Verwijzing in seconden
c5_aircross_03

CITROËN C5 AIRCROSS, DE NIEUWE GENERATIE SUV

Citroën heeft een wereldpremière op de autosalon van Shanghai 2017 met de onthulling van de nieuwe generatie SUV: de C5 Aircross, een getrouwe afleiding van de concept car Aircross die een uitgesproken vormgeving combineert met een interieur dat duidelijk is gericht op comfort voor alle inzittenden: een ‘People Minded’ SUV. Hij wordt in het tweede semester in China op de markt gebracht en vormt een belangrijke troef in het internationale offensief van Citroën in 2017. In Europa wordt hij verwacht in het begin van het tweede semester van 2018.

De C5 Aircross biedt twee wereldpremières:
• Progressive Hydraulic CushionsTM
• Plug-In Hybrid PHEV e-AWD aandrijflijn .

De C5 Aircross getuigt van de dynamiek van Citroën, van het luisteren naar de wensen van de klant waar ook ter wereld. Hij concretiseert ons offensief op de SUV-markt en bewijst hoe we op onze manier, met meer persoonlijkheid kunnen investeren in comfort. De C5 Aircross zal Citroën zeker doen groeien.“, aldus Linda Jackson, CEO van Citroën.

De C5 Aircross lijkt bijzonder veel op de concept car Aircross die twee jaar geleden in Shanghai werd gepresenteerd en laat zien hoe Citroën een SUV ziet. Met onze opvallende stijlkenmerken is het een SUV geworden die duidelijk opvalt op de markt, hij is stoer en toch modern.” Alexandre Malval, Directeur Design Citroën.

De nieuwe ophanging met Progressive Hydraulic CushionsTM is een ingenieuze, typische Citroën innovatie die de voordelen van hydraulica voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar maakt. Een dergelijke vering is echt bijzonder in dit segment. Hij geeft bij de C5 Aircross het gevoel alsof je op een zwevend tapijt zit.” aldus Xavier Peugeot, Directeur Product Citroën.


DESIGN: EEN ENERGIEKE, ZELFVERZEKERDE SUV 


EXTERIEUR

De buitenkant oogt robuust en stoer met een mooi uitgebalanceerd silhouet door een hoge motorkap, een wielbasis van 2,73 m, korte overbouwen, vloeiende en organische vormen die benadrukt worden door fraaie grafische elementen. 

INTERIEUR

Het interieur is ruim, luxueus en voelt veilig aan. Het Citroën DNA is volop aanwezig in deze stijlvolle, handige en functionele SUV. Eenvoud en rust stonden centraal bij het ontwerp van dit interieur.

COMFORT: EEN NIEUW GEZICHT IN DE SUV WERELD

Als perfecte combinatie van comfort en technologie vormt de C5 Aircross een belangrijke stap in het Citroën Advanced Comfort® programma. Een nieuwe, complete en vernieuwende benadering van comfort van invloed op alle keuzes met het idee alle dimensies van comfort in de auto mee te nemen: fysiek, mentaal, statisch en dynamisch, visueel en sonoor.  ONLINE

COMMUNICEREN, NAVIGEREN, ONTSPANNEN

• Nieuwste 3D online navigatiesysteem, Citroën Connect Nav met talrijke functies, gekoppeld aan een 8 inch capacitief scherm en werkend met spraakherkenning voor de bediening van de functies Navigatie, Telefoon en Media.
• Mirror Screen (Apple CarPlayTM ) voor veilig gebruik van alle apps van een smartphone via het touch screen.
• Weerbericht en verkeersinformatie ter beschikking.
• Via inductie, draadloos opladen van een smartphone 

RIJHULPSYSTEMEN

De C5 Aircross is voorzien van het beste op het gebied van rijhulpsystemen voor veiliger en geruster rijden en de kans op ongelukken beperken, systemen die autonoom rijden weer een stap dichterbij brengen. De rijhulpsystemen geven hun informatie weer vlak tegenover de bestuurder op het digitale, hightech en configureerbare TFT instrumentenpaneelscherm van 12,3’’ (bediening vanaf het stuur). Het originele grafische design van de Concept Aircross is overgenomen en er zijn verschillende weergavemodi beschikbaar: navigatie, boordcomputer, rijhulpsystemen, wijzerplaten of een gepersonaliseerde modus. 

POWER

• In China is de C5 Aircross leverbaar met de nieuwste benzinemotoren met 165 en 200 pk en de EAT6 e-shift automaat.
• Première voor Citroën: de Plug-In Hybrid PHEV e-AWD aandrijflijn bestaande uit een 200 pk verbrandingsmotor en twee elektrische motoren (1 voorin en 1 achterin) die een totaal vermogen van 300 pk bieden waarmee de C5 Aircross de krachtigste seriegeproduceerde Citroën ooit wordt. Er zijn vier gebruiksmodi: 100% elektrisch (gegarandeerd bereik tot 60 km), Hybride voor lange ritten zonder opladen, Gecombineerd en 4X4. Met deze nieuwe techniek kan de accu worden opgeladen tijdens het remmen of vertragen of via de verbrandingsmotor tijdens het rijden.

Technische gegevens:
Lengte: 4,50 m
Breedte: 1,84 m
Hoogte: 1,67 m
Wielbasis: 2,73 m Inhoud bagageruimte: 482 l

Top