Verwijzing in seconden

EEN ULTRACOMFORTABELE EN MODULEERBARE SUV MET EEN UNIEK KARAKTER

‘’Een heel persoonlijk kleedje en superieur comfort’’ - AutoGids

IK WIL:

Citroën onthult de SUV C5 Aircross, in opbouw 100% SUV met zijn grote wielen, gespierde en beschermende design, een grotere bodemvrijheid en 100% Citroën door zijn unieke persoonlijkheid, zijn sterke stijlkeuzes zoals de Airbump®, grote wielen met een diameter van 720 mm, een bodemvrijheid van 230 mm, drempel- en wielkastbeschermers, dakstangen en een ruim aanbod voor personalisering. De SUV C5 Aircross, uitgerust met het Citroën Advanced Comfort® programma, onderscheidt zich als de meest comfortabele SUV in zijn segment met twee exclusieve innovaties van Citroën: de vering met Progressive Hydraulic Cushions® en Advanced Comfort zetels. Met zijn drie afzonderlijke en even brede achterzetels, die ook richtbaar, verschuifbaar en neerklapbaar zijn, is de SUV C5 Aircross de meest moduleerbare en praktische SUV in zijn segment. Zijn kofferinhoud, variërend van 580 l tot 720 l, vormt een nieuwe referentie in het segment. Ten slotte laat hij zich met 20 rijhulpsystemen en 6 connectiviteitstechnologieën kennen als een SUV Next Generation.

ONTDEK DE VIDEO

 

SUV Citroën C5 Aircross bestaat nu ook in hybride versie! De Citroën C5 Aircross Hybrid SUV is het eerste oplaadbare hybridemodel van het merk. De Citroën C5 Aircross Hybrid SUV combineert alle voordelen van 100% elektrisch rijden voor dagelijkse ritten met de veelzijdigheid en autonomie van de interne verbrandingsmotor voor langere ritten. Hij kan elektrisch rijden tot 135 km/u, met een bereik van 55 km en een CO2-uitstoot van 32 tor 33 gr in WLTP-standaard en 36 gr in NEDC.

DESIGN New SUV C5 Aircross

DESIGN

Een expressieve en gedurfde identiteit

Met zijn lengte van 4,50 meter onderscheidt hij zich door een krachtige en energieke look, zonder agressief over te komen. Hij waait als een frisse wind door het SUV-segment met zijn brede en machtige voorzijde, zijn hoge gesculpteerde motorkap en zijn vloeiend gelijnde volumes met krachtige grafische addenda, zoals de Airbumps®, grote wielen met een diameter van 720 mm, een bodemvrijheid van 230 mm, drempel- en wielkastbeschermers en stijlvolle, tweekleurige dakstangen.

De SUV C5 Aircross beschikt als optie tevens over een panoramisch glazen schuifdak. Aan de zijkant accentueert het 360°-glasoppervlak het zwevende dak, terwijlen verchroomde "C"-symbool het interieur in de verf zet.

De brede, verticale achterkant suggereert een kofferinhoud die als referentie kan dienen (580 tot 720 liter). De in reliëf geplaatste lichtblokken beschikken over vier langgerekte, driedimensionale led-modules aan beide kanten van de auto.

INTERIEUR

EEN INTERIEUR DAT BESCHERMING
EN WELZIJN ADEMT

Het interieur van de SUV C5 Aircross toont zich ruim en hoogstaand. Het bestaat uit royale en vrije volumes die de functionele aspecten nooit uit het oog verliezen. Het robuuste en horizontaal gelijnde dashboard is getooid met een thermische sierstrip, die zich over de volledige breedte uitstrekt.

Aan bestuurderszijde bestaat het instrumentenbord uit een instelbaar, digitaal tft-scherm van 12,3”*, dat de gekozen rijgegevens in het gezichtsveld van de bestuurder projecteert.

