Onze verkoopsadviseurs blijven online of telefonisch beschikbaar. Aarzel niet om ons te contacteren.

MEER WETEN

Verwijzing in seconden
1
2
3
4
5

ONTDEK HEM IN VIDEO'S!

Er waait een wind van vernieuwing in de wereld van de compacte berlines! De Citroën C3 is mee met zijn tijd en wordt gekenmerkt door een trendy en optimistisch design met gekleurde inserts en grafische elementen zoals de Airbump®. Met zijn zeer uitgesproken en unieke morfologie valt hij onmiddellijk op in zijn categorie. Stijl, personalisatie, CITROËN ADVANCED COMFORT®, nieuwe technologieën en ConnectedCAM Citroën™: ontdek de Citroën C3 in zes video's. 

 DESIGN

DESIGN Citroën C3

Liefde op het eerste gezicht! De unieke vormgeving van de New C3 wordt gekenmerkt door een charismatische voorpartij en forse welvingen die hem een krachtige en energieke houding bezorgen. Zijn strakke lijnen, zijn grafische signatuur en zijn kleuren maken er een trendy popmodel van. Val op en wees mee met uw tijd dankzij de Citroën C3!

DE AFMETINGEN VAN CITROËN C3

Lengte

3996 mm

Breedte

1749/2007 mm

Hoogte

1474 mm

Koffervolume

589 / 936 Liter

C3 highlight

CITROËN C3 Highlight

Deze super uitgeruste speciale serie koppelt een esthetisch design aan connectiviteit en comfort en dat met maar één doel: het leven aan boord voor u nog eenvoudiger maken. De HIGHLIGHT-modellen, dat is echt alles wat Citroën te bieden heeft in een en dezelfde serie.

LICHTSIGNATUUR

LICHTSIGNATUUR Citroën C3

Vooraan zorgt de dubbeldeks-lichtsignatuur voor een nog indringendere blik van de Citroën C3 en wordt de perceptie van een hoge motorkap hierdoor versterkt. De chevrons en hun verchroomde dubbele staven strekken zich uit tot aan de led-dagrijlichten en de koplampen hebben een geronde vorm. Onderaan zorgt het schild voor een meer uitgesproken perceptie van de voorpartij, waardoor hij er avontuurlijker uitziet. Gekleurde inserts omringen de mistlichten vooraan en zorgen voor een frisse toets!EEN ZWEVENDE DAKHEMEL OM OP TE VALLEN

DAKHEMEL Citroën C3

Het zwevende dak is één van de stijltroeven van de Citroën C3. Deze dakhemel is beschikbaar in drie kleuren en wordt gedragen door zwarte voorruitstijlen en gespannen dakbogen die het silhouet van de auto dynamisch maken. Het met zorg bewerkte deel tussen de carrosserie en de ruit benadrukt de beschermende en evenwichtige dimensie van de Citroën C3. Een ontspannen en serene houding, met strakke lijnen, zonder agressiviteit. 

AIRBUMP® Citroën C3

AIRBUMP®: EEN DESIGN
DAT OPLEEFT!

De Airbump®, een grafische signatuur die met de C4 Cactus geïntroduceerd werd, beschermen de carrosserie en maken de auto nog stijlvoller. Hun antikrashuid bevat luchtcapsules en doet dienst als schild.

Het gebruikte materiaal, thermoplastisch polyurethaan, zorgt voor weerstand tegen de beschadigingen van alle dag: zon, water, veroudering, krassen.

De Airbump® bestaan uit 6 luchtcapsules, en zijn op het onderste deel van de deur gepositioneerd, dat bijzonder kwetsbaar is in de stad. Deze Airbump® worden opgevrolijkt met een witte of rode omranding, afhankelijk van de dakkleur.

VERVEELVULDIG DE KLEURENCOMBINATIES

De Citroën C3 staat ook voor een uitgebreid kleurenpallet waaruit geput kan worden: Almond Green, Banquise Wit, Cobalt Blue, Platinium Grijs, Acier Grijs, Rubi Rood, Perla Nera Zwart, Orange Power of Zandkleur...

