BEKIJK DE INHOUD

AG2R CITROËN TEAM

EEN GROOTSE SAMENWERKING IN DE WIELERSPORT

Citroën bouwt al meer dan 100 jaar aan een wonderlijk verhaal met zijn klanten, en draagt bij tot hun dagelijkse leven en mobiliteit. In januari 2021 is Citroën samen met AG2R LA MONDIALE co-partner en sponsor geworden van het team van Vincent Lavenu. Deze samenwerking draagt krachtige boodschappen uit onder de nieuwe en unieke slogan 'SAMEN RIJDEN'. In 2022 vernieuwt Citroën de volledige vloot met nieuwe voertuigen.

CITROËN

EEN POPULAIR MERK

Al sinds het prille begin is Citroën altijd een populair merk geweest dat dicht bij de mensen staat. De wielersport geeft deze nabijheid perfect weer: het verenigt een zeer groot aantal mensen van alle leeftijden en in talloze landen over de hele wereld. Het sprak dus voor zich dat Citroën zou toetreden tot de wielersport.

AG2R LA MONDIALE

DE HISTORISCHE PARTNER VAN HET TEAM VAN VINCENT LAVENU

AG2R Prévoyance, en vervolgens AG2R LA MONDIALE, staat al 24 jaar aan de zijde van Vincent Lavenu en zijn team. Door Citroën te aanvaarden als co-partner, start een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de ploeg, die sinds januari de naam AG2R CITROËN TEAM draagt.

AG2R CITROËN TEAM

EEN FRANS TEAM MET EEN INTERNATIONAAL ASPECT

Het AG2R CITROËN TEAM bestaat uit 30 wielrenners van 8 verschillende nationaliteiten: 17 Fransmannen, 5 Belgen, 2 Luxemburgers, 2 Zweden, 1 Italiaan, 1 Fin, 1 Australiër en 1 Amerikaan. Het team deelt de waarden van Citroën met zijn publiek en de wielerfanaten: durf, prestaties en nabijheid.  Deze nieuwe samenwerking zal het team toelaten een nieuwe stap te zetten in zijn ontwikkeling en prestaties neer te zetten op de grootste koersen van de World Tour. 

UNIEKE EN GEDURFDE TRUI

EEN IDENTITEIT VOOR HET TEAM

De creatie van de nieuwe grafische identiteit van het AG2R CITROËN TEAM vormde een fundamenteel moment in de samenwerking tussen Citroën, AG2R LA MONDIALE en het team van Vincent Lavenu. Het vergde vijf maanden werk. Het ontwerp van de trui heeft zich niet beperkt tot het naast elkaar plaatsen van de merken. Het was een ware uitdaging voor de 3 partijen, die gekozen hebben voor een krachtige en unieke grafische identiteit die meteen opvalt in het peloton. Het illustreert perfect de durf, de verbondenheid en de ambities van de partners.

 

NIEUWE CITROËN-WAGENS OP DE WEG

OM DE WIELRENNERS TE ONDERSTEUNEN

Het AG2R CITROËN TEAM maakt gebruikt van een gloednieuwe vloot van 26 voertuigen die ten volle tegemoetkomen aan de behoeften van het team inzake interieurruimte, comfort, efficiëntie en betrouwbaarheid.

Deze vloot omvat negen Citroën C5 Aircross plug-in hybrides, tien Citroën C5 X plug-in-hybrides en zeven Citroën SpaceTourer.

TRAININGSPROGRAMMA

EEN SUCCES OP ZOWEL SPORTIEF ALS MENSELIJK NIVEAU

Al meer dan 20 jaar lang vindt het trainingsprogramma van Vincent Lavenu nieuwe talenten, leidt ze op, laat ze groeien en stoomt ze klaar voor de toekomst. Het trainingsprogramma heeft drie grote doelen: het welzijn van de atleten, de ontwikkeling van de wielersport en het sportieve succes. Tegenwoordig bestaat het programma uit:

 

  • AG2R CITROËN U19 TEAM, de juniorploeg in Voiron en Isère,
  • AG2R CITROËN U23 TEAM,de beloftes in Chambéry en Savoie.

  • Het unieke model van dit trainingsprogramma zorgt ervoor dat de grootste Franse en internationale beloftes niet hoeven te kiezen tussen topsport en hogere studies.