Verwijzing in seconden
ORIGINS-2_DSK_747x400

Een transversale verzameleditie 'Origins'

Om zijn honderdste jaar op gang te trekken, onthult Citroën een exclusieve verzameleditie die verscheidene modellen van zijn gamma dekt: C1, C3, C3 Aircross Compact SUV, Nieuwe Berline C4 Cactus, C-Elysée en C4/Grand C4 SpaceTourer. Deze versies komen in 2019 op de markt en brengen hulde aan honderd jaar creativiteit en durf. Deze bijzonder karaktervolle, sobere en elegante transversale verzameleditie mikt op stijleenheid tussen kleuren en materialen, en dit door middel van specifieke bronskleurige elementen (die verwijzen naar de tandwielen in visgraatvorm) en door de ‘Origins since 1919’-signatuur. Elk model beschikt ook over een eigentijdse uitrusting, geïnspireerd op het gebruik door de klanten. 

Gesterkt door meer dan honderd jaar creativiteit en hoge eisen heeft Citroën er steeds een erezaak van gemaakt om de heersende conventies uit te dagen en de auto opnieuw te interpreteren. Om zijn honderdjarige bestaan te vieren, onthult Citroën in januari 2019 een verzameleditie met de naam ‘Origins’ voor diverse modellen uit het huidige gamma (naargelang de markten): C1, C3, C3 Aircross Compact SUV, Nieuwe Berline C4 Cactus, C-Elysée en  C4/Grand C4 SpaceTourer. Zes modellen die de productidentiteit van Citroën uitdragen,  een sterke designtaal etaleren en de belichaming vormen van het ‘Citroën Advanced Comfort®’-programma.

 

ONUITGEGEVEN PERSONALISERING 

=> Ontdek de Origins-verzameleditie 

De zes Origins-modellen zijn in een oogopslag te herkennen aan hun specifieke stijl:

 

 • Elk model zal verkrijgbaar zijn in verschillende elegante en tegelijk sobere koetswerkkleuren: wit, zwart en grijs.
 • Klanten kunnen opteren voor een tweekleurige uitvoering met zwart dak (C1, C3, C3 Aircross Compact SUV, C4 SpaceTourer).<
 • Het exterieur van deze verzameleditie krijgt een specifieke ‘Origins’-personalisering met bronskleurige accenten als knipoog naar de originele visgraat en verwijzing naar het verleden. In dezelfde optiek beschikken ze over:
  • Stickers en sierstrips op de buitenspiegelkappen en achterzijruiten (niet op C-Elysée en C4/Grand C4 SpaceTourer)
  • Een sticker op de kofferklep (alle modellen)<
  • Specifieke centrale dakdecoratie (C3)
  • Het specifieke Color Pack ‘Bronze’ met sierranden rond de mistlampen en de Airbumps® (C3, Nieuwe Berline C4 Cactus), de sierranden rond de koplampen (C3 Aircross) en de wielnaafdoppen (C1).
  • De ‘Origins since 1919’-sticker op de voordeuren van alle modellen
 • Nog een opvallend stijlelement: de donkergetinte zijruiten en kofferklepruit en de lichtmetalen velgen ‘Black’ (niet op C-Elysée en C4/Grand C4 SpaceTourer) 

 

Ook in het interieur krijgen de speciale reeksen een specifieke ‘Origins’-sfeer:

 

 • De harmonieuze interieursfeer onderscheidt zich door een stoffen bekleding in Chiné-Grijs met goudkleurige sierstiksels en ‘Origins’-label (op C3, C3 Aircross Compact SUV en Nieuwe Berline C4 Cactus), een TEP-sierlijst op het dashboard in de kleur Mistral met goudkleurige stiknaden (op C3) en specifieke voetmatten voor- en achteraan.

 

Deze transversale verzameleditie zal internationaal worden gecommercialiseerd. In Belgïe zijn de modellen C3, Nieuwe Berline C4 Cactus en C4/Grand C4 SpaceTourer nu reeds te bestellen in hun Origins-uitvoering. De gelijknamige verzameledities van C1 en C3 Aircross Compact SUV zullen in het tweede trimester van 2019 worden gelanceerd.

 

 

Eigentijdse comfort- en veiligheidsuitrusting, geïnspireerd op het gebruik door de klanten: 

 

 • C3 Origins Collector Edition: deze uitvoering op basis van de Shine-versie verrijkt de veelzijdige stadswagen met uitrusting zoals een achteruitrijcamera, de Citroën Connect Box met SOS-Pack en pechverhelping, Citroën Connect Nav op een 7”-aanraaktablet en elektrische ruiten achteraan

 

 • De Nieuwe Berline C4 Cactus Origins Collector Edition: de ultracomfortabele berline breidt de uitrusting van de Feel-versie uit met de Citroën Connect Box met SOS-Pack en pechverhelping, Citroën Connect Nav op een 7”-aanraaktablet, Mirror Screen, elektrische buitenspiegels

 

Bekijk de video "100 jaar comfort bij Citroën":

Top