Combineer deze subtiele of punchy kleuren met de verschillende daktinten (Onyx Zwart, Aden Rood, Parelmoerwit) en profiteer van de vele combinaties (er bestaan maar liefst 33 verschillende kleurencombinaties).

Dankzij deze mogelijkheden kan een gekleurd dak een klassieke kleur meer tot uiting laten komen, of omgekeerd, kan een eerder trendy carrosseriekleur getemperd worden door een sobere daktint. Deze combinaties bezorgen deze Citroën C3 een moderner en frisser voorkomen.

En, welke C3 wordt de uwe?
KLEURENCOMBINATIES  Citroën C3

PERSONALISEER HEM NAAR WENS

personalisatie Citroën C3

De personalisatiemogelijkheden van de Citroën C3 zijn legio.  Tweekleurig of eenkleurig? Met of zonder Airbump®? Interieursfeer eerder cosy of verfijnd? Maak uw keuze uit alle mogelijke combinaties!

WELZIJN

WELZIJN Citroën C3

De Citroën C3 zorgt voor een coconeffect die de buitenwereld filtert en u afschermt van de verlokkingen van de weg. Zodra u instapt, hebt een echt gevoel van welzijn dankzij de zetels, die zichtbaar en voelbaar comfortabel zijn, het panoramisch glazen dak die de cabine in het licht doet baden, en de ingenieuze opbergruimtes. Dit samenhangend geheel dompelt u samen met uw passagiers onder in een echte luchtbel. De Citroën C3 werd ontworpen als een casual kledingstuk en zorgt ervoor dat u zich thuis voelt aan het stuur.

NGENIEUZE OPBERGRUIMTES Citroën C3

RUIMTELIJKHEID
& INGENIEUZE OPBERGRUIMTES

De opbergruimtes werden zo functioneel mogelijk ontworpen. De Citroën C3 is voorzien van een intelligent bedachte centrale opbergruimte die vooraan maximaal plaats vrijmaakt, aangevuld met het grootste handschoenkastje van het segment (6,25 l). Ook de deuren vooraan zijn voorzien van grote opbergvakken.

De heldere kleur die voor de binnenkant van deze opbergvakken werd gekozen, contrasteert met de voorwerpen die in de rommelbakjes worden gelegd, zodat ze gemakkelijker teruggevonden kunnen worden. Tot slot werden er geen compromissen gesloten met betrekking tot de bagage: de New C3 beschikt over een koffer met een inhoud van om en bij de 300 liter.

CASUAL CHIQUE MATERIALEN!

CASUAL CHIQUE MATERIALEN Citroën C3

De binnenruimte heeft volle en zachte vormen, verfijnde elementen.  Deze harmonie berust ook op de samenhangende bekleding van de deuren, de zetels en het dashboard. Dezelfde warme en heldere bekleding zorgt voor een ongeziene visuele en kwalitatieve continuïteit.  

De interieurstijl is geïnspireerd op werelden die dicht aanleunen bij de mode- en meubelwereld, met onder andere een riem op de armsteunen en stofbekleding op het dashboard.PANORAMISCH GLAZEN DAK

PANORAMISCH GLAZEN DAK Citroën C3

Dankzij zijn panoramisch glazen dak genieten de passagiers van de Citroën C3 van een buitengewone lichtinval in de hele cabine, wat het gevoel van ruimte en openheid naar buiten toe versterkt. De inzittenden kunnen de lichtintensiteit op elk moment aanpassen dankzij het verduisteringspaneel van het glazen dak.

AANGENAAM VERTOEVEN AAN BOORD

dashboard Citroën C3

In deze auto zult u het gevoel hebben dat u in uw salon zit! Dit welzijn wordt versterkt door het horizontale dashboard dat zorgt voor een gevoel van ruimte en wijdte in de cabine.