De brede en hoge middenconsole, de hoog geplaatste, omhullende zittingen die de inzittenden een uitstekend uitzicht over de weg geven, en de gebruikte kleuren en materialen versterken de indruk van bescherming en verfijning in het interieur. *naargelang de afwerking
INTERIEUR New SUV C5 Aircross

DE GENESIS VAN SUV C5 AIRCROSS

De SUV C5 Aircross is de jongste telg in het assortiment van Citroën. De SUV C5 Aircross is rechtstreeks geïnspireerd op het in 2015 geïntroduceerde Citroën Aircross-concept en zet het SUV-offensief van Citroën voort, na de succesvolle introductie van de SUV C3 Aircross in 2017. Citroën blijft aandachtig voor de verwachtingen van zijn klanten: Inspired By You (geïnspireerd door u)!

30 KOETSWERKCOMBINATIES, 5 INTERIEURSFEREN

De SUV C5 Aircross beschikt over een brede waaier aan personaliseringsmogelijkheden. Hij biedt niet minder dan dertig koetswerkcombinaties door zeven koetswerkkleuren (Banquise Wit, Volcano Red, Platinium Grijs, Acier Grijs, Tijuca Blue, Perla Nerra Zwart, Parelmoer Wit) te combineren met drie Color Packs (Silver, White en Red). De koetswerkkleuren kunnen bovendien worden gecombineerd met een dak in Perla Nera Zwart.De personaliseringsmogelijkheden worden doorgetrokken in het interieur, met vijf sferen die resoluut de kaart van helderheid, warmte en raffinement trekken: behalve de standaardsfeer zijn er ook de sferen Wild Grey, Metropolitan Beige, Metropolitan Grey en Hype Brown.

**Perla Nera Black dakkleur niet beschikbaar met de koetswerkkleur Vulcano Rood en Perla Nera Black

 

INTERIEUR

Sfeer ‘Wild Grey’

Sfeer ‘Wild Grey’ SUV C5 Aircross

De sfeer Grey drukt dynamiek en vitaliteit uit: zetels stof Stone Grey en stof met ledereffect Zwart, oranje sierstrook aan de bovenkant van de rugleuning, grijze console en sierstrook op het dashboard.

Sfeer Metropolitan Beige

Sfeer Metropolitan Beige SUV C5 Aircross

De sfeer Metropolitan Beige verfraait de ruimte aan boord met lichtheid en verfijning: zetels in nerfleder Grey en stof Grey, donkergrijze strepen aan de bovenkant van de rugleuning, grijs-beige console en sierstrook op het dashboard.

Sfeer Metropolitan Grey

Sfeer Metropolitan Grey SUV C5 Aircross

De sfeer Metropolitan Grey trekt de kaart van een geraffineerd ton-sur-ton: zetels in nerfleder Graphite en stof Graphite, een lichtgrijze sierstrook aan de bovenkant van de rugleuning, grijze console en sierstrook op het dashboard.

Sfeer Hype Brown

Sfeer Hype Brown SUV C5 Aircross

De sfeer Hype Brown staat garant voor een hoogwaardig interieur: zetels in nappaleder Brown en stof met ledereffect Zwart, een sierstrook in lichtgrijs Alcantara aan de bovenkant van de rugleuning, console, sierstrook op het dashboard en beeldschermkap in Brown, volnerf lederen stuurwiel tweekleurig Zwart / Brown.

COMFORT

.

Progressive Hydraulic Cushions
Progressive Hydraulic Cushions

De SUV C5 Aircross is uitgerust met een ophanging met Progressive Hydraulic Cushions®, een innovatie van Citroën, dat al zijn expertise op het gebied van onderstellen samenbrengt. Deze technologie is het resultaat van de ervaring van het merk in de autosport en zorgt voor een betere absorptie van oneffenheden in de weg. Deze nieuwe ophangingstechnologie is bedoeld om de kwaliteit van de filtering te verbeteren, die zo typisch is voor Citroën en die de klanten van het merk zo op prijs stellen, zodat ze echt het gevoel van een "vliegend tapijt” krijgen. 

