COVID-19 | Respect gezondheidsmaatregelen in onze showrooms en ateliers - Citroën zet zich in voor jou

MEER WETEN

Verwijzing in seconden

CITROËN C1 ORIGINS COLLECTOR EDITION

Ter gelegenheid van zijn honderdste verjaardag lanceert Citroën de Collector Edition met de naam ‘Origins’, een knipoog naar zijn rijke auto-erfgoed. Om die link tussen verleden en heden te vieren wordt de Citroën C1 bedacht met een gloednieuwe personalisering.

De vinnige en praktische Citroën C1 baant zich gemakkelijk een weg door de stad dankzij zijn compacte afmetingen en uitzonderlijke wendbaarheid.

Met zijn optimistische design en speelse karakter biedt de Citroën C1 in zijn Origins Collector Edition een elegante personalisering die de stad kleur geeft.

100 JAAR WENDBAARHEID

Het is dan ook moeilijk om geen historische band te zien met dat andere, even wendbare en iconische model: de 2CV die in de jaren vijftig symbool stond voor vrijheid. De ‘Heel kleine Auto’ of ‘paraplu met vier wielen’ moest ‘een mand met eieren over een veld vervoeren zonder er een te breken’. Dat stond letterlijk in het lastenboek uit 1936, dat later zou uitmonden in de 2CV, die op het Autosalon van Parijs 1948 werd voorgesteld. 

De legende vierde vorig jaar zijn zeventigste verjaardag en kan terugblikken op een ongeëvenaarde carrière: hij werd pas in 1990 uit productie genomen, na meer dan vijf miljoen exemplaren.

1500x646-C1-Origins-DaD-2CV
1500x646-C1-Origins-DaD-2CV

DESIGN

VERGEET DE DAGELIJKSE SLEUR

Aan de buitenkant is deze vijfdeurs-stadswagen getooid met bronskleurige grafische elementen, die verwijzen naar de dubbele tandwielen van zijn logo, met decoratieve strepen op de buitenspiegelkappen, de achterzijruiten en de kofferklep. De donkergetinte kofferklepruit en de 15” lichtmetalen velgen ‘Planet Black’ bevestigen de stijl van deze editie. En tot slot verwijst het label ‘Origins since 1919’ op de voordeuren naar de honderdjarige geschiedenis van het merk.

De Collector Edition wordt aangeboden in elegante en sobere kleuren, waaronder Lipizan Wit, Gallium Grijs, Carlinite Grijs. De tweekleurige versies voegen daar een dak in Caldera Zwart aan toe.


DESIGN CITROËN C1 ORIGINS
Achteruitkijkspiegels gepersonaliseerd CITROËN C1 ORIGINS

Achteruitkijkspiegels gepersonaliseerd met grafische lijnen in discrete en elegante kleuren en op de deuren gemonteerd voor het label ‘Origins since 1919’.

aerodynamische achterspoiler CITROËN C1 ORIGINS

Een aerodynamische achterspoiler met daaronder een bronskleurige sierlijst.

Origins-kleuren CITROËN C1 ORIGINS

Een afwerking in de Origins-kleuren voor zijn naam op de kofferklep.

WELZIJN CITROËN C1 ORIGINS

WELZIJN

Als compacte stadswagen en ideale partner voor al uw uitstapjes in de stad biedt de Citroën C1 een onuitgegeven interieurpersonalisering: zetels in Chiné Grijs met sierstiksels in Gold en een ‘Origins'-label, het Color Pack Brons en specifieke voetmatten.


TECHNOLOGIE

TECHNOLOGIE CITROËN C1 ORIGINS

Als toonbeeld van een aantrekkelijke stadsmobiliteit, biedt de Citroën C1 onmisbare uitrusting om uw dagelijkse leven gemakkelijker te maken.

De Collector Edition* meet zich een rijkelijke uitrusting aan, met onder meer een automatische airconditioning en een automatische ontsteking van de lichten.  

* Afgeleid van de uitvoering Shine.

MOTOREN CITROËN C1 ORIGINS

MOTOREN

Milieuvriendelijkheid en rijplezier

De Citroën C1 Origins toont zich even intelligent als zuinig dankzij zijn beperkte gewicht (840 kilogram), zijn banden met erg lage rolweerstand en zijn efficiënte motoren van de nieuwste generatie.
De 1.0 VTi 72-benzinemotor plaatst de Citroën C1 bovendien bij de koplopers in zijn segment op het gebied van zuinigheid en CO2-uitstoot.


Top