Verwijzing in seconden
757x426_Moteur_de_l_annee_2.jpg

Driecilinder benzinemotoren turbo PureTech uitgeroepen tot motor van het jaar 2015

De 17de Jury van "the International Engine of the Year Award" dat georganiseerd wordt door het Britse magazine "Engine Technology International" heeft op woensdag 17 juni de prijs van de beste motor bekend gemaakt in Stuttgart, Duitsland.

In de categorie van de motoren met een cilinderinhoud van 1L tot 1,4L werd onze Turbo PureTech driecilinder benzinemotor uitgeroepen tot motor van het jaar 2015. Een mooie erkenning van de expertise in de techniek van het Merk DS : de Turbo PureTech driecilinder benzinemotoren die onze modellen C3, C3 Picasso, C4 Cactus, Nieuw Gamma C4, C4 Picasso en Grand C4 Picasso uitrusten, leveren bijzonder hoge prestaties en verminderen het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met gemiddeld 18% in vergelijking met de motoren die ze vervangen.

Ter gelegenheid van de prijsuitreiking verklaart Christian Chapelle, Directeur Aandrijflijnen en Chassis, dat "met 110,3 gram per km" het Europese leiderschap van PSA op het gebied van CO2-uitstoot onbetwist is. Deze prestigieuze onderscheiding voor onze Turbo PureTech driecilinder motor beloont het vakmanschap op het vlak van techniek in benzinemotoren van de Groep. Het is een mooie erkenning van de technologische vooruitgang die PSA voert in R&D om een steeds lager brandstofverbruik mogelijk te maken.

Top