COVID-19 | ONZE VERKOOPPUNTEN ZIJN MOMENTEEL GESLOTEN, VRAAG NAAR ONZE BESCHIKBARE DIENSTEN

MEER WETEN

Verwijzing in seconden
AUTOBEST_DSK_747x400

CITROËN Berlingo en C4 Cactus finalisten van de autobest 2019-prijs

De jury van de Europese Autobest-trofee heeft zes finalisten geselecteerd uit de meer dan twintig kandidaten. Citroën heeft maar liefst twee modellen die bij de laureaten van deze prestigieuze wedstrijd horen: de New Citroën Berlingo en New berline Citroën C4 Cactus. Het is de eerste keer in het achttienjarige bestaan van de wedstrijd dat eenzelfde constructeur twee modellen in de finale heeft. De winnaar van ‘Best Buy Car of Europe 2019’, de beste koop op de automarkt volgens Autobest, zal op 15 december aanstaande worden aangekondigd.

Sinds de prijs in 2001 in het leven werd geroepen, kiest Autobest elk jaar de ‘Best Buy Car of Europe’, de beste koop van het jaar op de automarkt.

De New Citroën Berlingo en New berline Citroën C4 Cactus maken deel uit van de zes finalisten die in aanmerking komen voor de prijs van beste koop 2019. Nooit eerder slaagde een merk erin om twee modellen in de finale van de wedstrijd te krijgen.

AUTOBEST_BERLINGO_DSK_747x400

De Berlingo, in 2017 de meest verkochte Citroën in zeventien landen, blijft ook vandaag de op een na meest verkochte auto van het merk, na de C3. In Europa is hij de op een na meest verkochte bestelbreak op de markt en staat hij nog steeds op het podium in het LBW-segment. In het totaal liepen er sinds de lancering van het oorspronkelijke model in 1996 al meer dan 3,3 miljoen exemplaren van de band. Deze nieuwe generatie bouwt voort op de verwachtingen van de klanten en illustreert als geen ander de nieuwe merksignatuur ‘Inspired by you’. De veelzijdige New Citroën Berlingo is een doordachte keuze voor gezinnen en senioren, die in hem de ideale partner voor hun actieve levensstijl vinden, met dank aan zijn royale plaatsaanbod en uitzonderlijke functionaliteit.

Met zijn unieke persoonlijkheid werpt de New C4 Cactus zich op als de ultracomfortabele berline bij uitstek. Deze nieuwe compacte berline onderging een ingrijpende evolutie, die zich in een heel nieuwe dimensie positioneert qua technologieën en motoren en zich tegelijk onderscheidt door zijn unieke karakter en uitzonderlijke comfortpeil. Zijn design is nog niets van zijn lef en moderniteit verloren maar ademt voortaan meer klasse. In het interieur blinkt de New C4 Cactus uit door zijn comfort en dompelt hij zijn inzittenden onder in een echte cocon. De New C4 Cactus, die de vruchten plukt van het Citroën Advanced Comfort®-programma, wijdt in Europa de ophanging met Progressive Hydraulic Cushions™ in, die een groot publiek laat genieten van een vliegend-tapijteffect. Ook stelt hij in wereldpremière de ‘Advanced Comfort’-zetels voor. 

AUTOBEST_C4-CACTUS_DSK_DSK_747x400

De deelnemers worden binnenkort door 31 gespecialiseerde journalisten uit evenveel Europese landen geëvalueerd op basis van dertien criteria, waaronder de verhouding prijs/kwaliteit, het design, het comfortpeil en de technologieën aan boord, maar ook de servicekwaliteit en de beschikbaarheid van wisselstukken in het verdelernetwerk.

Na afloop van de vergelijkende tests tussen de zes finalisten op 27 en 28 november 2018 wint het model met het hoogste aantal stemmen deze prestigieuze verkiezing.

Afspraak op 15 december aanstaande voor de aankondiging van de winnaar.

Top