichzelf uit bijzonder moeilijke situaties te bevrijden. En in deze XS-configuratie is de 4X4-transformatie nog efficiënter. Ze biedt de SpaceTourer nog betere rijcapaciteiten op beschadigde wegen.
transfo-4x4_SpaceTourer_Ë-1
520x293_interieur

Zodra de zijdelingse schuifdeuren geopend zijn, dompelt het SpaceTourer 4X4 Ë CONCEPT de passagiers onder in mooie interieurvolumes en in een aangename sfeer waarbij elk decoratief element een persoonlijke keuze is.

Vooral het dashboard en de zetels kunnen gepersonaliseerd worden, maar ook het grote glazen dak met twee afzonderlijk te bedienen verduisteringspanelen zet de personalisatiemogelijkheden in de verf.

De kleurcodes blauw, wit en rood zijn een knipoog naar het grafisme dat geïnspireerd is op de 'Ë'-capsulecollectie. Deze kleuren brengen in de vorm van boordbanden en textielversieringsranden met finesse ode aan het Franse erfgoed. Bovendien zorgen ze voor een nieuwe esthetiek. 

De confectie van de zetels bestaat uit zachte en warme materialen. Een wit leder omhult de bovenkant van elke rugleuning en elke hoofdsteun.  Op de resterende 2/3 van elke zetel zorgt een gespikkeld grijze alcantarabekleding voor een bijzonder knap visueel contrast.

RUIMTE VOOR IEDEREEN AAN BOORD

Het Citroën SpaceTourer 4X4 Ë CONCEPT is ideaal voor een sensationele uitstap met familie of vrienden. Hij biedt een hoge rijpositie, een gezellige sfeer en een optimaal comfort. De functionele en gastvrije SpaceTourer is voorzien van een gefaciliteerde toegang tot de koffer dankzij de achterruit die geopend kan worden en een vereenvoudigde toegang tot de cabine dankzij de twee handenvrije zijdelingse schuifdeuren.

De inzittenden beschikken over 74 liter open (opbergvakken in de deur) en gesloten (handschoenkastje) opbergruimte, ingenieus verdeeld over de cabine en over voldoende ruimte achteraan.

Wat het laadvolume betreft, kan de Citroën SpaceTourer 4X4 Ë CONCEPT tot 2 m3 bereiken in deze configuratie met 4 zitplaatsen.
1500x646_SpaceTourer_Ë_Performance
Top