Verwijzing in seconden

CITROËN RACING, MEER DAN EEN EEUW VAN INNOVATIE

Sinds quasi een eeuw onderscheidt CITROËN zich op de circuits en de racebanen over de hele wereld. Hoewel de constructeur al in de jaren 50 zijn eerste grote overwinningen behaalde, verankerde de rally zich vooral in de jaren 80 in het DNA van het merk van de dubbele chevrons.

30 jaar en 11 wereldtitels later gooien we ons opnieuw in de race met de CITROËN C3 WRC, de nieuwste telg van het CITROËN Racing-team.

597x597_avant.jpg

EEN GESPIERD DESIGN

De CITROËN C3 WRC valt vanaf de eerste oogopslag op dankzij zijn unieke design, zijn energie en zijn frisheid.

Er werd nog verder gewerkt een de aerodynamica voor betere prestaties en stabiliteit tegen hoge snelheid: De voorpartij wordt gekenmerkt door de verlengde gordellijn om het geheel evenwichtig en robuust te maken, terwijl de chevrons en hun verchroomde dubbele streep, de dubbeldeks lichtsignatuur, zich uitstrekken tot de ledlampen om de CITROËN-identiteit in de verf te zetten. Achteraan zorgt het schild er dan weer voor dat modder en sneeuw op een losse ondergrond gemakkelijker worden afgegooid... Tot slot vervolledigt een spectaculaire haaienvin de aerodynamische voorzieningen, bestaande uit een 'schop' onderaan en een complex vlak bovenaan. Dit zorgt voor een efficiënt geheel en draagt bij tot de algemene prestaties van de nieuwe Citroën C3 WRC.
520x293.jpg

KRACHTIG OP ALLE TERREINEN

Achteraan zorgt het schild er dan weer voor dat modder en sneeuw op een losse ondergrond gemakkelijker worden afgegooid... Tot slot vervolledigt een spectaculaire haaienvin de aerodynamische voorzieningen, bestaande uit een 'schop' onderaan en een complex vlak bovenaan. Dit zorgt voor een efficiënt geheel en draagt bij tot de algemene prestaties van de nieuwe Citroën C3 WRC.VAN DE KLEINE STADSAUTO
NAAR DE GROTE SPORTIEVELING

De CITROËN C3 WRC is de race- en sportversie van de nieuwe CITROËN C3. Hij heeft onder andere dezelfde unieke morfologie, dezelfde blik, dezelfde lijnen en dezelfde krachtige wegligging... U ziet het: met een beetje training kan een kleine stadsauto een grote sportieveling worden! De nieuwe Citroën C3 staat ook voor hedendaagse technologieën. Hij is onder andere uitgerust met de Citroën ConnectedCAM™ (in optie), een geconnecteerde full-HD camera die alles registreert wat er zich voor uw motorkap afspeelt.
Nouvelle CITROËN C3, c'est aussi des technologies dans l'air du temps. Elle est notamment équipée de la ConnectedCAM Citroën™ (en option), une caméra full HD connectée qui capture tout ce qui se passe devant votre capot.
.240866.jpg

DE BESTE MOTOR DIE CITROËN OOIT ONTWIKKELDE

520x293_2.jpg
« Ik denk dat ik mag zeggen dat de Citroën C3 WRC uitgerust is met de meest complete motor die we ooit hebben ontwikkeld. Toen we ons engageerden in de WTCC, hebben we wat afstand genomen van de rally, en daarom kunnen we deze uitdaging nu met nieuwe ogen bekijken. Het kader van de GRE-reglementering is strikt, maar het biedt voldoende vrijheid om nieuwe oplossingen uit te denken. We hebben het aangedurfd te breken met bepaalde technologieën, waar ik verder uiteraard niet ga over uitwijden! We zijn trots op het geleverde werk, bijvoorbeeld wat het beperken van de wrijvingen betreft. En wat nog verheugender is: deze geavanceerde technologieën zullen op een dag ook in de massaproductie, en dus op alle Citroëns terechtkomen.»

Patrice Davesne, verantwoordelijke voor de motoren

miniature-citroen-c3-wrc-desktop

MINIATUURVERSIE CITROËN C3 WRC

Speel zelf een WRC-race na met de miniatuurversie van onze fantastische Citroën C3 WRC! Dit Citroën Racing-model is verkrijgbaar op een 1:64-schaal.

DE TECHNISCHE FICHE

fiche_technique_nl.jpg

-

Top