Verwijzing in seconden

C3 WRC 2019

DE JONGSTE TELG VAN DE RENSTAL CITROËN RACING IN DE KLEUREN VAN DE HONDERDSTE VERJAARDAG

 

C3-WRC-tout-terrain-1_625x350

GESPIERD DESIGN

EVENWICHT, ROBUUSTHEID EN IDENTITEIT

De stroomlijn werd herwerkt om de prestaties en de stabiliteit bij hoge snelheden te bevorderen.
De neus ligt in het verlengde van de gordellijn voor een evenwichtig en robuuste uitstraling. De dubbele visgraat, de twee lijnen en de lichtsignatuur in twee niveaus strekken zich uit tot aan de ledlampen om de Citroën-identiteit in de verf te zetten.

TERREINPRESTATIES

AERODYNAMICA

De achterbumper werd ontworpen om grond en sneeuw af te voeren op een losse ondergrond.
Een spectaculaire achtervleugel maakt het aerodynamische arsenaal compleet. Hij bestaat uit een ‘schep’ onderaan en een complex bovenvlak om de efficiëntie van de wagen te verzekeren en draagt dan ook bij tot de globale prestaties van de Citroën C3 WRC
C3-WRC-Monte-Carlo_625x350

TECHNOLOGISCHE DOORBRAKEN

520x293_2.jpg

...

 

BESTE MOTOR OOIT ONTWIKKELD DOOR CITROËN

« Ik ben van mening dat de Citroën C3 WRC wordt aangedreven door de meest complete motor die we ooit hebben ontwikkeld. Toen we ons engageerden in de WTCC, hebben we wat afstand genomen van de rally en dat heeft ons geholpen om deze uitdaging met een nieuwe blik te bekijken. Het kader van de GRE-reglementering is bijzonder streng, maar biedt voldoende ruimte om nieuwe oplossingen te bedenken. We hebben verscheidene technologische innovaties uitgewerkt, waarover ik uiteraard geen details kan geven. We zijn trots op het geleverde werk, met name wat de reductie van wrijvingen betreft. En het beste is nog dat die innovaties op termijn ook hun weg zullen vinden naar alle seriemodellen van Citroën. »

Patrice Davesne, verantwoordelijke voor de Motoren

VAN KLEINE STADSWAGEN TOT GROTE SPORTIEVELING

Visuel-C3-C3WRC_1250x400

De C3 WRC is de race- en sportversie van de Citroën C3. Hij erft diens unieke morfologie, van zijn charismatische neus en doordringende blik tot zijn welvingen en krachtige uitstraling. En zo wordt een kleine stadswagen met een beetje training een grote sportieveling.

C3 WRC IN MINIATUUR

Race mee met de miniaturen van Citroën Racing. Ze weerspiegelen de geschiedenis en sportiviteit van het merk in verscheidene modellen, waaronder de Citroën C3 WRC 2017, de C-Elysée WTCC 2015, de Citroën DS3 WRC 2011 en nog veel meer.

Om uw collectie een nog sportievere toets te geven, is er geen betere keuze dan de miniatuurversie van de C3 WRC waarmee Sébastien Ogier en Julien Ingrassia racen in seizoen 2019.
Verzamelmodel op schaal 1/43e: € 42

Miniature de Citroën C3 WRC avec figurines de pilotes
Top