Zetels Advanced Comfort
Zetels Advanced Comfort

De comfortabele zetels van de SUV C5 Aircross nodigen de passagiers uit in te stappen voor een ongekende reiservaring in buitengewoon comfort. Ze combineren een zacht comfort met een verstevigde steun dankzij schuim met een dikte van 15 millimeter. De voorzetels zijn voorzien van schuim met een hoge dichtheid om indrukking na vele uren rijden te voorkomen. Ze hebben ook meerdere instelmogelijkheden en een meerpuntsmassagesysteem. 

Modulariteit
Modulariteit

Met zijn drie afzonderlijke en even brede achterzetels, die ook richtbaar, verschuifbaar en neerklapbaar zijn, is de SUV C5 Aircross de meest moduleerbare SUV in zijn segment. Met deze in 5 standen verstelbare en verschuifbare zetels kan de ruimte aan boord of de kofferinhoud optimaal op uw behoeften worden afgestemd. Neergeklapt vormen ze ook een vlakke vloer om gemakkelijker te kunnen laden. De SUV C5 Aircross is ook uitgerust met diverse opbergvakken, onder meer in de centrale armsteun die een groot, gekoeld opbergvak bevat.

OPHANGING MET PROGRESSIVE HYDRAULIC CUSHIONS®

De door Citroën als exclusieve wereldprimeur ontwikkelde ophanging van de SUV Citroën C5 Aircross biedt een ongekend rijcomfort. Deze innovatie filtert zowel grote als kleine oneffenheden op de weg waardoor men de indruk krijgt boven het wegdek te zweven, maar garandeert tegelijk een uitstekende beheersing van de koetswerkbewegingen en een uitzonderlijke dynamiek. Terwijl een klassieke ophanging bestaat uit een schokdemper, een veer en een mechanisch aanslagpunt, voegen de Progressive Hydraulic Cushions® 2 hydraulische aanslagpunten (een voor compressie, een voor ontspanning) toe aan de ophanging. Bij hevig in- en uitveren vertragen ze geleidelijk de veerbeweging, waardoor plotselinge stops worden vermeden. Bij licht in- en uitveren krijgt men het effect van een vliegend tapijt doordat ze alle hobbels op de weg uitvlakken.

"Advanced Comfort"-zetels

De brede en behaaglijke zetels van de SUV C5 Aircross geven de inzittenden het gevoel in een fauteuil of rijdend salon te zitten. Ze combineren een zacht comfort met een verzorgde steun dankzij het schuim met een dikte van 15 millimeter. De voorzetels plukken de vruchten van een hogedichtheidsschuim dat voorkomt dat de zitting na vele lange ritten inzakt, een hoogteregeling, in de hoogte en diepte regelbare hoofdsteunen en een meerpuntsmassage. 

De meest moduleerbare SUV van zijn segment

De meest moduleerbare SUV SUV C5 Aircross

Met zijn drie individuele, verschuifbare en richtbare achterzetels is de SUV C5 Aircross de meest moduleerbare SUV in zijn segment. De drie zetels zijn even breed en zijn in de lengte regelbaar om de interieur- of kofferruimte te vergroten. Ook bieden ze de keuze uit vijf kantelposities en laten ze zich wegklappen om een vlakke vloer te creëren dankzij de verstelbare koffervloer. De SUV C5 Aircross kan ook schermen met diverse opbergvakken, onder meer in de centrale armsteun die een groot, gekoeld opbergvak omvat.

COMFORT New SUV C5 Aircross

COMFORT

Een interieur gescheiden van storingen van buitenaf, voor een coconeffect

De geluidsisolatie van de SUV Citroën C5 Aircross is ontworpen om rol- en windgeluiden te verminderen dankzij dubbeldik gelaagd glas vooraan met geluidswerende laag, waardoor de inzittenden als in een cocon haast volkomen van de weg gescheiden zijn. Bijzondere aandacht werd ook besteed aan de isolatie van het motorblok. Voor een optimaal comfort van de passagiers is de Citroën C5 Aircross eveneens uitgerust met AQS* (Air Quality System), een luchtzuiveringssysteem in het interieur dat vervuilde exterieurlucht detecteert en filtert en automatisch de circulatiemodus in de passagiersruimte aanpast.