GASTVRIJE ZETELS

GASTVRIJE ZETELS Citroën C3

De zetels van de Citroën C3 werden speciaal onder handen genomen. Ze zijn breed en ruimtelijk ten gunste van het comfort en tegelijk voorzien van een moderne stijl. Deze gastvrije zetels met een goede lendensteun bieden een hoogstaand comfort dankzij de nieuwe gekozen materialen en hun versoepelde mousse.

TECHNOLOGISCHE INTELLIGENTIE

TECHNOLOGISCHE INTELLIGENTIE Citroën C3

Citroën C3 staat ook voor hedendaagse technologieën. Citroën introduceert de ConnectedCAM Citroën™, een geconnecteerde HD-camera, in wereldpremière.  Deze berline is ook voorzien van een geheel van uitrustingen die het leven van de bestuurder gemakkelijker maken: de navigatie met realtime verkeersinformatie en stemherkenning, achteruitrijcamera, waarschuwing bij het onvrijwillig overschrijden van een wegmarkering en dodehoekbewaking. 

ConnectedCAM Citroën TM: FILM UW RIJERVARINGEN

ConnectedCAM Citroën C3

Adembenemende panorama's, prachtige uitzichten, stadswandelingen: De Citroën C3 draait de film van uw rijervaringen met ConnectedCAM Citroën™. Dit camerasysteem is ingebouwd in de binnenspiegel en registreert wat u voor u ziet vanuit de auto. Deze camera is dus de getuige van uw dagelijkse rijervaringen: 

  • Maak met één eenvoudige klik een foto of een video van wat u ziet en deel hem op de sociale media. Al wat zich voor uw bumper afspeelt, wordt geregistreerd. Dit systeem kan dus nuttig zijn als u betrokken raakt bij een incident.

RIJHULPSYSTEMEN: ALLES VOOR UW VEILIGHEID

RIJHULPSYSTEMEN Citroën C3

Dit noodremsysteem verkleint het risico op aanrijdingen. Het werkt vanaf 5 km/u met vaste en mobiele voorwerpen en tot 60 km/u met voetgangers.

RIJHULPSYSTEMEN Citroën C3

Dit systeem analyseert het traject van het voertuig op de weg. Wanneer de bestuurder minder voorzichtig wordt, zal een geluids- en visueel signaal hem waarschuwen.

RIJHULPSYSTEMEN Citroën C3

Deze technologie is een rijhulpsysteem dat het vertrekken op hellingen vergemakkelijkt. Het voorkomt dat het voertuig ongewenst in beweging komt op een helling wanneer het rempedaal losgelaten wordt. Het systeem treedt in actie op hellingen van meer dan 3% door het voertuig gedurende ongeveer twee seconden te stabiliseren. 

RIJHULPSYSTEMEN Citroën C3

Dit systeem geeft via een pictogram in de spiegels aan dat er zich een voertuig in de dode hoeken bevindt.
Deze functie is gebaseerd op hetzelfde principe als de achteruitrijradars en is een grote veiligheidstroef op, bijvoorbeeld, stedelijke snelwegen.

RIJHULPSYSTEMEN Citroën C3

Met dit systeem wordt een verzwakte waakzaamheid of gewoon een moment van onoplettendheid aan het stuur voorkomen. Zodra de auto een witte lijn overschrijdt zonder dat de richtingaanwijzer geactiveerd werd, zal de elektronica van het systeem een alarm laten weerklinken. U wordt bij het overschrijden van de wegmarkering gewaarschuwd door piepgeluiden en een visueel alarm.

RIJHULPSYSTEMEN Citroën C3

De achteruitrijcamera zorgt er, bij het in achteruit schakelen, voor dat het achteraanzicht van het voertuig weergegeven wordt op het hoofdscherm. 

Dit zicht wordt omringd met kleurschakeringen die de nabijheid van een eventueel obstakel aangeven. Een echt ruim zicht om al uw manoeuvres te vergemakkelijken!

