Verwijzing in seconden
757x426_Image_Principale_Colette_Fourgonettejpg.jpg

André ♥ Colette!

Naar aanleiding van de 65e verjaardag van de 2CV Bestelwagen en van de 20e verjaardag van de Berlingo gaat Citroën in zee met Colette, de bekende winkel in Parijs - rue Saint Honoré 213 -, om twee unieke voertuigen te customizen. #2CVcolette. 

André ♥ Colette is het verhaal van een ontmoeting tussen Citroën (naar de naam van zijn oprichter, André Citroën) en Colette, de concept store in Parijs. Deze samenwerking tussen twee Franse merken, die hun zin voor innovatie en design verenigen, heeft tot unieke voertuigen geleid: de Elektrische Berlingo en de 2CV Bestelwagen in de kleuren van Colette. 

757x426_profil_fourgonette.jpg

- Het logo van Citroën, voor de gelegenheid met een retro look, heeft de typisch blauwe kleur van de winkel aangenomen. Dit is het werk van plastisch kunstenaar Steve Pitocco. Hij heeft hiervoor een verftechniek met de hand gebruikt, zoals dat de traditie was voor de eerste bedrijfsvoertuigen van die tijd.

- De herinterpretatie van beide voertuigen is van de hand van het stijlbureau van Citroën. De directeur van dit stijlbureau, Alexandre Malval, heeft toegezien op elk detail van de 'old to new'-transformatie voor de 2CV Bestelwagen en de 'new to old'-transformatie voor de Berlingo.

- De tijdloze codes van de bestelwagen zijn nooit ver weg, met het effect van het gegolfde metaal voor de Berlingo die traditioneel werd gekozen in de elektrische versie om de straten van Parijs te doorkruisen en de leveringen van de concept-store gedurende de hele operatie te verzekeren.

757x426_arriere_berlingo.jpg

Ontdek de pionier van de bestelwagens en de huidige marktleider in Europa tot eind april aan de deur van de winkel in Parijs - 213 rue Saint Honoré - en op de sociale netwerken van de merken met de hashtag #2CVcolette

Top