AutoGids test SUV C5 Aircross

AutoGids heeft zicht comfortabel geplaats achter het stuur van de SUV C5 Aircross voor een gedetailleerd artikel. Zij sluiten hun artikel af met een « Bravo Citroën ! ». Ontdek waarom…

AutoGids getest New SUV C5 Aircross

Afmetingen

Lengte

4500 mm

Breedte

1969/2099 mm

Hoogte

mm

Koffervolume

580 / 1630 Liter

TECHNOLOGIE

Technologieën van de nieuwste generatie

TECHNOLOGIE New SUV C5 Aircross

De SUV C5 Aircross beschikt over een zeer brede waaier van geavanceerde rijhulpmiddelen, met 20 technologieën voor veiligheid en comfort aan boord en om het rijden te vergemakkelijken, ongeacht de buitenomstandigheden.

Blijf altijd geconnecteerd

RestezConnecte_CL.19.029.022_1500X400

De nieuwe SUV C5 Aircross Hybrid is uitgerust met intuïtieve connectiviteitssystemen. Connect Play biedt connectiviteit met AppleCarPlay™ en Android Auto om het reizen ontspannen en aangenaam te maken. Connect Nav heeft niet alleen alle voordelen van een geconnecteerde navigatie (realtime verkeersinformatie, gevarenzones), maar is ook speciaal aangepast aan de hybride aandrijving en geeft elektrische laadstations aan, evenals de actieradius in volledig elektrische modus, afhankelijk van de laadstatus van uw batterij.

20 RIJHULPTECHNOLOGIEËN

acces_demarage_mains_libres

HANDENVRIJ STARTEN EN TOEGANG

Dit systeem laat je toe om je wagen te vergrendelen/ontgrendelen en te starten met je sleutels in je zak.

active_safety_break

ACTIVE SAFETY BREAK

Dit noodremsysteem verkleint het risico op aanrijdingen. Het treedt in werking vanaf 5 km/u en werkt zowel bij immobiele als bewegende voorwerpen en bij voetgangers. Als de bestuurder niet reageert na de waarschuwing voor een risico op aanrijding, remt het systeem de wagen automatisch af.

aide_au_demarage

HILL START ASSIST

Dit hulpsysteem helpt de wagen te vertrekken op een helling. Het voorkomt de ongewenste verschuiving van de auto op een helling wanneer het rempedaal wordt losgelaten en werkt op hellingen van meer dan 3% door de wagen gedurende 2 seconden te stabiliseren.

alerte_attention_conducteur

DRIVER ATTENTION ALERT

Dit systeem evalueert voortdurend de waakzaamheid van de bestuurder door te controleren of het rijtraject afwijkt van de wegmarkeringen. Deze functie is in het bijzonder geschikt voor snelwegen bij snelheden van meer dan 65 km/u.

franchissement_ligne

WAARSCHUWING BIJ HET ONVRIJWILLIG OVERSCHRIJDEN VAN EEN WEGMARKERING

Deze functie bestrijdt vermoeidheid of onoplettendheid achter het stuur vanaf 60 km/u. Wanneer de wagen een witte rijstrook overschrijdt zonder dat de richtingaanwijzer is ingeschakeld, wordt de bestuurder gewaarschuwd door geluidssignalen en een visueel waarschuwingssignaal.

alerte_risque_colision

BOTSWAARSCHUWING

Dit hulpsysteem waarschuwt de bestuurder dat zijn voertuig met het voertuig voor hem of met een voetganger op zijn rijbaan kan botsen. Als het systeem een risico op aanrijding detecteert, waarschuwt het de bestuurder met een visueel en akoestisch waarschuwingssignaal.

camera_recul

ACHTERUITRIJCAMERA

Wanneer de achteruitversnelling is ingeschakeld, toont deze camera het zicht achteraan op het hoofdscherm. Dit beeld wordt ondersteund door kleurmarkeringen, die variëren in functie van de nabijheid van een obstakel. Zo wordt manoeuvreren eenvoudiger.

coffee_break_alert

COFFEE BREAK ALERT

Het systeem waarschuwt de bestuurder wanneer het tijd is voor een pauze, na twee uur onafgebroken rijden aan meer dan 65 km/u.