RIJHULPSYSTEMEN Citroën C3

Voelt u zich wat vermoeid? Dit systeem laat u weten wanneer het tijd is om een pauze in te lassen. De waarschuwing wordt uitgezonden na een rit van twee uur bij snelheden van meer dan 65 km/u. Zolang de rit niet onderbroken wordt door een pauze, zal deze waarschuwing elk uur herhaald worden.

RIJHULPSYSTEMEN Citroën C3

Deze uitrusting herkent de verkeersborden met snelheidsbeperkingen en geeft deze informatie via een onafhankelijk scherm door aan de bestuurder. Deze snelheid kan geregistreerd worden als instructie voor de snelheidsbegrenzer/-regelaar. Het systeem werkt bij alle snelheden.

BlueHDi DIESEL- & PureTech BENZINEMOTOREN

De Citroën C3 is voorzien van PureTech benzine- en BlueHDi dieselmotoren van de jongste generatie, stuk voor stuk efficiënt en sober. 

In benzine is de Citroën C3 beschikbaar met manuele versnellingsbak met de 3-cylindermotoren PureTech, 83 en 110 (Stop & Start) ; en in Diesel in BlueHDi 100 (Stop & Start) in manuele versnellingsbak. Voor maximaal rijplezier en comfort is de Citroën C3 ook beschikbaar met de automatische EAT6 versnellingsbak voor de PureTech 110 S&S motorisatie. 

BlueHDi DIESEL- & PureTech BENZINEMOTOREN Citroën C3
Automatische EAT6-versnellingsbak CITROËN C3 ORIGINS

Automatische EAT6-versnellingsbak

De automatische versnellingsbak EAT6 (Efficient Automatic Transmission 6), die aan de PureTech 110 S&S-benzinemotor kan worden gekoppeld, verenigt rijplezier met uitstekende milieucijfers en biedt snellere schakelovergangen voor een uitzonderlijke soepelheid en een hoog gebruikscomfort.

HOEVEEL BEDRAAGT HET GEMIDDELDE VERBRUIK* VAN UW VOERTUIG ?

Om klanten beter te informeren, biedt de Groep PSA toegang tot onafhankelijke, gecertificeerde meting van het reële verbruik.

*Het gemiddelde werkelijk verbruik geraamd op basis van het gebruik van het voertuig in de praktijk, afkomstig van de gegevens verkregen in het meetprotocol of berekend op basis van deze gegevens. Deze raming wordt ter indicatie gegeven en kan variëren naargelang van de reële gebruiksomstandigheden. Deze raming moet onderscheiden worden van het verbruik gemeten volgens de EU-typegoedkeuring (de enige officiële waarden) en is afhankelijk van de hypothesen en voorwaarden van het meetprotocol. Het heeft dus geen algemene waarde. Het meetprotocol kan geraadpleegd worden op de website van de Groep PSA, www.groupe-psa.com.

Onze CITROËN C3 aanbiedingen aan de beste prijs

Vind onze Citroën C3 in uw buurt en onmiddellijk beschikbaar!

Selecteer een gemeente en klik op OK om een Citroën C3 in uw buurt te vinden.

OVERNAMEDIENST VAN JE VORIGE WAGEN

c3_reprise_nl

De klantenreviews van de Citroën C3

"Leuke look en mooi interieur. Rijd soepel. Heel tevreden"

Nicole B 24.02.2020
verbatim_c3jpg
MINIATUURVERSIES CITROËN C3

MINIATUURVERSIES CITROËN C3

Bent u fan van Citroën C3? Dan bent u vast ook weg van de miniatuurversie van dit model! Ontdek de Citroën C3 op een 1:64-schaal, die leverbaar is in de volgende kleurcombinaties: Blanc Banquise met dak in Rouge Aden, Blanc Banquise met dak in Noir Onyx, Rouge Rubis met dak in Blanc Opale en Cobalt Blue met dak in Blanc Opale. De miniatuur van Citroën C3 is ook leverbaar op een 1:43-schaal.

Prijs 1:64: € 5
Prijs 1:43: € 37,-
Top