COVID-19 | Respect gezondheidsmaatregelen in onze showrooms en ateliers - Citroën zet zich in voor jou

MEER WETEN

Verwijzing in seconden

CITROËN C4 CACTUS ORIGINS COLLECTOR EDITION

Ter gelegenheid van zijn honderdste verjaardag lanceert Citroën de Collector Edition met de naam ‘Origins’, een knipoog naar zijn rijke auto-erfgoed. Om die link tussen verleden en heden te vieren wordt de Citroën C4 Cactus bedacht met een gloednieuwe personalisering.


.

100 JAAR COMFORT

100 JAAR COMFORT

De Citroën C4 Cactus nodigt uit tot reizen en verwelkomt zijn inzittenden in een behaaglijke cocon. Hij stamt rechtstreeks af van de van de mythische DS uit 1955, de koning van de weg die op zijn beurt voortbouwde op zijn prestigieuze voorvader, de Traction Avant, maar ook van de Citroën GS, de referentie ter zake in de jaren zeventig. Hij democratiseerde de hydropneumatische ophanging en maakte ze voor iedereen bereikbaar.

Dankzij zijn moderne, gestrekte stijl en intelligente, gedurfde technologieën zoals de betreffende ophanging werd de GS trouwens uitgeroepen tot Auto van het Jaar 1971.

1500x646-C4-Cactus-Origins-DaD-GS
1500x646-C4-Cactus-Origins-DaD-GS

DESIGN

ONUITGEGEVEN PERSONALISERING

Aan de buitenzijde is deze compacte berline herkenbaar aan zijn bronskleurige grafische elementen, die verwijzen naar de dubbele tandwielen waarop het merklogo is geïnspireerd, alsook aan de signatuur ‘Origins since 1919’, die de link legt met honderd jaar Citroën-geschiedenis.

Deze Collector Edition is verkrijgbaar in de kleuren Banquise Wit, Parelmoer Wit, Acier Grijs, Platinium Grijs of Obsidiaan zwart en staat op 17" lichtmetalen velgen ‘Cross Black’.

Een karaktervolle, elegante en verzorgde personalisering.
CITROËN C4 CACTUS ORIGINS
buitenspiegels CITROËN C4 CACTUS ORIGINS

Stickers op de kappen van de elektrisch inklapbare buitenspiegels.

mistlampen CITROËN C4 CACTUS ORIGINS

Het specifieke Color Pack Brons siert de mistlampen vooraan en de Airbumps®. 

kofferklep CITROËN C4 CACTUS ORIGINS

De afwerking in Origins-kleuren komt ook terug in de modelnaam op de kofferklep.

zetels CITROËN C4 CACTUS ORIGINS

WELZIJN

De Collector Edition Citroën C4 Cactus Origins kan prat gaan op een ongeëvenaard weggedrag dankzij de ophanging met Progressive Hydraulic Cushions® Die filtert zowel grote als kleine oneffenheden in het wegdek waardoor men de indruk krijgt boven de weg te zweven. Tegelijk garandeert ze een uitstekende beheersing van de koetswerkbewegingen en een uitzonderlijke dynamiek.

Ook beschikt hij over ‘Advanced Comfort’-zetels die dankzij hun innovatieve afwerking een zachte zitting en uitstekende ondersteuning bieden. Speciaal voor deze gelegenheid genieten ze een onuitgegeven, sobere en geraffineerde sfeer: een bekleding in Chiné grijs met sierstiksels in Gold en een Origins-label en specifieke voetmatten voor- en achteraan.

Zo biedt de nieuwe Citroën C4 Cactus een ongeëvenaard rijcomfort, typisch voor Citroën.


TECHNOLOGIE

De Collector Edition Citroën C4 Cactus Origins kan ook schermen met tal vele voorzieningen, zoals de DAB+-radio en Mirror Screen, dat de inzittenden in staat stelt om smartphone-apps te bedienen vanaf de aanraaktablet van de wagen.

Alles wat u nodig hebt om de weg op serene wijze te beleven.
TECHNOLOGIE CITROËN C4 CACTUS ORIGINS
MOTOREN CITROËN C4 CACTUS ORIGINS

MOTOREN

Milieuvriendelijkheid en rijplezier

De Collector Edition Citroën C4 Cactus Origins kan worden aangedreven door de PureTech 110 S&S en de BlueHDi-dieselmotoren van de nieuwste generatie, die de NOx-uitstoot en het verbruik reduceren.


Automatische EAT6-versnellingsbak

De EAT6-versnellingsbak, die aan de 1.5 BlueHDi 120 S&S-dieselmotor kan worden gekoppeld, biedt door zijn snelle schakelovergangen een uitzonderlijke vlotheid en een hoog gebruikscomfort.


Automatische EAT6-versnellingsbak CITROËN C4 CACTUS ORIGINS
Top