commutation

AUTOMATISCHE OMSCHAKELING TUSSEN DIM- EN GROOTLICHTEN

Deze functie schakelt automatisch om tussen dim- en grootlichten in functie van het verkeer wanneer 2 wagens elkaar kruisen.

attelage

AANHANGERSTABILITEITSCONTROLE

Deze aanvullende ESP-functie detecteert slingerbewegingen van de aanhanger en stuurt het remsysteem van de auto aan om de aanhanger te stabiliseren. Deze functie is functioneel op alle voertuigen die zijn uitgerust met een trekhaak.

frein_electrique

ELEKTRISCHE HANDREM

Deze rem wordt automatisch aangetrokken wanneer je de motor uitschakelt en wordt gelost zodra je de wagen in beweging zet. Je kunt de handrem ook manueel aantrekken en loslaten met behulp van de bedieningshendel.

park_assist

PARK ASSIST

Dit systeem is een actieve parkeerhulp bij het achterwaarts of zijwaarts parkeren. Op vraag van de bestuurder detecteert het systeem een geschikte parkeerplaats en bestuurt vervolgens de stuurrichting om in alle veiligheid te parkeren. Je hoeft enkel nog de achteruitversnelling in te schakelen, te versnellen en te remmen.

reconnaissance_panneaux

HERKENNING VAN VERKEERSBORDEN

Het systeem herkent de snelheidsborden en biedt deze informatie aan de bestuurder aan. Deze snelheid kan opgeslagen worden als instelpunt voor de snelheidsregelaar en -begrenzer. Het systeem detecteert ook de borden voor het einde van de snelheidsbegrenzing.

regulateur_vitesse_adaptatif

ADAPTATIEVE SNELHEIDSREGELING

Dit systeem vormt een echte innovatie inzake veiligheid. Met behulp van een camera detecteert het je voorligger en bewaart de door jou ingestelde veiligheidsafstand door te interageren met de rem en de versnelling. De Stop-functie is enkel beschikbaar op de EAT8 en kan de wagen volledig tot stilstand brengen om aanrijdingen te voorkomen.

angle_mort

DODEHOEKBEWAKINGSSYTEEM

Een oranje lichtdiode in de hoek van de buitenspiegels geeft de aanwezigheid van een voertuig in de dode hoek aan. Deze functie, die volgens hetzelfde principe werkt als achteruitrijradars, vergroot de veiligheid van alle weggebruikers.

grip_control

GRIP CONTROL MET HILL DESCENT ASSIST

Het antislipsysteem optimaliseert de tractie van de voorwielen in functie van het terrein (sneeuw, modder, enz.). De Hill Assist Descent-functie houdt de snelheid van het voertuig laag en biedt controle en veiligheid bij het vooruit- of achteruitrijden, zelfs op steile hellingen.

HIGHWAY DRIVER ASSIST

HIGHWAY DRIVER ASSIST SUV C5 Aircross

Het is een eerste stap in de richting van autonoom rijden, waarbij de wagen zelf zijn snelheid, traject en positie op de rijstrook beheert. Het systeem is gekoppeld aan de adaptieve snelheidsregelaar met Stop&Go-functie die het mogelijk maakt om automatisch te stoppen en weer te starten, afhankelijk van de voorligger.

UITGEBREIDE HERKENNING VAN SNELHEIDSBORDEN

UITGEBREIDE HERKENNING VAN SNELHEIDSBORDEN SUV C5 Aircross

Het herkent verkeersborden met snelheidsbeperkingen en geeft die informatie weer door op het instrumentenbord. Deze snelheid kan met een enkel gebaar worden ingesteld als richtsnelheid voor de snelheidsbegrenzer/-regelaar. Naast verkeersborden met snelheidsbeperkingen worden bepaalde waarschuwingsborden gedetecteerd en voor de bestuurder op het instrumentenbord weergegeven (Stoppen / Verboden rijrichting / Einde snelheidsbeperking). 

