Verwijzing in seconden
Cinemascope_18.045.002_1350X511

New SUV Citroën C5 Aircross Hybrid Concept

DE EERSTE OPLAADBARE HYBRIDEWAGEN VAN CITROËN

De SUV in de comfortklasse

De New SUV C5 Aircross Hybrid Concept blikt vooruit op de oplaadbare hybrideversie van de New SUV C5 Aircross, die in 2020 op de markt komt. Als Citroëns eerste oplaadbare hybridewagen geeft hij het startsein voor een LEV-offensief (Low Emission Vehicle), waarbij het merk vanaf 2020 elk jaar een emissiearm model zal toevoegen aan het gamma. De New SUV C5 Aircross Hybrid Concept werpt zich op als een veelzijdig aanbod voor klanten die twee auto’s in één zoeken, om te kunnen genieten van de voordelen van elektrisch rijden in de stad en van een verbrandingsmotor voor langere ritten.

De hoogwaardige PHEV-technologie (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) van de NEW SUV Citroën C5 Aircross Hybrid Concept voegt een nieuwe dimensie toe aan het Citroën Advanced Comfort®-programma: het plezier van in alle stilte te kunnen rijden met de zuiver elektrische modus en tegelijk te profiteren van een groter rijbereik dankzij de combinatie van een elektromotor en een verbrandingsmotor, die allebei worden gekoppeld aan de geëlektrificeerde EAT8-automaat.

ONTDEK-HEM IN DE VIDEO!

Mobilite_18.045.001_597X550

EEN SERENE, UITGEBREIDE EN DOELTREFFENDE MOBILITEIT

De New SUV C5 Aircross Hybrid Concept maakt het mogelijk om zuiver elektrisch te rijden, volledig geïsoleerd van de rest van de wereld: alle invloeden van buitenaf worden weggefilterd en de passagiers worden als het ware omgeven door een cocon van sereniteit.

Hij biedt een oplossing voor elke situatie. In de zuiver elektrische modus kan deze hybridewagen tot 50 kilometer afleggen zonder ook maar een gram CO2 uit te stoten, en dat bij snelheden tot 135 km/u. Het elektrische rijbereik volstaat voor de meeste dagelijkse ritten. Zo krijgt u het beste van twee werelden: een ideaal rijbereik voor uw dagelijkse ritten en ondersteuning door de verbrandingsmotor voor langere reizen.

De hybrideversie van de New SUV C5 Aircross koppelt de PureTech 180-benzinemotor (euro 6.3) aan een elektromotor van 80 kW en een verbeterde EAT8-atomaat (geoptimaliseerde schakelovergangen, toevoeging van een ‘Brake’-modus om de wagen sterker te laten vertragen zonder dat de bestuurder het rempedaal indrukt).

UITZONDERLIJK GEBRUIKSGEMAK

De samenwerking tussen elektromotor en verbrandingsmotor wordt geheel automatisch gestuurd maar met een knop op de middenconsole kan de bestuurder ook zelf een rijmodus kiezen: ZEV, Hybrid of Sport.

De New SUV C5 Aircross Hybrid Concept kan ook schermen met een gebruiksvriendelijke interface die alle hybridegegevens weergeeft in het digitale instrumentenbord (vermogensmeter, elektriciteits- en benzinemeter, rijbereik in elektrische en thermische modus, schema van de energiestromen en – tijdens het laden – de resterende laadtijd, het rijbereik, de laadstatus van de batterij, enz.). Die interface omvat specifieke hybridepagina’s in de capacitieve aanraaktablet (schema van de energiestromen, verbruiksstatistieken, Eco-coaching, enz.). Het driedimensionale navigatiesysteem Citroën Connect Nav omvat specifieke gegevens zoals elektrische laadpalen. Met de MyCitroën-app kunt u bovendien een uitgestelde laadbeurt programmeren, het laadproces starten of stoppen en de laadtoestand van de batterij raadplegen.

De laadtijd is geoptimaliseerd: een nacht aan een klassieke huishoudstekker of twee uur aan een Wallbox van 32 ampère (aangekocht of op locatie). Het laden zelf gaat heel eenvoudig dankzij de gebruiksvriendelijke laadklep en laadkabels.
IHM_18.045.004_597X500
Annonciateur_18.045.003_597X500

EEN BREDER LEV-GAMMA (LOW EMISSION VEHICLES)

Citroën heeft zich als doel gesteld om de energietransitie te ondersteunen door zijn gamma emissiearme voertuigen uit te breiden. Vandaag de dag beschikt het merk al over een gamma elektrische voertuigen die aan de behoeften van uiteenlopende doelgroepen beantwoorden: E-Berlingo, C-Zero en E-Mehari.

Met de New SUV C5 Aircross Hybrid Concept blikt Citroën vooruit op de uitbreiding van zijn gamma: tegen 2020 zullen de performante verbrandingsmotoren en gerichte elektrische toepassingen worden aangevuld met zuiver elektrische wagens en oplaadbare hybridemodellen. De toekomstige PHEV-versie van de New SUV C5 Aircross, die in 2020 op de markt komt, wordt het eerste oplaadbare hybridemodel van Citroën, dat tegen 2023 een hybrideversie wil hebben van 80 procent van zijn modellen en tegen 2025 zelfs van alle modellen. Vanaf New SUV C5 Aircross zullen alle nieuwe modellen van het merk over een geëlektrificeerde versie beschikken.
Top