AUTOMATISCHE OMSCHAKELING TUSSEN DIM- EN GROOTLICHTEN

AUTOMATISCHE OMSCHAKELING TUSSEN DIM- EN GROOTLICHTEN New SUV C5 Aircross

Laat u 's nachts rustig en veilig rijden dankzij de automatische overschakeling van grootlicht naar dimlicht (en omgekeerd).

6 CONNECTIVITEITS-TECHNOLOGIEËN SUV C5 Aircross

TECHNOLOGIES

6 CONNECTIVITEITS-TECHNOLOGIEËN

De SUV C5 Aircross stelt zijn passagiers intuïtieve systemen en hoogtechnologische systemen* ter beschikking om de continuïteit tussen hun digitale universum en hun wagen te garanderen. Bijvoorbeeld de 8”-aanraaktablet met capacitief scherm waarmee gebruikers hun auto kunnen instellen, het multimediasysteem, de telefoon, de airconditioning en het navigatiesysteem kunnen bedienen. Daarnaast kunnen ze met deze tablet ook de functies Mirror Screen, Citroën Connect Nav, Citroën Connect Box met SOS-Pack en pechverhelping, de draadloze smartphone-lader en de ConnectedCAM Citroën® regelen.

MOTOREN

Nieuwe automatische versnellingsbak EAT8 Nieuwe Euro 6-motoren

De SUV C5 Aircross wordt aangedreven door een brede waaier efficiënte en performante Euro 6-motoren, met de handgeschakelde zesversnellingsbak MAN6 of de achttrapsautomaat EAT8: 2 benzineversies: PureTech 130 S&S MAN6 en PureTech 180 S&S EAT8 3 dieselversies: BlueHDi 130 S&S MAN6, BlueHDi 130 S&S EAT8 of BlueHDi 180 S&S EAT8. Hij kan ook prat gaan op de nieuwste generatie van de EAT8 (Efficient Automatic Transmission) met acht verhoudingen en het elektronische Shift and Park by wire-systeem voor nog meer efficiëntie en rijplezier. Een tot 7 procent lager brandstofverbruik in vergelijking met de EAT6 dankzij de twee extra verhoudingen. De twee bijkomende verhoudingen bieden niet alleen meer schakelplezier maar verminderen ook de toerentalsprong bij elke schakelovergang.
MOTOREN New SUV C5 Aircross

ONTDEK CITROËN ASSISTANCE

Snelle pechverhelping in heel Europa 24u/24 en 7d/7

U bent geïmmobiliseerd door een defect of een ongeluk? We zijn steeds bereid om u hulp te bieden!

- Depannage- Sleping tot een garage van het Citroën-net, naar keuze van de klant, in een straal van 20 km- Zonder ondertekening van bijkomend contract of enige aankoopverplichting- Uitgezonderd reparatiekosten

Klik hier of contacteer uw Citroën-verkooppunt voor meer informatie.

*op voorwaarde dat hij het onderhoud heeft uitgevoerd in een officiële Citroën garage volgens de aanbevelingen van het Merk.

CITROËN Assistance bellen 078 05 10 20
750x423-citroen-assistance.120764.73
*Algemene verkoopsvoorwaarden

OVERNAMEDIENST VAN JE VORIGE WAGEN

c5air_reprise_nl

De klantenreviews van de Citroën SUV C5 Aircross

"De nieuwe wagen valt heel goed mee. beantwoord aan de verwachtingen"

Luc L. 14.02.2020
Klantenreviews Citroën SUV C5 Aircross
MINIATUUR VAN DE NIEUWE SUV CITROËN C5 AIRCROSS

MINIATUUR VAN DE SUV CITROËN C5 AIRCROSS

Ook de comfortabelste van alle SUV’s heeft recht op zijn eigen miniatuurversies. Ontdek de SUV Citroën C5 Aircross in deze uitvoeringen:
1/64 in de kleuren Rood, Tijuca Blauw en Wit

Prijs 1/64: € 5
AANBIEDING SUV CITROËN C5 AIRCROSS

AANBIEDING SUV CITROËN C5 AIRCROSS

50% van de opties aangeboden(6)

vanaf
21.470 €(8)
Top